Gönderen Konu: 2011 Corolla 1.4D4 İlk çalıştırma mavi duman  (Okunma sayısı 1064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
2011 Corolla 1.4D4 İlk çalıştırma mavi duman
« : Şubat 01, 2022, 10:17:54 »
Merhaba arkadaşlar 2011 dizel corolla aracım ilk çalıştırmada 3-5 saniye mavi duman atıyor sonra kesiliyor. geçende yaklaşık 45 dakika rölantide çalıştırmak zorunda kaldım malum havalar karlıydı yolda rölantide beklemek zorunda kaldım sonra yol açıldı hareket ettikten 300 metre sonra ışıklarda aynadan baktım aşırı şekilde mavi duman atma vardı yaklaşık 30-45 saniye sonra kesildi. bu durumda muhtemelen subab lastiklerin aşınmasından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. bu durumu minimize etmek için liqui moly ceratec işe yarar mı acaba.?
yağ bakımı yaklaşık 5000 km önce yapıldı. daha önce servis bakımlıydı bu sorunlar yoktu. bu seferde Fz rulman firmasından motul x clean efe 5w30 yağ alıp kullandıktan sonra bu sorunlar çıkmaya başladı. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.

Toyota Club Türkiye

2011 Corolla 1.4D4 İlk çalıştırma mavi duman
« : Şubat 01, 2022, 10:17:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Corolla 1.4D4 İlk çalıştırma mavi duman
« Yanıtla #1 : Şubat 01, 2022, 10:52:22 »
Merhaba arkadaşlar 2011 dizel corolla aracım ilk çalıştırmada 3-5 saniye mavi duman atıyor sonra kesiliyor. geçende yaklaşık 45 dakika rölantide çalıştırmak zorunda kaldım malum havalar karlıydı yolda rölantide beklemek zorunda kaldım sonra yol açıldı hareket ettikten 300 metre sonra ışıklarda aynadan baktım aşırı şekilde mavi duman atma vardı yaklaşık 30-45 saniye sonra kesildi. bu durumda muhtemelen subab lastiklerin aşınmasından kaynaklanıyor olabileceğini düşünüyorum. bu durumu minimize etmek için liqui moly ceratec işe yarar mı acaba.?
yağ bakımı yaklaşık 5000 km önce yapıldı. daha önce servis bakımlıydı bu sorunlar yoktu. bu seferde Fz rulman firmasından motul x clean efe 5w30 yağ alıp kullandıktan sonra bu sorunlar çıkmaya başladı. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkür ederim.
Sizin araç için ceratec kullanılır mı ufuk beyden yardım almanızı tavsiye ederim,ceratec metal yüzeylerde işe yarayan bir ürün ama sibob lastiğine fayda sağlar mı bilmiyorum,bakımda kullanılan yağ da yanlış seçilmiş olabilir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 01, 2022, 11:38:21 »
@Ufuk Sönmez (16363) hocam bu konuda değerli bilginize ihtiyacımız var. teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyotam var havam var
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '11
  • 31 kere teşekkür etti
  • 40 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 21, 2022, 14:26:42 »
Yag buharindan kaynaklıdır sen yazınca aynısı benim başıma geldi 30dk rölantiden sonra 300mt gittim anı Bi duman atıp durdu bugüne kadar hiç olmamıştı yokuş yukarı olmuş tu