0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar olurda corona - carina veya eski obd soketli camry aracınız var ve arızayı bulamıyorsanızKaputta diagnosis kutusundan e1 - te1 pinlerini kısa devre yaparak kontak açarak motor lambasının yanıp sönmesinden verdiği arıza kodunu bulabilirsiniz.Bana çok faydası olmuştur lafta usta olanlar boş yere parça değiştiriyorlar çünkü.
Evet E1 T1 pinlerini kısa devre yaparak bulunabilir ama bizim araçlarda (Coronayı sattım ama hala bizim araçlar diyorum) arıza kodu bulmak kadar ne ifade ettiğini de bilmek önemli yeni nesil araçlarda bilgisayar ekranında direk arızanın adı yazıyor, ayriyeten birçok arıza kodu direk kendisiyle alakalı olmayabiliyor başka bir arızadan tetiklenebiliyor,işte o durumda tecrübe devreye girmeli ve canlı data okumayı bilen birisi yorum yapmalı yoksa çok parça değiştirirler.
Diagnosis (Diagnostic?) ne? Kısa devre nasıl yaptırılıyor? Motor arıza ışığından neyi nasıl anlıyoruz? Aracım yok ama merak ettim.
Bi yazilimci program yapmisti, kablonunda semasini paylasmisti,Normal PC ile baglanip, hepsi gorulebiliyordu.
Merhabalar Ahmet bey,Bu bahsettiğiniz sadece arıza lambası yandığı anda yapılabiliyor herhalde, bildiğim kadarıyla eski araçlarda arıza haricinde canlı data okumak imkanı yok.
HayırCanlı deger okuma da var.Merak edenler için ekran görüntüsü ekte,Bu ekteki araç 1997 1.6 corollaya ait.