Gönderen Konu: OBD hıza duyarlı kilit sonrası LPGde tekleme  (Okunma sayısı 1432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
OBD hıza duyarlı kilit sonrası LPGde tekleme
« : Ocak 09, 2022, 20:40:32 »
Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum, umarım yanlış yer değildir.

Sorunu anlatmadan önce debugging'de iyi olduğumu söylememliyim. O yüzden farklı parametreleri değiştirerek ve bir kaç defa sorunu reproduce ederek sorunun bu olduğuna karar verdim ancak nedenini anlayamadığım için buraya yazıyorum.

Bir kaç gün önce 2021 Corolla aracım için N11den en az özelliğe sahip (dörtlü filan yakmayan) hıza duyarlı kilit modülü aldım. Cihaz sorunsuz çalışıyor ve işlevini çeşitli senaryoların tamamında başarılıyla yerine getiriyor. Ancak modülü OBD girişine taktığımdan beri araç LPGdeyken tekliyor. Benzinde tekleme yok. LPGye geri alınca teklemeye devam ediyor. Modülü çıkarınca tekleme sorunu kalmıyor. Modülü çıkarıp geri takınca ilk bir kaç çalıştırmada yine sıkıntı yok. Ancak sonra yine tekleme başlıyor. Modülü çıkarınca sorun yine çözülüyor. Dolayısıyla sorunun bu modülde olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda başka neleri kontrol etmem lazım? Bu konuda fikriniz nedir? Ayrıca 2021 model LPGli 1.5 otomatik aracı olup benzer modülü sorunsuz kullanan var mı? Yorumlar için şimdiden teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

OBD hıza duyarlı kilit sonrası LPGde tekleme
« : Ocak 09, 2022, 20:40:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: OBD hıza duyarlı kilit sonrası LPGde tekleme
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2022, 20:59:51 »
Ali bey lpg kiti neydi? OBDli bir modelse bu kilit çipi obd sistemini etkilediğinden kaynaklanabilir. Yolda ayar yapılmış mıydı?
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2022, 21:03:23 »
Mutlu Bey kit Landirenzonun araca özel ürettiği kit. Yolda AFR ayarı yapılamıyor, hazır config yükleniyor, configler de ara sıra güncelleniyor. Evet kit bildiğim kadarıyla OBD kit, bana söylenen hava-yakıt karışımını anlık araç ECUsundan alarak ayarlıyormuş.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2022, 21:06:18
Taktığım modül çok inatçı. Araçta seyir halindeyken kilitleti manuel açtığımda anında kilitliyor tekrardan. OBD protokolü tam olarak nasıl çalışıyor, teknik bilgim yok. Ancak çok fazla sorgulama yaparak OBDyi meşgul ettiğini, bu sebeple LPG Ecusuna gecikmeli bilgi gittiği için anlık hava-yakıt karışımını ayarlamakta geciktiğine dair tamamen kaba etimden uydurma bir teorim var:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2022, 22:20:29 »
Mutlu Bey kit Landirenzonun araca özel ürettiği kit. Yolda AFR ayarı yapılamıyor, hazır config yükleniyor, configler de ara sıra güncelleniyor. Evet kit bildiğim kadarıyla OBD kit, bana söylenen hava-yakıt karışımını anlık araç ECUsundan alarak ayarlıyormuş.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2022, 21:06:18
Taktığım modül çok inatçı. Araçta seyir halindeyken kilitleti manuel açtığımda anında kilitliyor tekrardan. OBD protokolü tam olarak nasıl çalışıyor, teknik bilgim yok. Ancak çok fazla sorgulama yaparak OBDyi meşgul ettiğini, bu sebeple LPG Ecusuna gecikmeli bilgi gittiği için anlık hava-yakıt karışımını ayarlamakta geciktiğine dair tamamen kaba etimden uydurma bir teorim var:D

Estağfurullah. Doğrudur. OBD düzeltmesinin çalışabilmesi için öncelikle yol ayarının düzgün olması lazımdır. Eğer obd düzeltmesi olmadan ayar düzgün değilse tekleme yol açabilir. Ayar diğer kitler gibi tek tek ayarlamaya imkan vermez ama prins ve brc deki gibi düşük devir ve yüksek devir ayarı yapılabilir. Benim brc de de harita yok ama düşük devir ve yüksek devirde lpg açılıp kısılabiliyordu. Yine de Volkan Öztokmak gelirse ona bir baktırmanızı öneririm. Antalya'da ikamet eden arada bir tura çıkan lpg ayarı yapan arkadaşımızdır kendisi.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2022, 22:46:08 »
Teşekkürler yorumlarınız için. Arkadaşla yazıştım Whatsapptan. Saha önce de Ümit Bey önermiş ve vesile olmuştu. Liste yaptığını, gelince haber vereceğini söyledi Hataya. Bekliyoruz kendisini.

Bu bir kaç gün daha deneyeceğim bu modülü. Gelişmeleri yazarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2022, 22:56:15 »
Teşekkürler yorumlarınız için. Arkadaşla yazıştım Whatsapptan. Saha önce de Ümit Bey önermiş ve vesile olmuştu. Liste yaptığını, gelince haber vereceğini söyledi Hataya. Bekliyoruz kendisini.

Bu bir kaç gün daha deneyeceğim bu modülü. Gelişmeleri yazarım.
O tip modülleri hiç kullanmayın,aracın yazılımına müdahale etmeye çalıştığı için sistem kendini korumaya alıyor ve LPG ECU su ilede protokolü kesiyor o yüzden tekleme yaptırıyor,başka sorunlarada yol açma olabilir,bence geri iade edin kurtulun,elinizin altında düğme var zaten istediğiniz zaman basıp kilitlemek zor olmasa gerek,bağaj için önlem almak istiyorsanız zaten araç kendisi bağajı otomatik kilitliyor siz şoför kapısını açmadığınız sürece bağajı kimse açamaz,zaten arama noktalrında bağaj kontrolü olacağı zaman sürücüyü indirmeden kontrol yapılmaz yani evrakları kimse karıştıramaz korkmayın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2022, 23:00:09 »
Kilitlemeyi unutuyorum sıkıntı orada. Bir de Toyotanın kendi sitesinde aksesuar olarak satılıyor aynısı. Zararlıysa neden Toyota kendi satıyor ki?

Bir de şeyi anlamadım Ümit Bey. Ben arabadayken kapım kapalı olsa bile bagaj açılıyor. Bu çok sık yaptığım bir şey. Hemen hemen her gün köpeklere kırıntı alıyorum, yol üstü yüklüyorlar kendileri açıp. Dediğiniz nasıl oluyor?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 09, 2022, 23:02:12
Önemli evrak bulundurmuyorum bagajda. En kötü yanıma alıyorum. Silah da zaten koltuk altında oluyor taşımam gerektiğinde. Korktuğum şey Laptop aslında.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2022, 23:20:24 »
Kilitlemeyi unutuyorum sıkıntı orada. Bir de Toyotanın kendi sitesinde aksesuar olarak satılıyor aynısı. Zararlıysa neden Toyota kendi satıyor ki?

Bir de şeyi anlamadım Ümit Bey. Ben arabadayken kapım kapalı olsa bile bagaj açılıyor. Bu çok sık yaptığım bir şey. Hemen hemen her gün köpeklere kırıntı alıyorum, yol üstü yüklüyorlar kendileri açıp. Dediğiniz nasıl oluyor?

Mesaj Birleştirildi: [time]Ocak 09, 2022, 23:02:12[/time]
Önemli evrak bulundurmuyorum bagajda. En kötü yanıma alıyorum. Silah da zaten koltuk altında oluyor taşımam gerektiğinde. Korktuğum şey Laptop aslında.
Toyota'nın kendi sitesinde satılan ile malum siteden aldığınız cihazı bir tutmayın,üretici istediği özelliklere göre üretim yaptırır,diğeri ise üniversal olarak üretilir bazen virüslü yazılım bile olabilir içerisinde,
Aracın normalde kendi özelliği olması lazım eğer toch ekran varsa SETUP tuşuna basarak VEHICLE seçeneği varmı bir bakın eğer varsa bu seçenek altından otomatik kapı kilidi varsa aktif veya deaktif edebilirsiniz,en azından Avensis te bu özellik vardı halefi E 210 corollada vardır İNŞALLAH.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2022, 23:26:59 »
Dediğiniz menü yurtdışında satılan Corollalarda var. Youtube da ararken görmüştüm. Ama bizde bütün paketlerde yok.

Aldığım ürün Toyotanın sitesindeki ürünle aynı. Ürün kodu aynı ve Necvox marka. Zaten Necvox'un sistesinde de Toyota Sertifikalı (ya da onaylı olacaktı tam hatırlamıyorum şimdi) Ürünler kısmında var aynı ürün yine aynı ürün kodu ile. Eğer imitasyon değilse aynı ürünü aldım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2022, 23:41:48 »
Dediğiniz menü yurtdışında satılan Corollalarda var. Youtube da ararken görmüştüm. Ama bizde bütün paketlerde yok.

Aldığım ürün Toyotanın sitesindeki ürünle aynı. Ürün kodu aynı ve Necvox marka. Zaten Necvox'un sistesinde de Toyota Sertifikalı (ya da onaylı olacaktı tam hatırlamıyorum şimdi) Ürünler kısmında var aynı ürün yine aynı ürün kodu ile. Eğer imitasyon değilse aynı ürünü aldım.
Multimedya üzerinde yoksa bile serviste bağlantı ile açılabilir,bir ara uğradığınızda kontrol etmekte fayda vardır.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 09, 2022, 23:49:42 »
Techstream yazılımının bizim araca ilişkin menüleri paylaşılmıştı bir konuda, hatırlamadım şimdi. Orada yoktu bu bakmıştım. Teşekkürler Ümit Bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2022, 01:37:54 »
Servis manuelleri ile bireysel kullanıcı obd cihazı eli bağlantı erişimi arasında çok fark var,servise uğrayınca bir sorun serviste bütün detaylara bağlanıp açma kapama yapabilirsiniz ama bireysel cihazlar en fazla basit arızaları görür ve silme işlemi yapar.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2022, 10:31:47 »
Techstream yazılımının bizim araca ilişkin menüleri paylaşılmıştı bir konuda, hatırlamadım şimdi. Orada yoktu bu bakmıştım. Teşekkürler Ümit Bey

Ben paylaşmıştım. Kapı kilit çalışmıyor. Dacia'da bile olan birşeyin Toyotada fabrikasyon olmaması çok saçma.