0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba kiymetli arkadaslar. Bugun 2 kez şu oldu: Araci calistirinca hani devir ve hiz gostergesi sona kadar gider geri yerine gelirya, iste onu yapmadan sifirda takili kaldi, sonra kontak kapatip yeniden calistirdim duzeldi. 2 kez bu takilma oldu. Aracin calismasinda marsinda falan sorun yok. Ilk calismadaki kadrandaki o artistik hareketi yapmadi ve devir 0 da durdu. 2 kez yapti bunu.
Kadran selamlama çalışmaması için akü,veya başka bir neden olabilir bilgisayar ile bakılması belki sonuç verebilir.
Umit bey gun icinde bir daha yapmadi.Gecici bir durum herhalde..Dediginiz gibi akuden supheleniyorum. Son bakimda akü iyi demislerdi ama belli olmaz. Aracin garantisi bitmeden akü biterse aküyü garantiden degisiyorlar mi?
Evet değiştiriyorlar ama akü garantisinde eskiden kullanılan gün hesabı gibi bişey vardı,Bazı üyelerimiz değişim sağladılar hatta üstüne fark verip yüksek amperli akü taktıranlar olmuştu sanırım.
Tesekkurler cevaplar icin. Yarin kendim, avometre ile bir olcum yapacagim..duruma gore servise gotururum..
Ölçümü yaparken marş öncesi, marş anında ve sonrası olarak yapmanızı tavsiye ederim,Zaten akü 45 amper se her türlü zayıf kalıyor.
Evet bu sekilde yapacagim. Marş oncesi ,marş sirasi, ve yükte ölçecegim. Uzerindeki fabrikasyon akü. 2019 10.ay cikisli arac. Mutlu akü sanirim uzerindeki..Marş oncesi, sonrasi ve yukte asagi yukari hangi degerleri gormeli 45Amper aküde? Bilginiz var mi ? Youtubden baktim biraz ama. 12.4V mars oncesi10V uzeri mars sirasiYukte 13-14V arasi
Değerler güzel. uzun farları 30 sn yaktıktan sonra ölçüm yaptığınızda 12v altına düşüyorsa akü ölmüş demektir.
Mutlu bey degerler şoyle : Marş oncesi 12.18VYükte hersey acik 14.01VMarş sirasinda 9.55V anlikIlk mesaja yazdiklarim youtubde yazan olmasi gerekenler..Benim akude yükte siiinti yok ama marş oncesi ve marş sirasindaki degerler iyi degil sanirim. Bu sekliyle servise gotursem garantiden islem yapilir mi? @Ümit ŞAHANTİMOR (39478) ve @Mutlu Tekir (30216) kardesler?Mesaj Birleştirildi: Ocak 02, 2022, 15:56:18Az once tekrar olcum yaptim.. uzun farlar dahil tum elektrik tesisatini actim ve 13.2V cikti yükte..Marş esnasinda ise 9Vye kadar gordum.Marş oncesi max 12.4 gosterdi
Marştaki değeride ölçün o zaman, ona göre daha emin konuşabiliriz.Edit: sonradan farkettim