Gönderen Konu: 2021 Rusya GP  (Okunma sayısı 1508 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '16
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
2021 Rusya GP
« : Eylül 26, 2021, 13:56:17 »
1913-1914 Benz dahil yıllardır Mercedes tekelinde olan Rusya GP bu sene bir sürprize ev sahipliği yaptı.
Sıralama turlarında McLaren Pilotu Lando Norris kariyerinin ilk pole pozisyonunu almış oldu.
2. sırada Ferrari Pilotu Carlos Sainz ve 3. Sırada Williams pilotu Russell bulunuyor.
Şampiyona 2. si Lewis Hamilton hayal kırıklığıyla 4. sıradan başlarken Lider Verstappen motor değişikliği yaptığı için yarışa son sıradan başlayacak. Sezonun en keyifli yarışlarından birisi bugün 26/09/2021 Tr saatiyle 15:00'da başlıyor. Takipçilerine iyi seyirler.

Toyota Club Türkiye

2021 Rusya GP
« : Eylül 26, 2021, 13:56:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Ynt: 2021 Rusya GP
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2021, 09:18:12 »
Sochi gibi geçişin zor olarak nitelendirildiği bir piste göre keyifli yarış oldu gerçekten.. Özellikle son 5 turda gelen yağmur heyecanı en üst noktaya taşıdı..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2021, 11:32:13 »
Evet çok iyi bir yarıştı. Son turlarda mclaren pit duvarı lando norrise pite gelme konusunda ne düşünüyorsun diye soruyor, mercedes ise hamilton'a pite geliyorsun diyor hamilton bunu düşündük mü diyor ama mercedes net emirle pilotunu pite alıyor ve yarışı kazanıyor. Takım olarak tecrübeleriyle yarışı kazandılar. Bakalım Türkiye Gp bu sene nasıl olacak  :foto:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Eylül 27, 2021, 13:25:35 »
Yağmur öncesi Hamilton 1, Norris 2 olsaydı muhtemelen Mercedes da aynı kumarı oynayıp pite girmezdi.  Gerçi orda da Hamilton'un asıl  rakibi Verstappen olduğu için Ham, Vers'e bakacaktı. Vers girince o da bir tur sonra girecekti.. Bu noktada hangi turda girdikleri önemli olacaktı vs vs.. ihtimaller çok fazla..

Sonucu kötü olsa da bence o an için en doğrusunu yaptı Norris.. Yağmur çok fazla değildi ve pistin bir kısmında yağıyordu. Arkadakilerle 1dk'ya yakın süre vardı, iyi kötü birşekilde finishe ulaşırım diye düşündü.. Çünkü kendi pite girse Ham girmeyip en yakın rakibinden 30 saniyeden fazla önde olacak ve bu sefer Ham 3 turu idare etmeye çalışacaktı.. ( çünkü daha önceki yıllarda son turlarda bu şekilde I lastiklere geçenlerin yağmur beklenen şiddette gelmeyince kayıp yaşadığı yarışlar da izledik )  Ama yağmurun bir anda aşırı bastırması Norris için herşeyi altüst etti..

2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 27, 2021, 13:37:02 »
Evet burada önemli fark bence mclaren takımının norris'e sorup net bir emirle sorumluluğu tamamen üzerine almaması. zaten yarıştan sonra mclaren de bizde gelişiyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu. yağmurun kazananı verstapen ile honda oldu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Eylül 27, 2021, 15:01:54 »
Evet burada önemli fark bence mclaren takımının norris'e sorup net bir emirle sorumluluğu tamamen üzerine almaması. zaten yarıştan sonra mclaren de bizde gelişiyoruz şeklinde açıklamalarda bulundu. yağmurun kazananı verstapen ile honda oldu.
Katılıyorum çünkü pilot yalnızca o an pistin durumunu daha iyi biliyor ancak sonraki turlara ilişkin tüm tahminler/ ekranlar takımın elinde.. Kararı sadece pilota bırakmamak lazımdı..

Mercedes takımlar şampiyonası anlamında son 5 turda karlı çıktı ama pilotlar şampiyonası için Ham zarar etti..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 27, 2021, 15:35:57 »
Formula 1 severlerin uzun yıllardır beklediği çekişmeli sezona kavuştuk sonunda  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Eylül 27, 2021, 16:01:16 »
Formula 1 severlerin uzun yıllardır beklediği çekişmeli sezona kavuştuk sonunda  :alkis:

Sezon çekişmeli ama Hamilton,  Leclerc veya Sainz vs  ile çekişiyor olsaydı daha büyük keyif alırdım :) Verstappen'i antipatik bulduğum için şampiyon olmasını istemiyorum..Ama hakkını da yememek lazım ibre %51 ondan yana gibi..  Şu an Hamilton'dan daha formda.. Şampiyonluğu istiyor..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 27, 2021, 16:04:08 »
Abi Türkiye Gp için bilet aldınız mı? Verstapen antipatik evet ama honda kazansın ve spor daha da gençler arasında ki mücadeleye dönüşsün istiyorum bende. Sch. içinde zamanında antipatik denilirdi demek ki kazanana karşı bir hissiyet oluşuyor izleyicide :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2021, 17:28:49 »
Abi Türkiye Gp için bilet aldınız mı? Verstapen antipatik evet ama honda kazansın ve spor daha da gençler arasında ki mücadeleye dönüşsün istiyorum bende. Sch. içinde zamanında antipatik denilirdi demek ki kazanana karşı bir hissiyet oluşuyor izleyicide :)

Geçen sene aldım, iptal oldu :) Bu sene de iptal olur diye düşünerek almadım, iptal olmadı :(

Yaklaşık 21-22 yıldır F1 izleyicisiyim.. O zaman çocuktuk Hakkinen tuttuğum için Schumacher'e gıcık oluyordum evet ama dediğim gibi çocukluktan.. RB dominasyon döneminde 4 yıllık süreçte  Vettel'e hiç gıcık olmadım mesela, çok severdim, hala da severim..
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 27, 2021, 18:49:35 »
Vettel Alman abi kültürel bağlarımız var ondandır :) Geçen sene daha da uygundu biletler. Peki bu pistin geçen sene ki durumu bu sene aynı olur mu? Artık eskimiştir herhalde :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2021, 08:48:46 »
Eskimiştir derken asfaltın kayganlığından bahsediyorsun değil mi? Bildiğim kadarıyla özel etkinlikler dışında pist kullanılmıyor, iyileşme olur illa ki ama çok bir fark olacağını sanmam.. Aslında GP haftasonlarında yarışlardan önce alt seriler oluyor, ama bizde yok..

Ne olursa olsun keyifli bir yarış olacak bence.. Bizim pist güzel :D
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 73 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2021, 09:24:13 »
Evet evet abi asfaltı diyorum, hatta arabalarla gece turladılar falan  :rofl:  geçen sene laf yaptı pilotlar başta hamilton, bu sene mazeretleri olmasın :) Bence de güzel bende çok beğeniyorum.