Gönderen Konu: Corolla NDE150 2. vites zor geçiş problemi  (Okunma sayısı 890 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla NDE150 2. vites zor geçiş problemi
« : Eylül 24, 2021, 00:58:14 »
Selam, aracım 2. vitese geçerken zorlanıyor, zorlayarak asla 2. vitese geçmiyor fakat çok yumuşak ve nazik şekilde sola dogru kaydırıp attıgınız zaman hiçbir sorun olmuyor aksine yağ gibi geçiyor fakat işte insan kendi arabasını tanıyor fakat başkası bindiği zaman bizim gibi davranmıyor. Herkes kanırtarak vites atmaya alıştığı için 2. vitese atamıyorlar. Aracım 180 binde zaten debriyajı kaçırmaya başlamıştı ve deli gibi sertti, bugün Liqui Moly TopTec 75w80 şanzıman yağı ile AISIN marka baskı balata ve debriyaj rulmanı değişimi yaptım, devriyaj pamuktan daha hafif mükemmel oldu ve gidişde fark etti fakat 2. vitese zor geçme hala devam ediyor, bunun şanzımanla bir alakası değilde vites çubuğu ile ilgili olduğunu düşünüyordum, debriyajı değiştirdiğim toyota ustama gittim bana bu sorunun içerde bulunan bir şeyle alakalı olduğunu 250tlye çözebileceğini söyledi fakat ne olduğunu söylemiyor sanayici esnaflar böyle sizde bilirsiniz, bende bu gönderiyi fikir almak için yazıyorum. Sizce neyden kaynaklanabilir bu sorun?

Toyota Club Türkiye

Corolla NDE150 2. vites zor geçiş problemi
« : Eylül 24, 2021, 00:58:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla NDE150 2. vites zor geçiş problemi
« Yanıtla #1 : Eylül 24, 2021, 04:08:34 »
Tahmin ettiğiniz gibi vites kolunun halat veya benzer bir mekanizmasından kaynaklanıyor, büyük ihtimalle vites yönlendirme demiri boşluk yapmıştır ondan dolayı yerini zor buluyor,aslında küçük müdahale ile çözülebilecek sorunları çok büyüterek fazla para almaya çalışanlar var.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla NDE150 2. vites zor geçiş problemi
« Yanıtla #2 : Eylül 24, 2021, 13:38:54 »
Teşekkür ederim