0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aynen balata. yetkili servise gidin çözerler. Bazıları pah kırıyor, bazıları hava kanalı açıyor. Orijinal balata böyle, dışarıda değiştirenlerde ses yok.
Benim araçta da aynı ses var. Önceki kasada da malum aynı şikayet varmış ve garantiden balata değişimi yapıyorlarmış sanırım ama servisi aradım artık herkesin bahsettiği gibi kanal açma vs yapıyorlar. Bu da hoşuma gitmedi açıkçası. Yapılan işlem ne kadar doğru, güvenli emin olamıyorum. Sonrasında sorun geçse dahi geçmedi deyip değiştirtmeye çalışmak da doğru olmaz. Ne yapsam bilemedim. Toyota'nın bu konuyu bu kadar şikayete rağmen üretimde çözmemesi, ürünün arkasında durmayıp değişim yapmaması ve bu şekilde çözüm üretmesi can sıkıcı. Malum doğru motor yağı dahi koymayışı ve bu sorunlara bu şekilde sunulan çözümler toyota ve servislerinin pek de profesyonel olmadığını gösteriyor. Bu araç ,ilk sıfır km aracım. Aracımdan memnun olsam da bir dahaki aracımda en azından başka markalara da göz atar, satış sonrası hizmet kalitesini değerlendirerek karar veririm heralde.
Bugün Toyota Hatay Öztoprak Antakya servisine bu sorun için gittim. 1 saat içerisinde ön balatalara kanal açarak bu sorunu çözdüler. Şimdilik ses kesildi. Uzun kullanımda bakalım ne olacak. Verdikleri evrakta ise balata temizliği yazıyor sadece. Herhangi bir ücret alınmadı. Üstüne üstlük sinyal koluna dokununca flaşör yanma sayısını 3ten 7ye de ücretsiz çıkardılar.
Geçmiş olsun. Bizi bilgilendirin lütfen. Ben 3500 km gittim kanal açıldıktan sonra. Hala süfer:D