Gönderen Konu: Corolla 2021 metal sürtme sesi  (Okunma sayısı 3052 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
Corolla 2021 metal sürtme sesi
« : Eylül 19, 2021, 12:58:17 »
Arkadaşlar merhaba. Aracım da bazen sağ ön taraftan metal sürtme sesi geliyor. Aracı benzinde, LPG'de; klima açık-kapalı; gaza basarak, rölantide hareket halindeyken denediğimde bütün bu koşullarda ses gelmeye devam ediyor. Bazen de hiç ses yok. Sebebi nedir?

Ses tam olarak şu:
Sorun balataymış diyorlar

Toyota Club Türkiye

Corolla 2021 metal sürtme sesi
« : Eylül 19, 2021, 12:58:17 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla 2021 metal sürtme sesi
« Yanıtla #1 : Eylül 19, 2021, 14:00:14 »
Aynen balata. yetkili servise gidin çözerler. Bazıları pah kırıyor, bazıları hava kanalı açıyor.
Orijinal balata böyle, dışarıda değiştirenlerde ses yok.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 19, 2021, 14:26:59 »
Aynen balata. yetkili servise gidin çözerler. Bazıları pah kırıyor, bazıları hava kanalı açıyor.
Orijinal balata böyle, dışarıda değiştirenlerde ses yok.
Orjinal ya iyidir,o yüzden ses yapması iyi olduğunu işaret ediyor balata varki ses yapıyor :)
@Ali Beyaz (53414) Bey serviste müdahale ettirin düzelir ama bir müddet sonra yine ses yapacaktır, çünkü balatanın yapısı gereği kullandıkça sertleşiyor,bitene kadar idare edin sonrasında Ufuk beylerden NİBK fren balatası alıp değişim yaparsınız bir daha sorun yapmaz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 21, 2021, 23:22:28 »
Benim araçta da aynı ses var. Önceki kasada da malum aynı şikayet varmış ve   garantiden balata değişimi yapıyorlarmış sanırım ama servisi aradım artık herkesin bahsettiği gibi kanal açma vs yapıyorlar. Bu da hoşuma gitmedi açıkçası. Yapılan işlem ne kadar doğru, güvenli emin olamıyorum. Sonrasında sorun geçse dahi geçmedi deyip değiştirtmeye çalışmak da doğru olmaz. Ne yapsam bilemedim.

Toyota'nın bu konuyu bu kadar şikayete rağmen üretimde çözmemesi, ürünün arkasında durmayıp değişim yapmaması ve bu şekilde çözüm üretmesi can sıkıcı. Malum doğru motor yağı dahi koymayışı ve bu sorunlara bu şekilde sunulan çözümler toyota ve servislerinin pek de profesyonel olmadığını gösteriyor. Bu araç ,ilk sıfır km aracım. Aracımdan memnun olsam da bir dahaki aracımda en azından başka markalara da göz atar, satış sonrası hizmet kalitesini değerlendirerek karar veririm heralde. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Eylül 22, 2021, 12:08:57 »
Benim araçta da aynı ses var. Önceki kasada da malum aynı şikayet varmış ve   garantiden balata değişimi yapıyorlarmış sanırım ama servisi aradım artık herkesin bahsettiği gibi kanal açma vs yapıyorlar. Bu da hoşuma gitmedi açıkçası. Yapılan işlem ne kadar doğru, güvenli emin olamıyorum. Sonrasında sorun geçse dahi geçmedi deyip değiştirtmeye çalışmak da doğru olmaz. Ne yapsam bilemedim.

Toyota'nın bu konuyu bu kadar şikayete rağmen üretimde çözmemesi, ürünün arkasında durmayıp değişim yapmaması ve bu şekilde çözüm üretmesi can sıkıcı. Malum doğru motor yağı dahi koymayışı ve bu sorunlara bu şekilde sunulan çözümler toyota ve servislerinin pek de profesyonel olmadığını gösteriyor. Bu araç ,ilk sıfır km aracım. Aracımdan memnun olsam da bir dahaki aracımda en azından başka markalara da göz atar, satış sonrası hizmet kalitesini değerlendirerek karar veririm heralde.
Merhabalar emre bey,
Malesef bu ülkede vatandaşlar hâlâ hakkını savunmayı öğrenmediği için her alanda aldatılmayı sorun olarak görmüyor,hâl böyle olunca bütün markalarda durum aynı oluyor,yani diğerlerinde pek farklı değil al birini vur ötekine,
Balata kanal açmak bugünkü mevzu değil yıllardır yapılan bir işlem,zaten orjinalde kanallı balatalar var sonradan da açılmasında bir sıkıntı olmaz ama kanalın açılış yönü önemlidir.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 5000
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 22, 2021, 13:17:52 »
Haklısınız, malesef durum bu. Diğer otomobil markalarını bilmiyorum ama otomotiv dışı birçok ürün, firmada da memnuniyet oranı düşük ülkemizde.

Kanal açma konusunu bilmediğimden önyargılıydım ama sorun yoksa bakımda söyleyeyim o zaman. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Eylül 22, 2021, 16:25:37 »
Bugün Toyota Hatay Öztoprak Antakya servisine bu sorun için gittim. 1 saat içerisinde ön balatalara kanal açarak bu sorunu çözdüler. Şimdilik ses kesildi. Uzun kullanımda bakalım ne olacak. Verdikleri evrakta ise balata temizliği yazıyor sadece. Herhangi bir ücret alınmadı. Üstüne üstlük sinyal koluna dokununca flaşör yanma sayısını 3ten 7ye de ücretsiz çıkardılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 22, 2021, 23:23:32 »
Bugün Toyota Hatay Öztoprak Antakya servisine bu sorun için gittim. 1 saat içerisinde ön balatalara kanal açarak bu sorunu çözdüler. Şimdilik ses kesildi. Uzun kullanımda bakalım ne olacak. Verdikleri evrakta ise balata temizliği yazıyor sadece. Herhangi bir ücret alınmadı. Üstüne üstlük sinyal koluna dokununca flaşör yanma sayısını 3ten 7ye de ücretsiz çıkardılar.
Kumandadan camları açıp kapamayı önceden açtırmış mıydınız? Sinyalle beraber bu ikisini servisler ücretsiz yapıyor zaten. İstisna olarak 1-2 servisin bu islemler için ücret talep ettiğini biliyorum sosyal medyadaki gruplardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Eylül 23, 2021, 07:07:53 »
Alırken açıktı o

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Eylül 24, 2021, 04:41:19 »
Hayırlı olsun Ali bey,
Bir daha ses yapmaz İNŞAALLAH.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Eylül 24, 2021, 13:03:41 »
Umuyorum. Olursa getirin ücretsiz değiştirecez dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 16, 2021, 12:58:16 »
Ayni sikayetle toymar servise gittim 1 hafta once. Pah kirdilar ,kanal actilar,yagladilar..1 hafta sonra yine ayni ses devam etti. Dun tekrar gittim, yine ayni islemi yaptilar( kanal temizleme ve yaglama) dedim her hafta biyle temizlige mi getirecegim bu balatalari. Servis danismani: toyotanin bultenine gore yapiyoruz bu islemi dedi. Tekrar yapmaz dedi. Bakalim insallah yapmaz. Ben degisim talep ettim, yeni balata da aynisini yapabikir bu yuzden bultene gore bu islemi tekrarladik dediler.  Koskoca toyota bir balata meselesini cozememis hayret ki hayret..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ekim 16, 2021, 18:58:25 »
Geçmiş olsun. Bizi bilgilendirin lütfen. Ben 3500 km gittim kanal açıldıktan sonra. Hala süfer:D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 21, 2021, 17:09:16 »
Geçmiş olsun. Bizi bilgilendirin lütfen. Ben 3500 km gittim kanal açıldıktan sonra. Hala süfer:D
1 hafta oldu asagi yukari. Frenlemede o ses kayboldu 2.islemden sonra. Insallah bir daha olmaz.Olursa artik degistirin diye diretecegim. Ama su an oldukca iyi tutyor frenler ve ses yok.