Gönderen Konu: Katalizör olmaması(p0141 ve p0161) oksijen sensörü arızası verdirir mi?  (Okunma sayısı 1420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '02
Herkese hayırlı günler. 2002 rav4 aracım var.
Ve sürekli çekişle ve fazla yakıtla alakalı sıkıntı yaşıyorum. P0141 oxyjen sensor heater circuit bank 1 ve bank 2 arızası veriyor. Katalitik konvertörün olmaması(boşaltılmış olması) bu arızayı veridirirmi. Bazı ustalar katalizör olmadıgı için sensör beyine yanlış giden bişeyler var diye sinyal gönderiyo bu yüzden motor kendini korumaya alıyor diyo. Kimide alakası yok diyo. Bu konu hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim. İyi günler

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Evet katalizörün boşaltılmış, sökülmüş olması bank 2 (katalizör sonrası) sensör olan tüm araçlar için arıza sebebidir, iki çözümü var ya katalizör taktıracaksınız yada daha çok güncel performans araçlarında seçilen çözüm olan bank 2 sensörler için yanıltıcı ara birim kullanacaksınız.

Ayrıca araçta OBD bağlantılı bir LPG sistemi varsa AFR ayarlarının bozularak araçta bir çok soruna sebep olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Karbon ayak iziniz çok daha belirgin olmaktadır katalizörsüz kullanımda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 126000
  • Model Yılı: '02
Anladım teşekkür ederim. Son bir sorum olcak sensöründe arızalı olma ihtimali varmı. Sensör test videolarını izlediğimde ısıtıcı ucları ölçerek bir değer görmek gerekiyormuş. Ben bugün denediğimde hiç bir değer göremedim üsttekilerde 1.2 değer gördüm.. Alttaki iki sensörde ısıtıcı devre yokmu sadece üstlerdemi var
Evet katalizörün boşaltılmış, sökülmüş olması bank 2 (katalizör sonrası) sensör olan tüm araçlar için arıza sebebidir, iki çözümü var ya katalizör taktıracaksınız yada daha çok güncel performans araçlarında seçilen çözüm olan bank 2 sensörler için yanıltıcı ara birim kullanacaksınız.

Ayrıca araçta OBD bağlantılı bir LPG sistemi varsa AFR ayarlarının bozularak araçta bir çok soruna sebep olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Anladım teşekkür ederim. Son bir sorum olcak sensöründe arızalı olma ihtimali varmı. Sensör test videolarını izlediğimde ısıtıcı ucları ölçerek bir değer görmek gerekiyormuş. Ben bugün denediğimde hiç bir değer göremedim üsttekilerde 1.2 değer gördüm..
Alttaki iki sensörde ısıtıcı devre yokmu sadece üstlerdemi var

Rica ederim, tabi sensörün arızalı olması (daha doğrusu arızalanmış olması) ihtimal dahilinde, dışarıda avometre ile yapılan test yanıltıcı olabilir, araç üzerinde canlı değer okumak gerekir.