0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Yanlış anlamaz ve iyi niyetli kabul ederseniz, ne işle uğraştığınızı sorabilir miyim?
Teşekkürler Hüseyin bey. Beni rahatsız eden şey bizim klimalarımızda derece gösterilmiyor oluşu. Anlayacağınız klima dijital bile değil.
Dijital olunca fark ne olacak ki dahamı iyi soğutuyor,zaten manuel klimada ki 1 ile 4 arası kademeyi 24 C⁰ ile 18 C⁰ arası düşünebilirsiniz,1.kademe 24 C⁰2.kademe 22 C⁰3.kademe 20 C⁰4.kademe 18 C⁰Manuel olması daha iyi çünkü dijitale ayar yapmak çok daha uğraştırıcı ve hava yön ayarını dahi tuşlarla yapmak gerekiyor,arızasında müdahale daha zor oluyor,ne kadar elektronik o kadar risk demek.
vison pakette olmayan çift yönli klima, üst paketlerdeki klima kontrolü takılarak araca sonradan eklenebilir mi? sahibinden de çıkma bir tane var. eğer çalışırsa almayı düşünüyorum
Doğru dijital olunca orada rakamsal olarak ifade etmesi psikolojik olarak rahatlatıyor insanları, haklısınız daha şık gözüküyor,geçenlerde 2009 Honda Civic dijital klima arıza verdi içinden küçücük bir parça değişti 1000 TL masraf çıktı,bide anlayanını bulana kadar uğraştık.
Olayın psikolojiyle vs alakası yok, teknik olarak bildiğim için emin konuşuyorum. Manuel klima kadar konforsuz ve kullanışsız bir sistem yok, net. Yukarıda Ahmet abi de örneklemiş. Neyse.
psikolojiyle çok alakası var bencede ama bu tercih meselesi tabi.. benimde klimam dijital ama arıza olayı daha fazla. Benim tuşlar zor basıyordu söktüm karbonlarını yeniledim patlak ampuller vardı değiştirdim. Bunları elim yatkın olmasa ya öyle kalırdı yada yapan birini bulup dünyanın parasını verip yaptırırdım. Kullanım olarak rahat ama manülde de hergün uzun bir tünele girilmediği sürece pek problem olmaz diye düşünüyorum..