0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba Toyota severler. 2011 yılında kayıt olduğum bu foruma 2015 yılında Honda Accord almama rağmen hala devam ediyorum. Çünkü seviyeli bir ilişki var. 6 yıldır Honda Accord(2004 ve 2012 model) kullanımının ardından bu kez aynı motor ve şanzıman kombini olan CV-V'ye geçmiş bulunmaktayım. Toyota kullanmasakta ruhumuz hala Japon Babamda 2004te sıfır aldığı aldığı corolla hala duruyor, yani bir yanımda hala Toyotacı Ama motor ve görsel olarak Honda daha çok cezbedici geldiği için hala Honda da devam ediyorum.2012 Accordumdan son derece memnundum. Gösterişli olması, premium hissetirmesi, uzun yol konforu ve donanım olarak çok tatmin edici olması beni hep memnun bıraktı. Ancak birde yüksek araç hevesimizi alalım diye CR-Vyi deniyelim dedik ve Accordu satıp(ayrılmak gerçekten zor oldu) Allah nasip etti 2011 model 134bin kmde tek parça boyalı siyah CR-V mizi aldık.CR-V donanım olarak Accordu aratsa da, sunduğu geniş iç mekan, yüksek sürüş imkanı ve konforuyla onları unutturabiliyor. 2.0 150 hplik motoru ve 5 ileri tork konvertörlü şanzımanıyla ne öldürür ne güldürür cinsten. Accordla aynı şanzıman ve motoru kullanmasına rağmen ona göre yüksek bir araç olmasından dolayı biraz daha ağır kalıyor. Ama konfor, ses yalıtımı ve yol sesi olarak accorddan 1 tık daha iyi geldi bana. Accordda olup bunda aradığım özellikler ise; accorddun koltukları daha geniş ve yayvandı daha rahattı. Sürücü koltuğu hafızalıydı ve yolcu koltuğuda elektrikliydi derinlik yükseklik ayarı vardı. Soğutucu torpido ve arka yolcular için havalandırma çıkışı aradığım özelliklerden. Kısacası CR-V bir önceki nesil Accordun devamı niteliğinde, o yüzden bazı donanım eksiklikleri var. Onun dışında görüş açısının geniş olması, iç mekan genişliği olması ve şaft tünelinin olmaması CR-Vnin en büyük avantajı. Özellikle arka yolcular için sunduğu koltukların sırt ayarının olması ve cam tavan yolcular için çok zevkli ve rahat oluyor. Yakıt olarak accorda göre 1-1.5 lt fazla yakıyor. Şehir içi 11-13lt şehirler arası yolda 8.5-9.5 arası yakıt tüketim değerleri var. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, kısa zamanda 1-2 görselde ekleyeceğim.
Selman Hocam Allah hayırlı, uğurlu etsin, kazasız, belasız kullanın inşAllah. Şu fani dünyada bir de Suv tadayım dedin, iyi de etmişsin ama hevesini aldıktan sonra tekrar Accord veya Avensis'e dönecekmişsin gibi geliyor bana D sınıfının tadı başkadır.
Hayırlı olsun, accordun o yol tutuşunu arayacaksınız eminim
Selman hayırlı olsun,En kısa sürede bende CMBS li olmak şarti ile katılacagım
Son dönemde bayanların da etkisiyle Suv araçlara büyük bir talep var. 3 yıl önce Toyota C-hr hibrit aldım ve yaklaşık bir buçuk yıl kullandım, yüksekliği ve güven verişine sözüm yok ama sedan özellikle de d sınıfı sedanlara alışmış kişiler d sınıfının yol tutuş, donanım, genişlik ve konforunu çok ararlar.
Selman Bey hayırlı uğurlu olsun. Eski bir kullanıcısı olarak çok iyi yapmışsınız. Güle güle kullanın.
Hayırlı olsun,iyi günlerde kazasız,belasız,cezasız kullanın,hazır karadeniz bölgesinde iken çevre güzellikleri görmek için iyi bir araç.