Gönderen Konu: Hondacı Olduk Çıktık :)  (Okunma sayısı 1281 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
Hondacı Olduk Çıktık :)
« : Haziran 24, 2021, 11:26:13 »
Merhaba Toyota severler. 2011 yılında kayıt olduğum bu foruma 2015 yılında Honda Accord almama rağmen hala devam ediyorum. Çünkü seviyeli bir ilişki var. 6 yıldır Honda Accord(2004 ve 2012 model) kullanımının ardından bu kez aynı motor ve şanzıman kombini olan CV-V'ye geçmiş bulunmaktayım. Toyota kullanmasakta ruhumuz hala Japon :lol: Babamda 2004te sıfır aldığı aldığı corolla hala duruyor, yani bir yanımda hala Toyotacı :) Ama motor ve görsel olarak Honda daha çok cezbedici geldiği için hala Honda da devam ediyorum.

2012 Accordumdan son derece memnundum. Gösterişli olması, premium hissetirmesi, uzun yol konforu ve donanım olarak çok tatmin edici olması beni hep memnun bıraktı. Ancak birde yüksek araç hevesimizi alalım diye CR-Vyi deniyelim dedik ve Accordu satıp(ayrılmak gerçekten zor oldu) Allah nasip etti 2011 model 134bin kmde tek parça boyalı siyah CR-V mizi aldık.

CR-V donanım olarak Accordu aratsa da, sunduğu geniş iç mekan, yüksek sürüş imkanı ve konforuyla onları unutturabiliyor. 2.0 150 hplik motoru ve 5 ileri tork konvertörlü şanzımanıyla ne öldürür ne güldürür cinsten. Accordla aynı şanzıman ve motoru kullanmasına rağmen ona göre yüksek bir araç olmasından dolayı biraz daha ağır kalıyor. Ama konfor, ses yalıtımı ve yol sesi olarak accorddan 1 tık daha iyi geldi bana. Accordda olup bunda aradığım özellikler ise; accorddun koltukları daha geniş ve yayvandı daha rahattı. Sürücü koltuğu hafızalıydı ve yolcu koltuğuda elektrikliydi derinlik yükseklik ayarı vardı. Soğutucu torpido ve arka yolcular için havalandırma çıkışı aradığım özelliklerden. Kısacası CR-V bir önceki nesil Accordun devamı niteliğinde, o yüzden bazı donanım eksiklikleri var. Onun dışında görüş açısının geniş olması, iç mekan genişliği olması ve şaft tünelinin olmaması CR-Vnin en büyük avantajı. Özellikle arka yolcular için sunduğu koltukların sırt ayarının olması ve cam tavan yolcular için çok zevkli ve rahat oluyor.

Yakıt olarak accorda göre 1-1.5 lt fazla yakıyor. Şehir içi 11-13lt şehirler arası yolda 8.5-9.5 arası yakıt tüketim değerleri var. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, kısa zamanda 1-2 görselde ekleyeceğim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Toyota Club Türkiye

Hondacı Olduk Çıktık :)
« : Haziran 24, 2021, 11:26:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Ynt: Hondacı Olduk Çıktık :)
« Yanıtla #1 : Haziran 24, 2021, 11:40:44 »
Merhaba Toyota severler. 2011 yılında kayıt olduğum bu foruma 2015 yılında Honda Accord almama rağmen hala devam ediyorum. Çünkü seviyeli bir ilişki var. 6 yıldır Honda Accord(2004 ve 2012 model) kullanımının ardından bu kez aynı motor ve şanzıman kombini olan CV-V'ye geçmiş bulunmaktayım. Toyota kullanmasakta ruhumuz hala Japon :lol: Babamda 2004te sıfır aldığı aldığı corolla hala duruyor, yani bir yanımda hala Toyotacı :) Ama motor ve görsel olarak Honda daha çok cezbedici geldiği için hala Honda da devam ediyorum.

2012 Accordumdan son derece memnundum. Gösterişli olması, premium hissetirmesi, uzun yol konforu ve donanım olarak çok tatmin edici olması beni hep memnun bıraktı. Ancak birde yüksek araç hevesimizi alalım diye CR-Vyi deniyelim dedik ve Accordu satıp(ayrılmak gerçekten zor oldu) Allah nasip etti 2011 model 134bin kmde tek parça boyalı siyah CR-V mizi aldık.

CR-V donanım olarak Accordu aratsa da, sunduğu geniş iç mekan, yüksek sürüş imkanı ve konforuyla onları unutturabiliyor. 2.0 150 hplik motoru ve 5 ileri tork konvertörlü şanzımanıyla ne öldürür ne güldürür cinsten. Accordla aynı şanzıman ve motoru kullanmasına rağmen ona göre yüksek bir araç olmasından dolayı biraz daha ağır kalıyor. Ama konfor, ses yalıtımı ve yol sesi olarak accorddan 1 tık daha iyi geldi bana. Accordda olup bunda aradığım özellikler ise; accorddun koltukları daha geniş ve yayvandı daha rahattı. Sürücü koltuğu hafızalıydı ve yolcu koltuğuda elektrikliydi derinlik yükseklik ayarı vardı. Soğutucu torpido ve arka yolcular için havalandırma çıkışı aradığım özelliklerden. Kısacası CR-V bir önceki nesil Accordun devamı niteliğinde, o yüzden bazı donanım eksiklikleri var. Onun dışında görüş açısının geniş olması, iç mekan genişliği olması ve şaft tünelinin olmaması CR-Vnin en büyük avantajı. Özellikle arka yolcular için sunduğu koltukların sırt ayarının olması ve cam tavan yolcular için çok zevkli ve rahat oluyor.

Yakıt olarak accorda göre 1-1.5 lt fazla yakıyor. Şehir içi 11-13lt şehirler arası yolda 8.5-9.5 arası yakıt tüketim değerleri var. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar, kısa zamanda 1-2 görselde ekleyeceğim.

Selman Hocam Allah hayırlı, uğurlu etsin, kazasız, belasız kullanın inşAllah. Şu fani dünyada bir de  Suv tadayım dedin, iyi  de etmişsin  ama hevesini aldıktan sonra tekrar Accord veya Avensis'e dönecekmişsin gibi geliyor bana :D D sınıfının tadı başkadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Viofo, aydınlatma pk, koltuk ısıtma, ses yalıtım
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 3550
  • 28 kere teşekkür etti
  • 60 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 24, 2021, 11:48:01 »
Hayırlı olsun, accordun o yol tutuşunu arayacaksınız eminim :)
Sen harika bir uçurtmasın, bende senin ipinim unutmayasın...
Corolla Flame X-Pack Mds 1.5 Benzin 2023-.....
Corolla Advance Manuel 1.6 Benzin&Lpg (Zavoli) 2018-2023 (105.000 km)
Corolla Hb Sol Manuel 1.6 Benizn&Lpg (Zavoli) 2016-2018 (45.000 km)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 24, 2021, 12:06:53 »
Selman hayırlı olsun,
En kısa sürede bende CMBS li olmak şarti ile katılacagım
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Haziran 24, 2021, 12:07:57 »
Son dönemde bayanların da etkisiyle Suv araçlara büyük bir talep var. 3 yıl önce Toyota C-hr hibrit aldım ve yaklaşık bir buçuk yıl kullandım, yüksekliği ve güven verişine sözüm yok ama sedan özellikle de d sınıfı sedanlara alışmış kişiler d sınıfının yol tutuş, donanım, genişlik ve konforunu çok ararlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 24, 2021, 15:05:16 »
Selman Hocam Allah hayırlı, uğurlu etsin, kazasız, belasız kullanın inşAllah. Şu fani dünyada bir de  Suv tadayım dedin, iyi  de etmişsin  ama hevesini aldıktan sonra tekrar Accord veya Avensis'e dönecekmişsin gibi geliyor bana :D D sınıfının tadı başkadır.
Allah razı olsun hocam cümlemiz inşallah. Aynen öyle yaptık hocam evi sattıktan sonra ev alana kadar heveslerimizi almaya devam :) Açıkçası şu saatten sonra avensis hiç düşünmüyorum ama ev alma durumu hasıl olursa o zaman 2006-2007 bir accord alırım yine. Ama şu şartlarda D segment olsa da accordu aramıyorum. Çünkü Accorddan daha çok keyif vermeye başladı.

Hayırlı olsun, accordun o yol tutuşunu arayacaksınız eminim :)

Teşekkürler. Accordun yol tutuşuna performansına diyecek yok çok daha iyi bu konularda orası net. Ama CR-V ilede bir sorun yaşamadım. Yaklaşık 4 bin km oldu alalı. Uzun yol şehir içi kullanma imkanım oldu. Gayet memnun etti.

Selman hayırlı olsun,
En kısa sürede bende CMBS li olmak şarti ile katılacagım
Teşekkür ederim abi.
Bekliyorum abi senide kervana :)

Son dönemde bayanların da etkisiyle Suv araçlara büyük bir talep var. 3 yıl önce Toyota C-hr hibrit aldım ve yaklaşık bir buçuk yıl kullandım, yüksekliği ve güven verişine sözüm yok ama sedan özellikle de d sınıfı sedanlara alışmış kişiler d sınıfının yol tutuş, donanım, genişlik ve konforunu çok ararlar.

Açıkçası SUVlar içinde en çok CR-V hep aklımdaydı ama SUV bana göre değil diye kendimi geçiştirdim. Hocam genişlik ve konfor konusunda CR-V diğer suvlardan çok ötelerde. Sözüm ona qashqai, kadjar, tiguan, grandlanX vs. bu tip araçlar C segment sedanın yükseltilmişi iken CR-V direk accordun yükseltilmişi gibi. Sınıf olarak RAV4ten de geniş olduğu için ondanda konforlu olduğunu düşünüyorum. Sürüşünün zevkli olmasının yanı sıra sende bilirsin karadeniz bölgesi için biçilmiş kaftan. Şimdi çocuklarımla bagajımızda masamız sandalyemiz onların bisikletleri ile ormana doğru çıkıyoruz ve ailecek çok keyif alıyoruz. Bu dediklerimi accordla kısıtlı yapıyordum onunla giremediğim araziye CR-V ile çok rahat giriyorum.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Haziran 24, 2021, 16:34:18 »
En iyisini yaptın Selman hocam. Hiçbir şey gözünde ve gönlünde kalmasın, imkan oldukça her türlü aracı tatmak lazım :tamam: Tekrardan hayırlı, uğurlu olsun. Allah kazasız, belasız kullanmayı nasip etsin İnşAllah. İleride nasip olur da Suv alırsam ilk tercihim  Subaru olur herhalde :alkis: çünkü bana göre Suv'lar ikiye ayrılır: Subaru ve diğerleri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Haziran 24, 2021, 18:08:55 »
Hayırlı olsun, keyifle kullanınız. Konfordaki nispi azalmaya karşı özgürlükte nispi artış olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '19
  • 21 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Haziran 24, 2021, 18:40:00 »
Hayırlı olsun, keyifli sürüşler dilerim. Ben de Toyota'dan sonra Honda kullanıcısıyım, aracım Honda Civic 1.6 idtec 2013 model hatchback. Piyasada çok olmayan bir araç ancak gerek yakıtı, gerek sürüş özellikleri olarak çok memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Haziran 24, 2021, 19:19:09 »
@Selman Yalçın (18649) hayırlı olsun,iyi günlerde kazasız arızasız kullanmanız dileğiyle,güzel bir tercih olmuş değişiklikler iyidir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Haziran 25, 2021, 11:28:26 »
Hayırlı olsun, güzel günlerde kullanmak nasip olsun.. Uygun olunca fotoları bekliyoruz :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Haziran 25, 2021, 15:55:02 »
Hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Corolla'yı birgün satarsam benim de hedefimde SUV var ve CR-V'de ilgi odağımda. Şuan bazı deneyimlerinizi paylaşmışsınız, İleride kullanım, yakıt, bakım, kronik sorunları, kullanım kolaylıkları ve zorlukları ile ilgili detaylı paylaşımlarınız bize de yön verecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Temmuz 13, 2021, 09:45:11 »
Allah hepinizden razı olsun arkadaşlar, daha iyileri sizlere nasip olsun inşallah. Diğer SUVların kullanımı bu kadar rahat mıdır bilmiyorum ancak CR-V bu konuda gerçekten çok konforlu D segment konforunu aratmıyor. CR-Vnin bir iki dezavantajından biri insan biraz daha performans istiyor. Birde yakıt olarak haliyle fazla yakıyor. Son olarak şehir içinde park sorunu olabiliyor ama l Uzun yol kullanımı gerçekten çok güzel özellikle çocuklar için çok keyifli yolculuklar oluyor.

Fotoğraf eklemeye çalıştım ama eskiden rahat şekilde ekleyebiliyorken şuan ekleme yapamadım kusura bakmayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 13, 2021, 11:52:56 »
Selman Bey hayırlı uğurlu olsun. Eski bir kullanıcısı olarak çok iyi yapmışsınız. Güle güle kullanın.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 13, 2021, 12:04:08 »
Hayırlı olsun,iyi günlerde kazasız,belasız,cezasız kullanın,hazır karadeniz bölgesinde iken çevre güzellikleri görmek için iyi bir araç.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Temmuz 14, 2021, 14:50:04 »
Selman Bey hayırlı uğurlu olsun. Eski bir kullanıcısı olarak çok iyi yapmışsınız. Güle güle kullanın.
Teşekkür ederim Yasin bey, sizin paylaşımlarınız hevesimi 2ye katlamıştı, Allah nasip etti şükür. :) Şuan hangi araç var sizde bilmiyorum ama CR-Vyi aradığınız dönemler oluyor mu? Yada kullanmadığınız dönem sizi memnun etmeyen özelliği var mıydı?

Hayırlı olsun,iyi günlerde kazasız,belasız,cezasız kullanın,hazır karadeniz bölgesinde iken çevre güzellikleri görmek için iyi bir araç.

Teşekkür edeirm Tokay abi, cümlemiz inşallah. Bir ayağımız zaten hep karadenizde(hanım Ordulu) ama bu dönemde insanlardan uzak olmayı seçtiğimiz için kırsal kesim için biçilmiş kaftan. Hele çocukta varsa onlar için çok keyifli oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1348 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 14, 2021, 18:44:55 »
Fırsat olursa Samsun'u merkez kabul edip batı Karadeniz kıyı şeridini ziyaretle yola çıkabilirsiniz,biz Sinop-Ayancık arasını Avensis ile kıyıdan gitmiştik,daha sonra Erfelek şelalelerini (biz ancak birinci olanı görebildik,28 şelale var dediler)ve diğer koyları görebildik,zaman olsaydı Kastamonu İnebolu,Abana ,Bartın sahil yoluyla muhteşem manzara eşliğinde Zonguldak ötesine bile geçmeyi çok istemiştik,bu kısımlarda hem bakir yerler var hem de insan yoğunluğu az.Esas merkez Ordu olduğuna göre doğu Karadenizi nasılsa görüyorsunuzdur.Cr-v bu yolculuklar  için oldukça uygun araba.
Tokay Ceritoğlu