Gönderen Konu: Sıfır aracınız arıza çıkarırsa korkmayın! Arkanızda yargı var  (Okunma sayısı 1154 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
'Sıfır aracınız arıza çıkarırsa korkmayın! Arkanızda yargı var'

İZMİR - Bir anaokulunda müdürlük yapan Ayşe Sönmez, acentesinden aldığı sıfır otomobilinin sık sık arıza yapması üzerine Tüketici Mahkemesi’nde dava açtı. Aracı geri vermek ve parasını almak isteyen Sönmez’in talebini yerinde gören İzmir 1'inci Tüketici Mahkemesi, gizli ayıplı aracın acentesine iadesine ve parasının tüketiciye geri ödenmesine karar verdi. İtiraz üzerine Yargıtay’a giden davaya bakan Yargıtay 13'üncü Hukuk Dairesi de kararı yerinde bularak onayladı.

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetay&ArticleID=931859&Date=18.04.2009&CategoryID=77
Fe... :-)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Olması gerektiği gibi olmuş bence.
 Paylaşım için teşekkürler Ahmet. Çok faydalı olacaktır.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
 Kullanıcı 28 Bin TL araç bedeline ek olarak faiz talep etmiş bence bu ayıp... Arabaya 2 yıldır bindiğine kar saysın.
 Hakim de araca kullanmaya devam ettiği için faizi ödenmemeli demiş... Peki bu vatandaş bu arabaya binmeden nasıl 16 kez motor arıza lambasının yandığını ve malın ayıplı olduğunu ispatlayacaktı??? Hakimin kararı da çelişkili...
 Ama helal olsun. Kullanıcı akıllı ve sabırlı imiş. Şahsen ben olsam uğraşmak yerine elden çıkarmak için 2. el değerinde satardım :)
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Bence de hakim dogru karar vermis. Iki yil bindigi icin faiz talebini reddetmis. Ama 28bin liraya ayni araci bugun almak istese alamaz bu vatandas.

Arabanin Toyota olma ihtimali bence yok, Gurkan :)  Multimode sanzuman dememis, gerci 16 defa motor ariza isigi yanmis, ama kim bilir ne sebepten...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kişiselleştirmeyelim :)
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '21
  • 119 kere teşekkür etti
  • 206 kere teşekkür edildi
Toyota benim arabayı aldığım fiyata geri alasa, aynı arabanın sıfırını alırım üstünede para kalır :)
Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, "Benim büyük bir derdim var" deme, derdine dönüp "benim büyük bir Rabbim var" de.
"Ey Toprak ! Rabbim Ben'den Razı Olmadan Bana Sarılma.." "Sövene dilsiz, vurana elsiz olmak gerek"
“Bir kişi Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmadığına inanırsa, Allah'da O'nu, başkasına muhtaç etmez!"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
  Kutay Tüzün'ünü konusuna eklediğim bir şikayet vardı.Biri ikinci el bir Citroen alıyor.ARaç çok fazla yakıyor ve servis te bir türlü gideremeyince bu arızayı,vatandaş firmayı mahkemeye veriyor ve kazanıyor da...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR