Gönderen Konu: Klima yeterince soğutmuyor.  (Okunma sayısı 1262 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '20
  • 13 kere teşekkür etti
  • 136 kere teşekkür edildi
Klima yeterince soğutmuyor.
« : Nisan 27, 2021, 18:21:12 »
Herkese selamlar... Aracım 2020 Corolla Dream. LPG yok. İki gündür klimayı açıyorum. En soğuğa alıyorum. Ama klima en soğukta değil de sanki 23-24 dereceye ayarlı gibi üflüyor. Gazı eksilmiş gibi. 4-5 aylık arabanın klima gazı biter mi acaba? Ya da başka sorun olabilir mi?

Toyota Club Türkiye

Klima yeterince soğutmuyor.
« : Nisan 27, 2021, 18:21:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima yeterince soğutmuyor.
« Yanıtla #1 : Nisan 27, 2021, 18:36:47 »
Dream ve üstüyse auto modda kullanmayın. Araç ilk çalıştığı gibi klimanın performansı tam olmaz. Biraz yol gittikten sonra da mı böyle?
Kaçak olup olmadığı Techstream de evaporatör ve kondenser basınçları görerek her türlü anlaşılabilir. Varsa şüphe servise gidin çözsünler garantili araçlar sonuçta.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 27, 2021, 19:12:32 »
Dream ve üstüyse auto modda kullanmayın. Araç ilk çalıştığı gibi klimanın performansı tam olmaz. Biraz yol gittikten sonra da mı böyle?
Kaçak olup olmadığı Techstream de evaporatör ve kondenser basınçları görerek her türlü anlaşılabilir. Varsa şüphe servise gidin çözsünler garantili araçlar sonuçta.
Auto modda hiç kullanmıyorum. Yolda da böyle. Gelen hava bu soğuklukta olamaz. Servis yolu göründü. Sizin de bulunduğunuz Facebook grubunda biri yazdı. Garantiden kompresörü değişmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 28, 2021, 05:14:00 »
Auto modda hiç kullanmıyorum. Yolda da böyle. Gelen hava bu soğuklukta olamaz. Servis yolu göründü. Sizin de bulunduğunuz Facebook grubunda biri yazdı. Garantiden kompresörü değişmiş.
İstisnai bir durum yaşanmış olabilir,bu durum sizin araçta da olacak diye birşey yok,yaşadığınız durum dış ortamın çok sıcak olmamasından kaynaklı bir durum,havalar tam ısınmadan klima açıldığı gibi içeride ayarlanan dereceyi bulur ve devreden çıkar sizin soğukluğu hissetmeniz mümkün olmaz,tekrar devreye girmesi uzun sürer bu arada siz klimada sorun varmış gibi hissedersiniz,bunun tam tersi sıcak havada klimayı açtığınız zaman gelen havayı çok çabuk algılarsınız, ayriyeten japon araçlarının klimaları çok iyi soğutur ama anında yüksek soğukluk vermezler kademeli olarak verirler,yoksa bir anda çarpar hasta eder,bu durum aynı şekilde ev tipi klimalsrında da vardır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 28, 2021, 10:42:56 »
Herkese selamlar... Aracım 2020 Corolla Dream. LPG yok. İki gündür klimayı açıyorum. En soğuğa alıyorum. Ama klima en soğukta değil de sanki 23-24 dereceye ayarlı gibi üflüyor. Gazı eksilmiş gibi. 4-5 aylık arabanın klima gazı biter mi acaba? Ya da başka sorun olabilir mi?

Bütün kış boyunca klima kullanmadığımız için gazı zeminde birikiyor. Eğer bir arıza yoksa bir iki sefer daha çalıştırınca soğutmaya başlar sanırım. Eskiler hep derler Kışında klimayı bir iki kez kullanın diye. Ben de Kış sonrası ilk defa dün  öğlen kullandım. Sanki tam soğutmuyor gibi geldi ilk açışta ancak akşama doğru tam performans gösterdi. Malum Ankara 22 dereceyi gördü
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 28, 2021, 12:28:56 »
İstisnai bir durum yaşanmış olabilir,bu durum sizin araçta da olacak diye birşey yok,yaşadığınız durum dış ortamın çok sıcak olmamasından kaynaklı bir durum,havalar tam ısınmadan klima açıldığı gibi içeride ayarlanan dereceyi bulur ve devreden çıkar sizin soğukluğu hissetmeniz mümkün olmaz,tekrar devreye girmesi uzun sürer bu arada siz klimada sorun varmış gibi hissedersiniz
Ben auto modda kullanmıyorum yalnız. Dereceyi bulup devreden çıkmaması lazım değil mi? En soguk dereceye (14 oluyor) ayarlayıp, fan hızını da ortalara getirip icersini soğutmak istedim. Ama ılık hava geldi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '19
  • 162 kere teşekkür etti
  • 107 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 28, 2021, 14:36:10 »
Gazı boşalmış olabilir. Bu, iki sebepten olur. Ya bir yerde kaçak vardır, ya da uzun süre kullanmamaktan dolayı boşalmıştır. Kış aylarında da en az ayda bir, klimayı 5 dakika açmak gerekir. Yoksa gaz özelliğini kaybediyor ve soğutmuyor. Servise ya da bir klimacıya test ettirin.
O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 28, 2021, 16:38:16 »
Ben auto modda kullanmıyorum yalnız. Dereceyi bulup devreden çıkmaması lazım değil mi? En soguk dereceye (14 oluyor) ayarlayıp, fan hızını da ortalara getirip icersini soğutmak istedim. Ama ılık hava geldi.
Auto mod veya manuel mod farketmez ortam derecesine ulaştığı anda durur,diğer türlü içeride buz tutarsınız bir kaç kez sıcak soğuk geçiş yapın düzelir muhtemelen uzun süre kullanmamaktan oluşan geçici hata veriyordur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.