Gönderen Konu: Toyota'dan Lokomotiflere Yakıt Hücresi  (Okunma sayısı 4420 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2879 kere teşekkür etti
  • 3237 kere teşekkür edildi
Toyota'dan Lokomotiflere Yakıt Hücresi
« : Nisan 15, 2021, 18:08:50 »
"Demiryolları için gerçekleştirdiğimiz hidrojen ve yakıt hücreleri çalışmaları, demiryollarında FCH teknolojileri için önemli bir potansiyel olduğunu, hidrojenle çalışan trenlerin sürdürülebilir bir Avrupa ulaşım sistemi oluşturmanın önemli bir parçası olacağını gösterdi."
FCH 2 JU'nun İcra Direktörü Bart Biebuyck.
“Avrupa Komisyonu, Hidrojen stratejisinde demiryolunu, elektrifikasyonun zor olduğu yerlerde hidrojenin umut verici bir seçenek olduğunu belirgin bir şekilde ortaya koydu."

Kaynak: https://newsroom.toyota.eu/toyota-motor-europe-to-supply-fuel-cell-modules-for-train-project-as-member-of-fch2rail-consortium/

Toyota Club Türkiye

Toyota'dan Lokomotiflere Yakıt Hücresi
« : Nisan 15, 2021, 18:08:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 225000
  • Model Yılı: '06
  • 351 kere teşekkür etti
  • 565 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan Lokomotiflere Yakıt Hücresi
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2021, 22:03:16 »
Hybrid teknolojileri konusunda dünyada en çok Toyota ve Man uğraşıyor ama elektrikli araçların gündeme gelmesi ile hidrojen yakıtlar ikinci plana düştü.Dünyamız adına güzel gelişmeler bunlar
Akıl ile sabrı birleştir ve zekan ile konuş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2263 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2021, 23:50:33 »
Hybrid teknolojileri konusunda dünyada en çok Toyota ve Man uğraşıyor ama elektrikli araçların gündeme gelmesi ile hidrojen yakıtlar ikinci plana düştü.Dünyamız adına güzel gelişmeler bunlar
Evet güzel gelişmeler ama pandemidir vs hep ikinci planda kalıyor ama umut vadeden gelişmeler bunlar,
Abi bu arada memlekete gelmiyormusun bir türlü yüz yüze görüşmek kısmet olmadı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 17, 2021, 20:01:54 »
Yok dostum pek gelemedim. Görüşemediğimiz zamanda çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. En son iş açık kalp ameliyatı ile resmen rektefiye oldum. 5 damarım değişti. Antakya ya geldim ama sağlık sebebi ile özel şoförle gelebilmiştim. Sonrasında zaten pamdemi patladı. Ama yazın gelmek planımda var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1127 kere teşekkür etti
  • 2360 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2021, 23:25:28 »
Yok dostum pek gelemedim. Görüşemediğimiz zamanda çok ciddi sağlık sorunları yaşadım. En son iş açık kalp ameliyatı ile resmen rektefiye oldum. 5 damarım değişti. Antakya ya geldim ama sağlık sebebi ile özel şoförle gelebilmiştim. Sonrasında zaten pamdemi patladı. Ama yazın gelmek planımda var

Geçmiş olsun Mali abi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2263 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 17, 2021, 23:54:52 »
Abi çok geçmiş olsun,
Bak benden söylemesi hep bu sıkıntılar memleketten ayrı kalmaktan kaynaklanıyor acı Samandağ biberi yemeyince damarlar tıkanıyor :)
İlk fırsatta görüşmek dileğiyle,kendine çok dikkat et.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 223 kere teşekkür etti
  • 180 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota\'dan Lokomotiflere Yakıt Hücresi
« Yanıtla #6 : Nisan 18, 2021, 10:09:44 »
Geçmiş olsun. Allah şifa versin inşallah.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 18, 2021, 10:30:02
"Demiryolları için gerçekleştirdiğimiz hidrojen ve yakıt hücreleri çalışmaları, demiryollarında FCH teknolojileri için önemli bir potansiyel olduğunu, hidrojenle çalışan trenlerin sürdürülebilir bir Avrupa ulaşım sistemi oluşturmanın önemli bir parçası olacağını gösterdi."
FCH 2 JU'nun İcra Direktörü Bart Biebuyck.
“Avrupa Komisyonu, Hidrojen stratejisinde demiryolunu, elektrifikasyonun zor olduğu yerlerde hidrojenin umut verici bir seçenek olduğunu belirgin bir şekilde ortaya koydu."

Kaynak: https://newsroom.toyota.eu/toyota-motor-europe-to-supply-fuel-cell-modules-for-train-project-as-member-of-fch2rail-consortium/
Hidrojende en büyük sorun, hidrojeni depolama ve dağıtım problemlemi sanırım. Ayrıca hidrojen elde edilirken içme suyu kaynaklarının da kötüye kullanımı sözkonusu olacaktır. Aşağıda ki linkte hidrojen yakıt hücreleri  ile ilgili güzel bir yazı var. Almanya'da da hidrojen hücreli yakıtlar konusunda çalışma olmakla birlikte yakıt istasyonlarının olmaması veya azlığı araca talebi, talep olmaması da yakıt istasyonlarının kurulumunu etkiliyormuş.

https://www.bmw.com.tr/tr/topics/fascination-bmw/bmw-joy-blog/hidrojen-yakit-hucreli-otomobiller.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 51350
  • Model Yılı: '16
  • 199 kere teşekkür etti
  • 1198 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 18, 2021, 11:50:55 »
Geçmiş olsun,şifalar dilerim,bundan sonra da sakin bir hayatınız olmalı,sizi üzecek,gerecek ne varsa uzak durun,söylemişlerdir periyodik kontrollerinizi ihmal etmeyin,yaşayan bilir ,50 li yaşlar maalesef böyle..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • just do it
  • 351 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 18, 2021, 18:40:14 »
Geçmiş olsun,şifalar dilerim,bundan sonra da sakin bir hayatınız olmalı,sizi üzecek,gerecek ne varsa uzak durun,söylemişlerdir periyodik kontrollerinizi ihmal etmeyin,yaşayan bilir ,50 li yaşlar maalesef böyle..
Teşekür ederim Üstadım aynen dikkat etmek lazım. Ben mi hibride geçsem :)

Geçmiş olsun Mali abi.
Teşekkürler Ufuk . Varol

Teşekkür ederim Erhan