Gönderen Konu: Toyota Safety Sense  (Okunma sayısı 1472 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
Toyota Safety Sense
« : Mart 13, 2021, 14:24:32 »
2019 Corolla Hybrid Dream aracımdaki yaya ve bisikletli algılama sistemini denemem için şeytan çok fena dürtüyor :) bir kez sıkışık trafikte, önümdeki araca çok da hızlı yaklaşmadığım halde biip biip biip öttü ve ekranda FREN yazdı, ne olduğunu anlamadım, zaten ayağım frende olduğundan araç otomatik frenledi mi ne oldu belli olmadı.

Çok pis deneyesim var ama nasıl ve neyle denerim bilemedim. Geçen gün eşim otoparkta yavaş yavaş sürerken önüne atladım, durdurdum, dedim öttü mü, yoo dedi. Şimdi ötmez, durmazsa yayaya da araca da yazık olur :)

Arabaya zarar vermeyecek, cansız ama yaya izlenimi verecek, araca yaya zannettirecek neyle denerim ben bunu? Mesela açılışlarda falan kullanılan şu 15 20 balondan oluşan süsleri atsam arabanın önüne olur mu dersiniz? Durmaz çarparsak da arabaya zarar vermeyelim.

Toyota Club Türkiye

Toyota Safety Sense
« : Mart 13, 2021, 14:24:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Safety Sense
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2021, 14:31:43 »
2019 Corolla Hybrid Dream aracımdaki yaya ve bisikletli algılama sistemini denemem için şeytan çok fena dürtüyor :) bir kez sıkışık trafikte, önümdeki araca çok da hızlı yaklaşmadığım halde biip biip biip öttü ve ekranda FREN yazdı, ne olduğunu anlamadım, zaten ayağım frende olduğundan araç otomatik frenledi mi ne oldu belli olmadı.

Çok pis deneyesim var ama nasıl ve neyle denerim bilemedim. Geçen gün eşim otoparkta yavaş yavaş sürerken önüne atladım, durdurdum, dedim öttü mü, yoo dedi. Şimdi ötmez, durmazsa yayaya da araca da yazık olur :)

Arabaya zarar vermeyecek, cansız ama yaya izlenimi verecek, araca yaya zannettirecek neyle denerim ben bunu? Mesela açılışlarda falan kullanılan şu 15 20 balondan oluşan süsleri atsam arabanın önüne olur mu dersiniz? Durmaz çarparsak da arabaya zarar vermeyelim.
Farklı ama güzel bir uygulama en azından test etmiş olursunuz,balonu algılamayabilir onun yerine 60*120 ebatlarında xps köpük levhalar var onlardan 3 tane yan yana gelecek şekilde yerleştirin trafiğe kapalı alanda test edersiniz zaten durmasa bile araca zarar vermez çok hafiftir,o kadar hafifki ufak çaptaki rüzgarlar dahi uçuruyor beyaz eşya içinden çıkan koruyucu köpüklerin renkl hali.

Mesaj Birleştirildi: Mart 13, 2021, 14:32:07
Sonucu bende çok merak ediyorum.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2021, 20:16:19 »

araç duruyor merak etmeyin. ancak ayarlarından hassaslık ve yakınlık mesafe ayarı düzeyi önemlı
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 14, 2021, 20:08:42 »
Youtubede videosu vardı. Gerçek insan ile risk alarak deniyorlar ve araç duruyor  :D Reklam olmasın diye link bırakmayacağım ama youtubede Toyota Safety Sense yazarak bulabilirsiniz.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 15, 2021, 11:11:12 »
Bahsettiginiz ayarlamalar nereden yapiliyor?
SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 15, 2021, 18:25:38 »
Faydalı özellikler ancak am olarak güvenmemek gerek. Sonuçta farklı senaryolarda (çoklu senaryo simülasyon) farklı  tepkiler görülebilir.
Örneğin; sizin aracınız, öndeki engele göre otomatik frenleme yapsa dahi, arkanızdaki araçta bu özellik olmayabilir ve sizin araca kuvvet aktarımı uygulayabilir, bu durumda da sizin aracınızın engele temas etme olasılığı artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2021, 14:54:39 »
Valla adaptif hız kontrolü kullanıyorum, yavaşlıyor, hızlanıyor, duruyor bir sıkıntı çıkartmadı bugüne kadar. Şeritte tutma çok iyi değil geliştirilmesi lazım. Özellikle virajın açısı fazlaysa kıvıramıyor :) Benim en büyük korkum örnek oradan uçup gelen bir poşet,karton parçası veya kuş radar ın üstüne gelirse 120 ile giderken ne olur?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2021, 15:36:51 »
Valla adaptif hız kontrolü kullanıyorum, yavaşlıyor, hızlanıyor, duruyor bir sıkıntı çıkartmadı bugüne kadar. Şeritte tutma çok iyi değil geliştirilmesi lazım. Özellikle virajın açısı fazlaysa kıvıramıyor :) Benim en büyük korkum örnek oradan uçup gelen bir poşet,karton parçası veya kuş radar ın üstüne gelirse 120 ile giderken ne olur?
araçta 2 radar var biri ön logoda diğeri dikiz aynası önünde :)
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 8 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2021, 16:45:27 »
onu bende biliyorum ama iki taraftakki sensörün nasıl işlediğini tam olarak bilmiyoruz.