Gönderen Konu: 1.33 Corolla Kalkışta Tekleme Problemi  (Okunma sayısı 1857 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '23
  • 4 kere teşekkür edildi
1.33 Corolla Kalkışta Tekleme Problemi
« : Mart 11, 2021, 13:05:56 »
Merhabalar herkese iyi forumlar. Daha önce açılmış konulara baktım fakat problemim ile ilgili bir çözüm bulamadım. Bende 2014 model 1.33 Corolla Life var. 10.000 kilometreden sonra servisin tavsiye ettiği LPG sistemini taktırdım. Aracım 96.000 kilometrede ve bu zamana kadar herhangi bir problem yaşamadım. Fakat şu sıralar aracım günün ilk kontağını vurduktan sonra ilk birkaç kalkışta tekleme yapıyor. Bu tekleme aşırı sertlikte oluyor tekrar debriyaja basıp tekrar kaldırmaya çalıştığımda problem yaşamıyorum. Araba yaklaşık iki üç dakika çalıştıktan sonra artık tekleme yapmıyor. Gaz filtresini de değişeli çok olmamıştı. Arabada herhangi bir problem yoktur değil mi? Şimdiden konuyla ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

1.33 Corolla Kalkışta Tekleme Problemi
« : Mart 11, 2021, 13:05:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 1.33 Corolla Kalkışta Tekleme Problemi
« Yanıtla #1 : Mart 11, 2021, 14:13:41 »
Benzinde yapıyor mu? Benzinde yapmıyorsa eğer lpgye geçiş sıcaklığını biraz daha arttırarak sorunu geçici olarak da olsa giderebilirsiniz herhalde.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '23
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 11, 2021, 17:12:34 »
Hocam benzinde yapmıyor. Bazen acil işim oluyor beklemeden çıkıyorum. Bu durum normal değil mi? Bir arkadaşımın da EcoBoost Ford u vardı. Onda da tekleme yapıyormuş ardından piston kırdı. Arada gaza fazla yüklenip fazla devir çevirmeyi seviyorum. Bende de tekleme olunca korkmaya başladım açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 12, 2021, 18:58:32 »
Motorunuz ecoboost motor gibi turbolu değil piston kırması imkansız gibi bir şey, merak etmeyin bir şey olmaz sadece tekleme yaptırtmamaya çalışın. Benzinde tekleme yapmıyorsa tahmin edebileceğiniz gibi sorun LPG kitinden. Özellikle motor soğukken ilk kez LPGye geçince bende de yapıyor teklemeyi. Yine bende düşük devirde gaza yüklenince yapıyor sizde de aynıdır muhtemelen. Bence bir tamirata falan ihtiyaç yok lpgde ve yavaş süratte iken yüksek viteste kalırsanız (örnek 10 km/h süratle 3. viteste kalmak gibi) ya gaza çeyrek veya daha az basarak arabanın devirlenmesini beklicekseniz ya da debriyaj gaz yapıp hızlanacaksınız.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 12, 2021, 19:08:41 »
Merhabalar herkese iyi forumlar. Daha önce açılmış konulara baktım fakat problemim ile ilgili bir çözüm bulamadım. Bende 2014 model 1.33 Corolla Life var. 10.000 kilometreden sonra servisin tavsiye ettiği LPG sistemini taktırdım. Aracım 96.000 kilometrede ve bu zamana kadar herhangi bir problem yaşamadım. Fakat şu sıralar aracım günün ilk kontağını vurduktan sonra ilk birkaç kalkışta tekleme yapıyor. Bu tekleme aşırı sertlikte oluyor tekrar debriyaja basıp tekrar kaldırmaya çalıştığımda problem yaşamıyorum. Araba yaklaşık iki üç dakika çalıştıktan sonra artık tekleme yapmıyor. Gaz filtresini de değişeli çok olmamıştı. Arabada herhangi bir problem yoktur değil mi? Şimdiden konuyla ilgilenen bütün arkadaşlara teşekkürler.
Debriyaj setini değiştirin sorun çözülür,ilk çalıştırmada yaptığını yazmışsınız ama benzinde yapmıyor demişsiniz yazdığınızda göre bir yanlışlık olmalı çünkü araç ilk çalışmada benzinle çalışır daha sonra lpg'ye geçer, muhtemelen baskı balata miadını doldurmuştur,son zamanlarda dik yokuşta veya yüklü olarak zorladımızmı kalkış yapmak için.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.