Gönderen Konu: Bagaj Stepne Çukuru Su Sorunu  (Okunma sayısı 9795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2020 Corolla Hybrid Dream
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '20
  • 174 kere teşekkür etti
  • 204 kere teşekkür edildi
Bagaj Stepne Çukuru Su Sorunu
« : Mart 07, 2021, 23:19:26 »
Merhaba. 2020 hybrid

Aracı toyota bayinin ikinci elinden almıştım. 13bin km’deydi aldığımda. Bana denilen araç toyota flo’daydı ve bir müdürdeydi. Araca dışarda eksper de yaptırdım. Kendileri de zaten hem bayi hem galeri oldukları için sorun görmedim. Ekspertizde de sorun çıkmamıştı. Ama aracı incelerken bagaj kısmında bir şey dikkatimi çekmişti. Bagaj halısının üstünde yapışkan bir şeyler dökülmüş gibiydi. Bir koku da vardı. Sonra stepne çukuruna baktım. Orada daha çoktu. Yapışkan sarı kahve renginde yapış yapış bir sıvı. Bagaj halısını kaldırınca, stepne çukuru haricinde halının sağ sol arka kısımları ile sac arasında da vardı bu sıvıdan. Yani şu kırmızı içinde işaretlediğim yerde. Halı ile sac arasında.

Ben bir şey bulamayınca herhalde kahve dökülmüştür diye düşündüm. Arabayı aldım. İyice temizledim. Zaten almadan bayi de bir kere daha temizlemişti. Ama bir zaman sonra tekrar baktığımda kenarlarda olmasada çukurun içinde yine o sarı yapış yapış şeyden çok eser miktarda var. Temizledim. Bugün baktım. Yine en dipte var. Epey az ama tam ortada hafif var. Video da çektim. Arabayı yıkadım. Çukurun yanları kuru. Su yok. Videoda elimi sürtüyorum zaten. Kuru. Taban da kuru ama çok çok hafif bi nemli gibi. En ortada ufak bi damlalık var. Lastik tapaları çıkardım. Birinin içi kuru, diğerinde su akmış. Yarım saat önce arabayı yıkamıştım. Bu nem neden oluşuyor? Arka cam da sık buğu oluşuyor. kirli sarı su mangal ızgarasından akan yağın suyla karışmışı gibi. sanki şekerli bir şey gibi

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2021, 10:19:57
Artık eminim bagaj su alıyor. Halının yanlarını (sabit kısım) kaldırınca altında su gördüm

Toyota Club Türkiye

Bagaj Stepne Çukuru Su Sorunu
« : Mart 07, 2021, 23:19:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Bagaj Stepne Çukuru Su Sorunu
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2021, 14:54:37 »
Bağajda plastik havuzlu örtü varmı?
O gördüğünüz sarılıklar bağajda oluşan nemin söktüğü mum kalıntıları olabilir,araçlar korozyona karşı koruma amaçlı fabrikada mumlanır,araç içerisinde ısı farkından oluşan nem ile o mum aşağılara akabilir,eğer bağada havuz varsa çıkarıp birkaç gün deneyin ve akşamları araç içi sirkilasyonu açık bırakın.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2021, 16:27:38 »
Bağajda plastik havuzlu örtü varmı?
O gördüğünüz sarılıklar bağajda oluşan nemin söktüğü mum kalıntıları olabilir,araçlar korozyona karşı koruma amaçlı fabrikada mumlanır,araç içerisinde ısı farkından oluşan nem ile o mum aşağılara akabilir,eğer bağada havuz varsa çıkarıp birkaç gün deneyin ve akşamları araç içi sirkilasyonu açık bırakın.

Evet bagaj havuzu var. Ama arabayı alırken havuz yoktu. Bu şeyler o zaman da vardı. Yine de denerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2021, 18:37:53 »
Evet bagaj havuzu var. Ama arabayı alırken havuz yoktu. Bu şeyler o zaman da vardı. Yine de denerim
Bazı bağaj havuzlarının kenarı bağaj havalandırma mazgallarını kapatıyor, bağaj düzgün hava sirkülasyonu olmazsa içeride özellikle stepne havuzunda su birikintisi oluşuyor,yada arka cam su tahliyesi tıkanırsa (sizin araç çok yeni olacağını zannetmiyorum) camda oluşan buğuyu suya dönüştürüp içeri akıtabiliyor ama o zaman genelde arka koltuk sırtlığı ıslanıyor daha çok yağmurda veya araç yıkatma esnasında oluyor bu dediğim,eğer aracın arkadan darbesi yoksa sıfır sayılabilecek araçta dışarıdan su alması imkansız olması lazım.
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2021, 18:38:29 »
Arabayı kötülemek için yaptığın şeye bak Tansu. Su dökmüşün bagaja burda gösteriyon.  :rofl: :rofl: :rofl:

Şaka bir yana geçmiş olsun. Umarım su giren yeri bulabilirsin. Komple bagaj trimini sökersen izleri görebilirsin belki, göremesen de arabayı yıkatırken nereden giriyor diye görebilirsin.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 419 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2021, 18:44:04 »
Aynı olay 2007 focus'ta başıma geldi aldıktan 1 ay sonra yolda giderken fren esnasında veya yüksek kasislerden geçerken bağajdan su çalkalanma sesi geliyordu kafaya taktım bağaja geçtim kapatıp dışarıdan su tutturdum öte ettim beri ettim dışarıdan giren bir gram su yok en son bağaj halısını ve üstteki sonradan koydukları havuzu çıkardım bide ne göreyim stetme olduğu gibi suyun içinde resmen lastik suyun içinde yüzüyordu,tabi suyu komple boşalttım 1 ay sonra yine aynı oldu yine temizledim bu sefer bağaj havuzunu sermedim ondan sonra damla su olmadı kuru şekilde kaldı.
TOYOTA CORONA 3S FE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2021, 21:51:00 »
Aslında yerim müsait olsa hortumla test yapacam. En aşağıdan yukarı çıkarak su testi yapmak istiyorum. Önce kilit sonra stoplar sonra bagaj fitili en son cam ve shark anten. Ama yerim yok :(

Bende su alma mı yoksa terlememi var onu da çözemedim. Öyle göl şeklinde belirgin su yok. Hatta aracı dün yıkadım. Yine de belirgin su yok. Mesela stepne çukurunda ortada damla kadar su var ama fotoğraflara bakarsanız stepne çukurunun yan duvarlarından akmamış bu su. Öyle olsa sarı bir iz olur değil mi? Bagaj etrafı sabit halı duvarlar da kuru.

Biz araçta cam açmıyoruz kışın. Bagaj havuzu da var. Acaba terleme mi yapıyor diye düşünüyorum.

Mesaj Birleştirildi: Mart 08, 2021, 21:51:47

Bagajın havalandırması nerede oluyor acaba? Var mı böyle bir şey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 10, 2021, 11:18:37 »
5dk’lık video çektim. Bagajın sağ sol halı kaplamasını da açtım. İlgilenen abiler izlerse sevinirim.

zeminde çukurun en altında nem damla var. ama çukurun duvarlarında su izi nem yok.

Bagaj fitilinin olduğu her yere baktım. Su izi yok.

arka cam altında su izi yok

stop altlarında su izi yok.

hiçbir yerde su akma izi yok. Ama köşe sarı silikonların üstü nemli. Anlamadım arkadaş

not: bu arada arabayı eylül’de aldığımda stepne çukuru ve etrafı aynı sarı pis yapışkan suyla kirliydi. Temizlemiştik. Ama yanları görünmeyen yerler temizlenmemişti hiç. O zamandan bu zamana hafif sarı su hiç kurumamış olması olası değil gibi. Özellikle koltuğun tam arkasında kalan dikdörtgen hafif çukur kısımda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 10, 2021, 11:27:38 »
@Tansu  Kalafatoğlu (51740)  Öncelikle geçmiş olsun. Benim de vakti zamanında 2005 model civic aracımda başıma gelmişti. Aracı aldığımda farketmedim ama araç sürekli kokuyordu. Havalandırıyordum sürekli, sonra yine koku oluyordu. O zamanlar tecrübesizdim. Hatta içimden "eski sahibi ne pis adammış kokusu geçmedi hala" bile dedim :) Neyse,  sanayide tanıdık bir usta vardı. Direk bagajı açtı ve stepnenin olduğu yer bildiğiniz havuz olmuş. Devamında usta koltukların olduğu yerden bagajı girdi, dışardan su tuttuk ve stop lambasının kenarından su girdiğini testip etmiştik.

Umarım en kısa sürede siz de sorununuzu çözersiniz.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Mart 10, 2021, 11:47:36 »
@Tansu  Kalafatoğlu (51740)  Öncelikle geçmiş olsun. Benim de vakti zamanında 2005 model civic aracımda başıma gelmişti. Aracı aldığımda farketmedim ama araç sürekli kokuyordu. Havalandırıyordum sürekli, sonra yine koku oluyordu. O zamanlar tecrübesizdim. Hatta içimden "eski sahibi ne pis adammış kokusu geçmedi hala" bile dedim :) Neyse,  sanayide tanıdık bir usta vardı. Direk bagajı açtı ve stepnenin olduğu yer bildiğiniz havuz olmuş. Devamında usta koltukların olduğu yerden bagajı girdi, dışardan su tuttuk ve stop lambasının kenarından su girdiğini testip etmiştik.

Umarım en kısa sürede siz de sorununuzu çözersiniz.

Teşekkürler. Ben de cumartesi günü aynı şeyi yapacam. İçeride birisi olacak izleyecek. Umarım buluruz da çözülür. Bulamadıkça sıkıntı yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 10, 2021, 12:52:48 »
Öncelikle nem yukardan gelmemiş,

Sağ halı kaplama altında yan yana iki delikte sanki conta tapa yokmuş gibi görünüyor.

O bölge sanırım egzost susturucusu üzeri olduğundan direk su girmese de damla/nem şeklinde çok rahatça bagaja girebilir.

Aynı zamanda, nem yoğunluğu sol tarafta çok daha fazla görünüyor.

Kabin içi hava tahliye ventlerinden giriş yapıp aşağı doğru sarkan park sensörü kablo yığınından su damlamış gibi.

Tamponun sökülüp kablo girişlerinin olduğu yerin izole edilmesi gerekebilir.

Sorun giderilmezse paslanma başlar.

Aracı aldığınız servis sorunu çözebilir.

Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mart 10, 2021, 13:35:46 »
Tekin abinin dediğinin ihtimali olmasıyla birlikte bence yağmurlu yollarda yerden kalkan ve tekerlerden sıçrayan su hareket halinde havanın da etkisiyle aracın altına dağılıyor ve bu silikonlardan içeri giriyor. O açıklık olan silikonda birşey yok dedin ama içinde su var. Silikonlardan girdiğini düşünüyorum. Çamurlu su buharlaşınca da toprakımsı, sarımsı malzeme bırakmış geriye. O izler sızan yerlerin kanıtı bence. 

Gönder yetkili servise, bulsunlar. Garantisi olmasa daysonu basardın.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Mart 10, 2021, 23:10:55 »
Tekin bey tekrar baktım. Siyah tapasız gözüken yerde tapa benzeri kapaklar var. Boş delik yok yani. Park sensörünü yokladım. Oralar kuru. Tavan kısımlarda zaten hiç su emaresi yok.

Aklıma yeni geldi. 1 ay kadar önce bagajdaki 1 şişe silikonlu camsil tamamen boşalmıştı. Birazını bez poşet emmiş. Geri kalanı bagaj havuzuna sızmış olabilir. Belki içeride terleme yaptı.

Ben buraları temizleyeceğim. Koltukları kaldırabilirsen oraları da temizleyip kontrol edeceğim. Sonra basınçlı su ile kontrol edeceğim. Zaten önümüzde yağmurlu günler var. Bakalım sonuçlarne olacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Mart 10, 2021, 23:23:14 »
1 ay kadar önce bagajdaki 1 şişe silikonlu camsil tamamen boşalmıştı.
Birazını bez poşet emmiş. Geri kalanı .. içeride terleme yaptı.

Tansu bey, sorunu çözdünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Mart 11, 2021, 07:57:42 »
Tansu bey, sorunu çözdünüz.

İnşallah böyledir Tekin bey. Aracı aldığımda stepne çukuru ve etrafında bu lekelerden (yapış yapış sarı sıvı) vardı. Hatta sağ sol söktüğüm yerdeki lekeler o zamandan kalmadır büyük ihtimalle diye düşünüyorum. Aldığımda sökmemiştim. Sadece görünen yerleri temizlemiştim. Önceki sahibi de bagaja bir şeyler dökmüş olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mart 14, 2021, 18:49:15 »
Yanları açtım. Arka koltuğu kaldırdım. İyice temizledim. Az bir şey de pillerin altına akmış o sarı yapış yapış sıvı. Böyle zift-kahve-şeker-koltuktan çıkan pis su karışımı bir şey bu her neyse. Ama pillere dokunamadığım için altı kaldı. Diğer her yeri temizledim. Bu hafta tamamen yağmurlu. Gün gün kontrol edeceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Mart 14, 2021, 18:55:42 »
Sirkelim diye muhteşem bir temizleyici sıvı var. Pillerin altına akan yerden biraz spreyleyin, kalıntıyı çözer ve kurur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Mart 14, 2021, 19:16:57 »
Sirkelim diye muhteşem bir temizleyici sıvı var. Pillerin altına akan yerden biraz spreyleyin, kalıntıyı çözer ve kurur.

Aslında bana esnek ama sağlam ince bir çubuk lazım. Ucuna da küçük bir bez bağlayacağım. Kenardan sokup pilin altını temizleyebilirim. Var mı böyle bir çubuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mart 14, 2021, 21:56:29 »
Yanları açtım. Arka koltuğu kaldırdım. İyice temizledim. Az bir şey de pillerin altına akmış o sarı yapış yapış sıvı. Böyle zift-kahve-şeker-koltuktan çıkan pis su karışımı bir şey bu her neyse. Ama pillere dokunamadığım için altı kaldı. Diğer her yeri temizledim. Bu hafta tamamen yağmurlu. Gün gün kontrol edeceğim.
Attığınız arka koltuk altında ki sarı ile işaretlediğim pillerin üzerinde ki muhafaza bağlantılarında paslanma mı başlamış. Bu pas ilerleyip İleride aracın kasasına sirayet eder mi acaba. Birde bu bağlantıların kaynak yerleri boyanmamış mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 174 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Mart 14, 2021, 22:19:44 »
Attığınız arka koltuk altında ki sarı ile işaretlediğim pillerin üzerinde ki muhafaza bağlantılarında paslanma mı başlamış. Bu pas ilerleyip İleride aracın kasasına sirayet eder mi acaba. Birde bu bağlantıların kaynak yerleri boyanmamış mı?

Sağ ve sol bağlantıda pas var. Orta bağlantılarda yok. Neden pas olduğunu anlamadım. Sudan şüphe ediyorum yine. Lakin saca yapışık değil. Su akıyor olsa altından geçip pillerin altına gider. Hadi civata yeri pas oldu, üstteki kaynağa su değmez yüksekte. O nasıl paslanıyor. Anlamadım. Ama arabanın sacına şimdilik etkisi yok gibi

Mesaj Birleştirildi: Mart 14, 2021, 22:26:07
@Erhan OĞUZHAN (40639) hatta kırmızı halka yaptığım yerde kaynakta pas var. Burası önde kalıyor. Suyla alakası yok yani