0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bağajda plastik havuzlu örtü varmı?O gördüğünüz sarılıklar bağajda oluşan nemin söktüğü mum kalıntıları olabilir,araçlar korozyona karşı koruma amaçlı fabrikada mumlanır,araç içerisinde ısı farkından oluşan nem ile o mum aşağılara akabilir,eğer bağada havuz varsa çıkarıp birkaç gün deneyin ve akşamları araç içi sirkilasyonu açık bırakın.
Evet bagaj havuzu var. Ama arabayı alırken havuz yoktu. Bu şeyler o zaman da vardı. Yine de denerim
@Tansu Kalafatoğlu (51740) Öncelikle geçmiş olsun. Benim de vakti zamanında 2005 model civic aracımda başıma gelmişti. Aracı aldığımda farketmedim ama araç sürekli kokuyordu. Havalandırıyordum sürekli, sonra yine koku oluyordu. O zamanlar tecrübesizdim. Hatta içimden "eski sahibi ne pis adammış kokusu geçmedi hala" bile dedim Neyse, sanayide tanıdık bir usta vardı. Direk bagajı açtı ve stepnenin olduğu yer bildiğiniz havuz olmuş. Devamında usta koltukların olduğu yerden bagajı girdi, dışardan su tuttuk ve stop lambasının kenarından su girdiğini testip etmiştik. Umarım en kısa sürede siz de sorununuzu çözersiniz.
1 ay kadar önce bagajdaki 1 şişe silikonlu camsil tamamen boşalmıştı. Birazını bez poşet emmiş. Geri kalanı .. içeride terleme yaptı.
Tansu bey, sorunu çözdünüz.
Sirkelim diye muhteşem bir temizleyici sıvı var. Pillerin altına akan yerden biraz spreyleyin, kalıntıyı çözer ve kurur.
Yanları açtım. Arka koltuğu kaldırdım. İyice temizledim. Az bir şey de pillerin altına akmış o sarı yapış yapış sıvı. Böyle zift-kahve-şeker-koltuktan çıkan pis su karışımı bir şey bu her neyse. Ama pillere dokunamadığım için altı kaldı. Diğer her yeri temizledim. Bu hafta tamamen yağmurlu. Gün gün kontrol edeceğim.
Attığınız arka koltuk altında ki sarı ile işaretlediğim pillerin üzerinde ki muhafaza bağlantılarında paslanma mı başlamış. Bu pas ilerleyip İleride aracın kasasına sirayet eder mi acaba. Birde bu bağlantıların kaynak yerleri boyanmamış mı?