Gönderen Konu: 2005 model t25 2,0 otomatik avenis  (Okunma sayısı 1112 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
2005 model t25 2,0 otomatik avenis
« : Şubat 10, 2021, 13:23:11 »
merhaba
aracım düz yolda rahat giderken  rampa çıkarken  tekleme sorunu yapmaya başladı. lpg takılı fakat kullanılmıyor boğaz kelebeğinden söktüm. devre dışı şu anda. arabada ani gazlarda sanki bobinlerden ses geliyormuşçasına bir ses duyurmaya başladı. yakıtımın arttığını fark ediyorum.araç boğaz keleği temizliği katkı maddesi atıldı   sorunum halen devem etmekte. sadece yolda rampa çıkarken teklemeyi 80 ile 100 km arasında sabit hızla yapıyor..yardımlarınız rica ediyorum. yakın zamanda tekrar servis ustama detaylı göstereceğim. ilginize teşekkür ederim

Toyota Club Türkiye

2005 model t25 2,0 otomatik avenis
« : Şubat 10, 2021, 13:23:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 model t25 2,0 otomatik avenis
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2021, 14:43:56 »
Hangi şehirdesiniz?
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2021, 17:13:15 »
çorum merkezdeyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 11, 2021, 10:09:06 »
Maalesef oralarda tanıdık yok. Ankaraya yolunuz düşer ise şaşmaz da Dörtnal Toyota servisinde sorununuzu çözerler. Zaten bu araçlarda LPG olmadık sorunlar açıyor. Motorları uygun değil.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Atmosferik candır...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '11
  • 27 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2021, 00:59:14 »
çorum merkezdeyim
konudan alakasız olucak ama araçla ilgili soru sormak istiyorum. bende 2.0 avensis alma düşüncesi var bu aralarda nasıldır bu araçlar iyi midir? kronik arızası vs var mıdır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 170 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2021, 11:27:20 »
konudan alakasız olucak ama araçla ilgili soru sormak istiyorum. bende 2.0 avensis alma düşüncesi var bu aralarda nasıldır bu araçlar iyi midir? kronik arızası vs var mıdır?

Bugün bir başka kişi için yazmıştım. size de gönderiyorum.
Merhabalar,
2005 Model T25 Avensis E.E sahibiyim. Yaklaşık 2 yıl oldu alalı. 245.000 kmde aldım. Şu an  273.000 kmde.
Aracı anlatmak gerekirse;

1. Üst düzey güvenlik. 10 airbag, ABS,ESP, TRC(patinaj önleme), Snow Drive .........vs hepsi var.
2. Yağmur sensörü var ama far sensörü yok maalesef.
3. Deri koltuklar (bana göre (-). Sağ arka koltukta yaklaşık 15cm yırtık oluştu okul çantası yüzünden. Küçücük yama için 500 Tl istediler. Ben 600 liraya özel  kumaş diktireceğim.
4. Küçük sunroof. (Cam tavan veya daha büyük sunroof daha şık olurdu).
5. LPG takılmaz. Motorları uygun değil.
6. Ankara trafiği ve araç hergün kullanımda. Şehir içi ortalama 11.5- 12 litre/ Şehirlerarası 6 litre maksimum yakıt. (Fabrika verisi olan 10 litreyi şehir içinde hiç göremezsiniz)
7. Üst düzey konfor. Elektrikli koltuklar, 4 cam otomatik, Cruise Control, ön koltuklar ısıtmalı, ön cam rezistansı, 8 hoparlörlü Sony Müzük sistemi, arka cam perdesi, (yurt dışındaki modellerde elektrikli ama bize manuel gelmiş)  ............vs hepsi mevcut.
8. Kronik arıza olarak benim başıma gelen göğüste bulunan küçük bilgisayar ekranının  kafasına göre çalışması. bazen verileri gösteriyor bazen ekran kayboluyor. kapatma düğmesi var isterseniz kapatabilirsiniz ancak işin açıkçası bana batıyor kapalı olması. Bir kez tamir ettirdim ama yine arızalandı. Tekrar baktıracağım. pahalı değil en fazla 250 liraya hallediyorlar. Birde forumdan okuduğum ve kendi araştırmalarım sonucu öğrendiğim ve başıma gelen şey tavan oluk çıtasının kopması oldu. Bunların dışında başıma gelen herhangi bir arıza olmadı. Size tavsiyem iyi bir usta bulun veya direkt yetkili servise gidin. Bu araçlar zamanında makam araçları olarak alındıkları için yaklaşık hepsinin bir yetkili servis geçmişi var. Benim aracım "Platinium" kategorisinde. Yani yetkili serviste parçada %30, işçilikte %20 indirim hakkı var. Ama Toyotanın Avensis grubunu  ücretsiz bazı parçalarda değişiklik için geri çağırması dışında henüz hiç gitmedim.
Aklaıma gelenler bunlar. Sizin sormak istedikleriniz olursa yazın lütfen.
Hayırlı olsun. Kazasız günler dilerim.
Cep telefonları;