Gönderen Konu: Corolla Bass Amfi seçimi  (Okunma sayısı 2958 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '18
  • 13 kere teşekkür etti
Corolla Bass Amfi seçimi
« : Ocak 16, 2021, 01:51:02 »
Abilerim iyi günler. Benim sorum fotodaki kombinasyon nasıldır sizce alınır mı ? Tatmin eder mi? Aracımdaki hoparlör tesisatı orijinal bunları taksam nasıl olur? Bilenler yardımcı olursa sevinirim.  :)
https://hizliresim.com/fRvSBr

Toyota Club Türkiye

Corolla Bass Amfi seçimi
« : Ocak 16, 2021, 01:51:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Bass Amfi seçimi
« Yanıtla #1 : Ocak 16, 2021, 11:06:26 »
Link açılmıyor, yetkimiz yokmuş
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Ocak 16, 2021, 12:33:37 »
şimdi düzelmiş olması gerelkiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ocak 16, 2021, 13:11:17 »
o anfi bas anfisi değil, 4x60W mid anfisi, kombinasyon iyi değil yani. Herhalde iki kanalı köprüleyip basa giriyorlar diğer iki kanalı da boş bırakıyorlar. Hoş değil.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 16, 2021, 14:04:56 »
Peki sizin önerebileceğiniz bir şeyler var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 16, 2021, 14:41:30 »
bütçeniz nedir? araç içi sistemlere olan ilgim yıllar önce bitti aslında, bu döviz kurlarıyla da düzgün bir şey önermek Türkiyede imkansız gibi.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 16, 2021, 15:49:27 »
şuanlık sadece bas ve anfi düşünüyorum 1500 yeterli olur herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 16, 2021, 19:33:25 »
benim ilk mesajdaki sistemi paylaşmışsın Anıl :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 16, 2021, 21:16:44 »
orijinal sisteme kurmayı düşünüyorum acaba fazla gelir mi? bastırır mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • Kilometre: 9900
  • Model Yılı: '21
  • 84 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 16, 2021, 21:42:24 »
Merhaba,
Muhtemelen memnun kalmayıp ön kapılarda da değişiklik yapma ihtiyacı hissedersiniz. (hatta tiz-tweeter de gerekir)
Ses bileşenleri olarak Focal , Morel , Infinity gibi markaların ürünlerini araştırmanızı tavsiye ederim. (bütçeye göre önlere en azından Coax veya mümkünse mid takım takılmalı)
Düşük ücretli bir bileşen almak veya sadece bir noktayı iyileştirmeye çalışmak aslında daha pahalıya maloluyor.
Çünkü insan bir defa ses sistemini iyileştirme düşüncesine kapılınca adım adım ilerliyor ve bu sefer de sonradan yaptırdığı ve istediği verimi alamadığı/uyumsuz bileşenleri bir daha değiştiriyor. Defalarca yapılan işlemlerle aracın her yeri ile sürekli oynanıyor , sürekli işçilik parası veriliyor.
Bu nedenle benim size tavsiyem eğer mümkünse tek seferde , birbiri ile uyumlu parçalarla ve satış+montaj yapan bir yerde işlem yaptırmanız.
Bunları kendi yaşadığım tecrübelere göre size tavsiye etmekteyim.
2022 Toyota Corolla Dream Multidrive S

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 16, 2021, 22:45:46 »
2500-3000₺ civarına ful önerebileceğiniz bir şey var mı?
arkalar 16*9  boyutunda önler 16,5cm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2021, 01:44:37 »
2500-3000₺ civarına ful önerebileceğiniz bir şey var mı?
arkalar 16*9  boyutunda önler 16,5cm
Ön kapılara Mobass MB-6
Arkalara Forx XMD 3096
Forx XAB 80.4 Amfi
Forx 4GA Yeşil kablo
forx sigorta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 18, 2021, 22:32:09 »
Murat bey merhaba,
Anıl bey bileşenler önermiş , eğer kurulmuş ve ses kalitesi bilinen bir sistemse tabii ki dikkate alınmalı.
Aslında amacınız yüksek ses mi , yoksa detaylı bir müzik mi olduğuna da karar vermeniz ve buna göre bir sistem kurmanızı tavsiye ederim.
Eğer mümkünse satış+montaj yapan bir ses firmasında bir sistem kurdurmak da iyi bir tercih olabilir.
Hepsini bir arada dinleyip eğer beğenirseniz aracınıza monte ettirme avantajınız olur.

Benim aracım E210 Yeni kasa , aracımın ön tarafında Focal RSE-165 Komponent Set , arka kapılarda Infinity PR6512is Coax , aküden çift hat ve bagajda hoparlörler için Infinity Ref-704A amfi , Reiss 20 cm kabinli sub woofer ve bu sub woofer için Harward mono amfi mevcut.
Öncesinde arka kapılara morel tw1 tweeter ve cadence mid range takmıştım , aşırı güçlü geldikleri için iptal edip Infinity Coax'ı taktım , kapı kaplama plastiklerini deldirdiğim için Morel tweeter'ler enerjisiz olarak kapıların üzerinde durmakta )
Ben hiç bir zaman yüksek ses istemedim , sadece daha detaylı ve kaliteli bir ses istedim ancak istemeye istemeye bu noktaya geldim.
Bugün yapacak olsam sadece ön kapılara Focal veya Infinity Coax takarım , başka da bir şey yapmam , yüksek ses haricinde aşağı yukarı şuanki sistemim kalitesinde çıkış almış olurum...
(Eşimin aracına sadece Focal Coax taktım ve çıkan sesi duyunca kendi aracıma boşu boşuna yukarıdaki sistemi kurduğumu anladım)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 19, 2021, 18:26:35 »
Öncelikle merhaba. Benimde önceliğim ses kalitesi sonrasında ses seviyesi geliyor fakat şuanki sistemde ikisini de tam alamıyorum. ses seviyesi bir tık artmasını ve daha kaliteli gelmesini istiyorum ben ve gerektiğinde yüksek seste olsun ama şuan sadece aracıma multimedya 1 amfi ve subwoofer düşünüyorum. ilerleyen zamanlarda gerisini tamamlayacağım. For-x markasının 1000w 250rms basını düşünüyorum sizce nasıldır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 20, 2021, 00:48:57 »
Çok güzel konu :)
Ses sistemi ne takarsınız bilmem ama, kapı içlerine hoparlor arkasına kesinlikle yalıtım yaptırın. 
Kendi aracıma yaptığım yalıtım sonrası orjinal hoparlörlerin ses kalitesinde cidden olumlu bir değişim yaşadım. sanki araca bir üst seviye ses sistemi taktırmışım gibi oldu.
İşi bilen yerler zaten hoparlör arkasına yalıtım malzemesi koyuyorlar ama ben yine de söylemiş olayım.

Bu aralar kulak üstü kulaklık ile evde müzik dinleyince arabada istediğim o keyfi alamıyorum gibi geliyor.  Genel araştırdığım kadarıyla sadece hoparlör değişimi ile iş çözülmeyecek gibi duruyor.  Amfi ve subwoofer takmak gerekli gibi duruyor. 

yalıtım ve ses sistemi işi yapan İstanbul'da subigarage diye bir yer var.  sosyal medyadan biliyorsunuzdur, ben de takip ediyorum.  Genelde Hifi ses sistemleri yapıyor.  epey kaliteli görünüyor, tabiki de kalitesi ölçüsünde ürünler çok pahalı.   2020 sıfır Corolla'ya yalıtım ve hifi ses sistemi yapmıştı.  Özelden mesaj atmıştım, sadece ses sistemine 2000 euro demişti. 
Müzik seviyorsanız, imkan varsa arabaya  en az 5 yıl binerim diyorsanız gözü kapalı yaptırılabilir. Aracı satarken söktürülüp, yeni araca da taşınabilir aslında.   

instagram üzerinden attığı bir mesajı paylaşayım. 

Alıntı
Araclarinizda kaliteli müzik dinleyebilmeniz için bir alt limit var ve bu alt limiti çoğu pahalı bulacak, eminim. Hep söylediğim gibi ucuz etin yahnisi olmaz ve bundan daha aşağısı benim standartlarıma uymuyor. Reçete şu şekilde :
*Match M5DSP Mikro amfi,
*Helix F62C ön hoparlörler,
*Helix F6X arka hoparlörler,
*Match PP8EQ subwoofer,
* Match PP-VAG 2.6 vb. bağlantı adaptörü.
BMW /Mercedes, Renault grubu dışındaki tüm araçlara uygulanabilir bir sistem. Piyasadaki çoğu sistemden de çok daha temiz ses alabilirsiniz doğru montaj ve ayarlarla. Yaklaşık montaj hariç maliyeti 1350 euro civarındadir. Kapılara ses yalıtımı yapılması gerekir. Bundan daha ucuza maalesef kaliteli müzik olmaz (benim şahsi fikrimdir). Parça parça da yapılabilir ve kaliteden ödün vermektense yavaş yavaş kaliteli bileşenler kullanarak kaliteli bir sistemi oluşturmak daha doğrudur. #subigarageistanbul

şimdi 2000 euroyu düşündüm de çok pahalı yaww.
hatta yukarıdaki 1350 euroluk set bile pahalı.

FOCAL ve HERTZ'in  1000 lira civarında araca özel hoparlörleri var.   kesip biçme yapmadan direk orjinali ile değiştiriyorsun.

Hertz Uno K165
FOCAL IS TOY 165

Bunlarla amfisiz tatminkar ses kalitesi alınır mı?  Bilginiz , yorumunuz var mıdır?

Fokal'in Corolla için sunduğu seçenekler aşağıdaki linkte var.   

https://www.focal-inside.com/toyota/en/toyota-corolla-ii-2013-2019-2/

(Eşimin aracına sadece Focal Coax taktım ve çıkan sesi duyunca kendi aracıma boşu boşuna yukarıdaki sistemi kurduğumu anladım)
Murat bey, Focal Coax'ı amfi ile mi taktınız? Orjinal hoparlör ile değiştiğince efektif çalışıyor mu?  Ürünün tam adı nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Kilometre: 95000
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 20, 2021, 01:14:56 »
Konunun ilk mesajında sadece subwoofer ile başladınız ortalarında yüksek ses sonlarında ise kaliteli ses eğer ki kaliteli ses  almak istiyorum orjinalden biraz daha fazla sesi olsun diyorsanız Hertz kompenant ve koltuk altı subwoofer. Eğer caddelerde gümbür gümbür gezmek istiyorsanız Midrange takımı. Kompenant takımından aldığınız ses kalitesini midrangeden alamazsınız. Midrange den aldığınız ses yüksekliğini ise kompenanttan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Merhaba
  • 84 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 20, 2021, 06:12:08 »
Burak bey merhaba,

Eşimin aracı 2013 Model Kia Picanto , aracın ön hoparlörleri 10 CM ve torpidonun üzerinde. Bu nedenle Focal Auditor RCX-100 Coax taktım , aracın orjinal hoparlörlerine göre gerçekten  güzel ve detaylı ses veriyor , tizleri duyabiliyorsunuz , bass da fena değil.(verdiği bass tabii ki bir sub woofer ile kıyaslanamaz)

Benim aracımdaki ses detayı ile karşılaştırdığımda çok büyük bir fark yok.
Ses detayında tabii ki aracınızda çaldığınız müziğin kalitesi de çok önemli.
Biz şarkıları telefonlarımızdan bluetooth ile araçlarımızın ses sistemlerine bağlanıp Spotify'ın en yüksek kalite seçeneği ile çalıyoruz.
(eşimin aracının ünitesinin bluetooth'u olmadığı için Baseus marka bluetooth araç kitini AUX'dan araca bağlayıp bluetooth'lu hale getirdik)
Kıyaslamamı da her iki araçta aynı şarkıları benzer ses yüksekliğinde dinleyerek yapıyorum.
Yüksek ses istemeyip , amfi kullanmadan ,  sadece hoparlör değişimi ve düşük maliyet ile ses kalitesinde iyileştirme isteyen kişilere kesinlikle Coax öneririm.
Ses'de iyileştirme yapmak isteyen arkadaşlara diğer önerilerim ise;
* Araçlarına yeni bir teyp/multimedia ünite alacaklar ise mutlaka DSP özelliği olan bir cihaz almaları. Alırken biraz daha pahalı olabilir ama ses işlemci ve equalizer özelliği sayesinde ses detayında ve oldukça fark ediyor.
* Bütçe yüksek ve akustik bir ses beklentisi de varsa sisteme ilave olarak iyi bir ses işlemci ve onun ince ayarlarını yapabilecek iyi bir usta ile ses kalitesinde üst seviyelere ulaşılabilir.
* İyi bir ses için kapılara izolasyon yapılması gerektiği de unutulmamalı.

Ancak şurası da kesin ki ses konusunda her şey göreceli , bir kişi için yeterli olan diğer bir kişi için yetersiz olabilir.
Kimi insan aracına 500 TL'lik bir Coax alıp memnun kalabileceği gibi kimi insan ise 30.000 TL'lik sistemde bile kusurlar bulabilir :)

Çok güzel konu :)
Ses sistemi ne takarsınız bilmem ama, kapı içlerine hoparlor arkasına kesinlikle yalıtım yaptırın. 
Kendi aracıma yaptığım yalıtım sonrası orjinal hoparlörlerin ses kalitesinde cidden olumlu bir değişim yaşadım. sanki araca bir üst seviye ses sistemi taktırmışım gibi oldu.
İşi bilen yerler zaten hoparlör arkasına yalıtım malzemesi koyuyorlar ama ben yine de söylemiş olayım.

Bu aralar kulak üstü kulaklık ile evde müzik dinleyince arabada istediğim o keyfi alamıyorum gibi geliyor.  Genel araştırdığım kadarıyla sadece hoparlör değişimi ile iş çözülmeyecek gibi duruyor.  Amfi ve subwoofer takmak gerekli gibi duruyor. 

yalıtım ve ses sistemi işi yapan İstanbul'da subigarage diye bir yer var.  sosyal medyadan biliyorsunuzdur, ben de takip ediyorum.  Genelde Hifi ses sistemleri yapıyor.  epey kaliteli görünüyor, tabiki de kalitesi ölçüsünde ürünler çok pahalı.   2020 sıfır Corolla'ya yalıtım ve hifi ses sistemi yapmıştı.  Özelden mesaj atmıştım, sadece ses sistemine 2000 euro demişti. 
Müzik seviyorsanız, imkan varsa arabaya  en az 5 yıl binerim diyorsanız gözü kapalı yaptırılabilir. Aracı satarken söktürülüp, yeni araca da taşınabilir aslında.   

instagram üzerinden attığı bir mesajı paylaşayım. 

şimdi 2000 euroyu düşündüm de çok pahalı yaww.
hatta yukarıdaki 1350 euroluk set bile pahalı.

FOCAL ve HERTZ'in  1000 lira civarında araca özel hoparlörleri var.   kesip biçme yapmadan direk orjinali ile değiştiriyorsun.

Hertz Uno K165
FOCAL IS TOY 165

Bunlarla amfisiz tatminkar ses kalitesi alınır mı?  Bilginiz , yorumunuz var mıdır?

Fokal'in Corolla için sunduğu seçenekler aşağıdaki linkte var.   

https://www.focal-inside.com/toyota/en/toyota-corolla-ii-2013-2019-2/

Murat bey, Focal Coax'ı amfi ile mi taktınız? Orjinal hoparlör ile değiştiğince efektif çalışıyor mu?  Ürünün tam adı nedir?