0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Abi maalesef kaçırdın indirimleri Kasım indirimlerinde 4500 tl ye kadar düşmüştü ryzen 3 işlemcili laptoplar. Hometech vs gibi kalitesiz üretimleri tavsiye etmem. Bilindik markalardan şaşma. Lenovo, Acer, Hp, Asus, vs. 2. el satanlar vardır illaki denk getirilebilirse güzel olur.i3 veya ryzen işlemcili laptop alıp normal hdd sini ssd ile değiştirilirse çok hızlanıyor.
oncesinde idare ettigim bilg. vardi. Daha idare edecektim ama artik olmuyor...
Problemin ne? SSD yoksa takarak çok hızlandırabilirsin. SSD'nin rahatlatmadığı bilgisayar yok 10 senelik bilgisayarlar hızlanıyor SSD sayesinde.
Bu konuda uzaman arkadaşlar var sitede, bilgi vermişler, diğerleri de verecektir.Benim tavsiyem, önce mevcut sistemi düzeltmeyi deneyin Mutlu'nun belirttiği gibi. Ancak anakart Sata2 ise, Ssd'den alacağınız verim de düşer. M2 ise çok daha verimli olur.Ssd için temiz kurulum öneririm, mevcut Hdd'de Bad Sector durumu olabilir. İncelemek lazım.Alper'in belirttiği gibi, o rakamlar ve günümüz koşulları çok uyumlu değil. Ekran kartı olarak yüksek performansa ihtiyacınız yok. Ssd ve Ram konusuna odaklanmalısınız. Görebildiğim orta seviye sistemler 10 bin ile 20 bin arası. Bir de bazı istemlerin müdahalesi zor oluyor gördüğüm kadarı ile. Mesela Samsung için batarya arıyordum, maalesef orijinal görünmüyor piyasada. Servisten ses yok, Samsung merkez servise yönlendirmesine rağmen. Ayrıca klavye değişmek gerekse, içten müdahale lazım ve perçinli bir işlem yapmışlar.Dell'de klavye değişmesi (modele göre farklılıklar vardır) çok kolay. Dıştan değiştirebilmiştim.
ssd taktim ama nedendir bilmiyorun win 7 de ara ara mavi ekrana dusuyor ve tekrar formatlamak zorunda kaliyorum. Win 10 yukledim modemi gormeme problemi yasadim. Simdilik win 7 ve hdd ile devam ediyorum ama bir sayfa veya bir video paylasacagim zaman menuler arasi gec gecis yapiyor. ( ram 4 gb.)
mesela 4.700 civarı şu varhttps://www.hepsiburada.com/hp-laptop-15-db1030nt-amd-ryzen-3-3200u-4gb-128gb-ssd-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-7dt33ea-p-HBV00000ZGQJ3internette arada bakmak lazım kampanyalı satış olabiliyor hele yılbaşı yaklaşırken
uzun sure kullanabilir miyiz yoksa 3-4 yil sonra degistirmek lazim mi?( kullandiğimi 10 yıl önce almıştım)
Evet uefi yi desteklemiyor. Win 10 da ssd taksam sorun cikarmaz insallah.. Cunku olmadik zamanda mavi ekrsna gecerse benim icin iyi olmaz...
Başka bir problem yoksa sorun çıkacağını sanmıyorum.
ssd sadece acilis ve kapanista mi hizli yoksa internette gezinir kende mi hizli?
Chrome'un gereksiz yere rami ve işlemciyi çok kullandığını ve Opera ya da Firefox a geçilmesi gerektiğini de belirtelim.