0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar, uzun zamandır aracımın orjinal hoparlörlerinden memnun olmadığımdan dolayı hoparlörlerimi değiştirmek istiyordum, zaten arkadaki orjinal 13cm olanlar patlaktı sadece öndekiler sağlamdı. Pioneer ile Jbl arasında kaldım ve tercihimi harman kardon olmasından dolayı jbl cs762 modelinden yana kullandım. Orjinal hoparlörüme göre yüksek seslerim fazlasıyla netlik kazandı bass konusunda orjinal hoparlörlerim daha iyiydi açıkçası. Ta ki bugüne kadar.Anfi vs kullanmıyorum. Teyp orjinal e120 corolla teyp'i lakin benim çok güvenerek satın aldığım jbl hoparlörlerimden bir tanesi patlamış. Cızırtılı bir ses veriyor bariz belli patlak olduğu. Yüksek ses ile müzik dinlemeyi seven bir insanım bol bol max seviyede kullanıyordum ve dinlediğim müzikten zevk alıyordum. Anfi bile olmayan teypin piyasadaki en kaliteli markalardan birinin hoparlörünü patlatmasına akıl sır erdiremedim. Bizim bu hoparlör neden patlar arkadaşlar. Yeniden hoparlör satın alacağım neye dikkat etmemiz gerekiyor bu konuda. Yeni satın alacağım hoparlöründe belli bir süre sonra patlamasını istemiyorum. Açıkçası konuya çok canım sıkıldı, çok severek kullanıyordum. Bağlantı hatası vs hoparlörün patlamasına yol açar mı? veyahut bizim teype göre hangi hoparlörü tercih etmeliyim, bu konuda deneyimlerinizi rica ediyorum, şimdiden teşekkürler. Satın almış olduğum hoparlörün linki ve teknik özellikleri;https://www.hepsiburada.com/jbl-cs762-hoparlor-16-5-cm-pm-HB00000D6J95
burak bey bende de e12 var ve ses sistemini duzeltmek istiyorum. Benim icin amac yuksek ses degil orta veya az seste bası tizi net olsun yeter. Teyip orjinal. Sizin gibi sadece hoparlor degistirsem yeterli olur mu?Net ve guzel ses alir miyim?Siz 13 cm diyorsunuz ama hoparlorler 16 cm...Linkteki urunu kaldırmıslar...
Yüksek seste çatlar yapıyor muydu tempolu müziklerde ?ve hoparlör Watt ve RMS çıkışları nedir
Hoparlör ses kaynağına göre güçlü kalırsa (yani örneğin hoparlör 45Wrms, teyp 20Wrms) patlaması daha kolay olur çünkü sesi daha fazla açma gereği duyarsınız. Max seviyede dinlediğinizi de yazmışsınız, normal.
Burak geçmiş olsun patlayan hoparlöri değiştirmene gerek yok tamiri mümkün ama usta bir zanaatkar olması lazım geçenlerde ben yaptırdım çokta uygun fiyata geldi 35 TL'ye yaptırdım ve şuanda gümbür gümbür bas vuruyor.
Sağol abi. Bizim buralarda yaptırabilirsem yaptırmaya çalışacağım, kaliteli hoparlörler ve yaptırmaya değerler ama. Eğer teypin gücü yetmediği için patlıyorsa yeni bir teyp ile değiştirmek gerekecek sanırım. Yoksa yeniden patlayacak. Çıkamadım işin içinden. Dinlediğimiz sesten keyif alalım dedik, başımıza gelmeyen kalmadı
Burada, başka bir konuda da işlemiştik zamanında, özellikle derinlemesine ve detaylı şekilde müzik tınılarının olmasını isteyenler için SACD önemli bir sistem ve üreticilerden bunu pek görememek ilginç. Bu şekilde olunca, otomobilde en fazla ve sadece stereo müzik dinleniyor hoparlör sayısı çok olsa da. Hadi çevresel ve çok ayıda hoparlör kullanılmıyor, soundbar gibi sistemlerin de benzeri otomobillerde Sacd sistemler ile kullanılabilir.Konuya dönersek, bazı markalarda hoparlör sargılarının nispeten daha kolay yandığını da duyuyordum. Yine Alper'in belirttiği durumu biraz zihinsel simülasyonla düşünmekte fayda var. Farazi olarak değiniyorum, hoparlörün sadece watt gibi değerleri değil, empedans gibi de değerleri vardır. Ayrıca hoparlör sargısına gönderilen akıma (ses oluşumu için) karşı hoparlör belli salınımlar gerçekleştirir. Burada hoparlörün salınım frekansı, gönderilen akımınkine uyumlu olmalıdır. Yoksa hoparlörün sargılarının mıknatıstan uzaklaşma ve geri gelme frekansları ile sargılara gönderilen akım frekansı uyuşmaz ve sargı henüz mıknatıstan geri gelemeden yeni bir akıma maruz kalabilir. Konu hakkında teknik bilgisi olanlar daha detaylı yorumlayacaktır.
Herkese merhaba,yazıldığı gibi bir çok teknik detay var bağlantı esnasında +/- dikkat etmek gerekiyor. 2014 yılında 10 cm sony hoparlör aldım önlere taktım halen en ufak sorun olmadan çalışıyor 2 yıl gibi zaman geçti, arkalara 4 adet pioneer taktım onlar biraz göz kırpmaya başladı. Teypte 24 bit dac yazıyor orjinal CD olduğu zaman çok güzel ses alıyorum.
Hakan, hadi diyelim ki oto teyp üreticileri sinemadaki gibi çevresel ses verebilen yada SACD formatını okuyabilen teyp ürettiler. Tamam belki dünyaca ünlü sanatçılar, senfoni orkestraları gibi özel oluşumlar bu düzeyde müzik yapabilir ama, ülkemizdeki sanatçılar, artık albümlerin bile sadece youtubeden yayınlandığı bu dönemde bu teknolojide müzik üretir mi sizce ?
Dijital ses için. Flac formatında (lossless) tavsiye ederim o güzel tınılar için.Tabi bu talep ile de ilgili Osman. Gerçi ben çok eki bazı albümlerin Sacd versiyonlarını da görüyorum, müziği Sacd'a uygun hale getirmişler. Ya da surround şekline çevrilenler de var az da olsa. Pink Floyd The Wall mesela. Zeki Müren'in de bir parçasını derinlikli halde dinlemiştim (Sacd ya da surround değil ancak surround'a yakındı) ve gerçekten etkii çok farklı oluyor. Sanki aracın dışında konser var ve Zeki Müren orada söylüyor şarkıyı. Araçta müzik dinlerken biraz keyif almak lazım.