0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba arkadaşlar flame x pack multidrive s aracım var 2000km de henüz.Dün otoparka girerken birden stop etti daha önce hiç olmamıştı.sonrasında bir sorun mu var diye yokuşta defalarca denedim bir sorun yaşamadım.Sizce endişelenmeli miyim,bu durum normal midir,neden olabilir?
Araçta LPG var mı?
LPG ayarlarını yolda yaptırın sorun biter,bu durumu önemsemeniz lazım yoksa uzun dönemde sibob yakması oluşur.
hayır lpg taktırmadım.benzinli aracımMesaj Birleştirildi: Kasım 24, 2020, 10:32:18lpg yok hocam o yüzden şaşırdım
LPG olmadan stop etmesi garip olmuş en yakın servise gidip cihaza bağlatın hata kodu varmı baktırın,akü kontrolü yaptırın yeni kasa corollaya 45 amper akü takıyorlar ve çoğunda sıkıntı çıkarıyor,eğer akü gereken gücü anlık olarak karşılamada yetersiz kalırsa yakıt pompası devre dışı kalırsa araç stop eder.
LPG yoksa bir ihtimal akü den yapabilir. Yeni kasa Corollaların aküsü 45 amper, bu tarz sıkıntılar olabiliyor.
Bu 45 amper akü başımıza bela olacak gibi. Akünün yeri de dar. 60 amper akü asla sığmıyor. 55 amper ise bir iki markanın dışında sığan yok. Genelde bir yıl içinde 45 amper sorun çıkartıyor. Hele birde araç, aktif olarak kullanılmıyorsa bu kış sıkıntılı geçecek gibi. Ağustosun sonuna doğru benim araç ilk kalkışta stop ediyordu. Aracım LPG'li. Servisi aradım, önce aküden şüphelendiler. Mutlu Akü'nün bayisinde ölçtük, aküde sorun yoktu. Sonra LPG ayarı yaptırdım, sorun kalmadı. Tabi sizin araçta LPG olmadığı için, akü ön plana çıkıyor. Birde Mutlu Akü'nün bayisindeki adam, "Bu akü zamanla size problem çıkarır. Akü araca göre küçük kalıyor. Bu durumu hem Mutlu Akü'ye hem de Toyota'ya bildirdim ama hala değişen bir şey yok." dedi. Umarım bu duruma bir çözüm bulurlar. Koca kaputun altında, aküye yer bulamamışlar da son anda bir uyduruk yer bulup yerleştirmişler gibi, bir hal var. Herkese sorunsuz, kazasız, belasız sürüşler dilerim.
Yunus bey o akü sorunlu bir an önce servise gidin ve değiştirin olmadık yerde keserse sorun olur,en nihayetinde garantilide olsa çekici çağır zaman harca en kötüsü yolda kalmak çok zor,Zannedersem Toyota akü konusunda cimrilik yapmış veya mutlu akü bu 45 lik aküleri satamayınca Toyota'ya büyük bir indirim yapmış gibi düşünüyorum,çözüm olarak yeni kasa kullanıcıları yurt dışı markalarda 60 amperlik bizim araçların akü yerine uyacak markaları araştırmak lazım,yoksa uzun vadede sıkıntı olacak gibi en fazla 2 yıl içinde akü değiştirip uğraşacağız ( özellikle iç Anadolu ve Doğu Anadolu da yaşayanlar ) Akü ve diğer parçaları uzun soluklu kullanan Toyota'ya bu yakışmadı.
Çalışmakta olan arabanın stop etmesi aküden olamaz,Baska sorun var.
Normalde olmaması lazım evet ama yeni Corolla gruplarında sıkça karşılaşılan bir durum. Birçok kullanıcı aynı sorunu yaşadığını ve daha büyük amperli akü takarak sorunun bittiğini belirtiyor.
Çalıştıktan sonra, aküyü sökseniz ile motor stop etmiyor.Duran aracın aküsünün bitmesi aküden olabilir.Çalısan motorun stop etmesinin akü ile uzak yakın alakası yok.