0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
hocam öncelikle hayırlı olsun video çekme imkanın varsa o sese göre yorum yapabilirim ben açıkçası dikkat etmedim hiç su sesi var mı yok mu
Son günlerde su kabının kapağını açtınızmı veya duyduğunuz sesin su sesi olduğuna eminmisiniz.
Bir önceki 2017 model auris aracımda sıkça duyduğumuz su sesi vardi. Emin olmamakla birlikte kalorifer radyatörü ne giden su sesi olduğunu düşünüyorum.
Kaloriferi sıcak kullanmaya başladıktan sonra başladı sanki. Rahatsız eden birşey değil. Dediğim gibi suyun ilk hareketinin sesi. Merak ettiğim bir problem olup olamayacağı...
Sıcak konuma çevirince olduysa fabrikada havası tam alınmamış olabilir sistemde hava olduğu için o sesi duyuyorsunuz,en kısa sürede havasını aldırın yoksa sorun çıkarabilir.
2012 model corollam da vardı şuan kullandığım avensisimde de var. sebebini bir türlü bulamamıştım/bulamıyorum. lpg li lpg siz farketmiyor. bir su sesi var çok hassas kulaklar duyuyor. özellikle sabah ilk marşta var.
Evet aynı olay. İlk çalıştırmada duyuyorum. Herhangi bir sıkıntıya yol açmadı sanırım?Mesaj Birleştirildi: Kasım 09, 2020, 07:57:392012 Auris olan arkadaşıma sordum. Ben de duyuyorum bazen ilk çalıştırmada dedi. 7 senedir kullanıyor aracını. Bir problem olsa şimdiye çıkardı sanırım.
Bilgiler verilmiş zaten.Sesin geldiği nokta neresi tam olarak?Bazı araçlarda soğutma sisteminin havasını almak için hat üzerinde vanalar bulunmakta.Araç ilk çalıştırmada araç içi ısıtma açık mı?Aracı stop etmeden klima yeterli süre önce kapanmış oluyor mu? Yakıtın pompalanma sesini duyuyor olabilir misiniz? Marş yapmadan önce fonksiyon testleri için yeterli süre bekliyor musunuz?
Faruk bey bazen hava alma işlemi sadece soğuk konumda musluk kapalıyken veya tam açık değilken yapılabiliyor,kış gelince kullanıcı sıcak hava istediği için musluğu açınca sistem boşluğu dolduruyor ve sistemde çok küçükte olsa hava oluşabiliyor en yakın servise uğrayıp havasını aldırırsanız sıkıntı ortadan kalkar o su sesini bşr daha duymazsınız.
Teşekkürler, uğrayacağım bakalım ne diyecekler.