0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İlginiz ve bilgiler için çok teşekkürler.Adaptörü kontrol için çıkış fişinin (adaptörden sonraki çıkış fişini kabloda ekle değiitiröiştim, bir de notebook girişi içinde temassızlık vardı, onu düzeltip, ortadaki iğne ucun giriş yerini çevreleyen plastik çubuk kökten kopmuştu, onu düzeltmiştim) voltajını ölçtüm. 19,28V Dc geldi. Adaptörde de 19V +- 0,3 diyor zaten.Pil takılı değil, sırf adaptörle ışık yeşil yanıyor, pili takınca dönüşümlü turuncu-yeşil oluyor. Sadece pilde notebook açılmıyor, tani şarj yok.Bir de Windows üzerinden pil denetimine bakmayı düşünüyorum, olmadı sanırım pil alınacak. Tünelsan'a bakacağım Yücel Bey, umarım bulunur, yoksa hücre olarak değiştirmek gerekecek.
Aynı fikirdeyim sizinle Hüseyin Bey, hücre bazında değişim, laptop pilleri için riskli olacak gibi. Sonuçta bazen gerçekten diz üstü olarak da çalışan bir cihaz. Windows'tan tekrar kontrol etmeyi deneyeceğim. Olmazsa piyasada kaliteli LiIon batarya arayacağım. Gördüğüm kadarı ile belli seviyeyi yakalayamayan çok ürün var piyasada. Bir yerde Samsung hücreli ürün buldum, mantıklı görünüyor.
Yeni batarya alacaksanız kesinlikle lisanslı ürünler almanızı tavsiye ederim,diğerleri ya çok çabuk bozuluyor yada daha kötü tehlikeli durumlar çıkarabiliyor.Mesaj Birleştirildi: Kasım 04, 2020, 19:57:40Hakan bey bataryanın arasındaki seri numarasını paylaşırsanız uygun ürünler için yardımcı olabilirim,hatta İstanbul'da bu iş ile uğraşan kuzenim var sizi üzmeyecek kaliteli lisanslı ürün varsa direk sizi görüştürebilirim.
Çok eskiden Nokia telefona batarya almıştım, eskiyen orijinal bataryası daha uzun süre dayandı, üstelik sonradan aldığım şişme de yapmıştı. Bir yakınıma da Ebay üzerinden almıştım, araştırdığımda kaliteli bir üründü. O batarya ise oldukça sağlam çıktı. Konu LiIon olunca dediğiniz gibi özellikle özenli olmak gerekir Ümit Bey.Bendeki bataryanın görselini paylaşıyorum, dediğiniz gibi kalitesini kanıtlamış bir ürün denk gelirse çok memnun olurum.