Gönderen Konu: Rutin bakım için öneri  (Okunma sayısı 1309 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '12
  • 1 kere teşekkür etti
Rutin bakım için öneri
« : Ekim 28, 2020, 17:51:40 »
Arkadaşlar herkese merhaba,
Haziran ayında Aracımı ilk aldığım zaman bi tanıdıkla Ümraniye sanayiye gidip 10 bin bakımını yaptırmıştık.ilk aracım olduğundan konulara ve terimlere çok hakim değilim açıkçası. İlk bakımı yapan ustanın tavrından ve üslubundan çok rahatsız oldum. Kesinlikle bit daha gitmem.
2012 model Manuel benzin-lpg 136.000 km yaris için ne marka filtre ve yağ uygundur. Yukarıda bahsettiğim bakımda bosch filtre ve 5w30 shell helix marka yağ koyuldu. Forumda biraz baktım bikaç farklı filtre setinden bahsedilmiş. Filtre markasının yakıta performansa vs etkisi çok oluyor mu. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

Rutin bakım için öneri
« : Ekim 28, 2020, 17:51:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
Ynt: Rutin bakım için öneri
« Yanıtla #1 : Ekim 28, 2020, 19:45:43 »
Forumumuz tarafından onaylı işletme olan tem toyota'yı tercih edebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2020, 20:22:43 »
Moderatör arkadaşımız Anıl Bey'in tavsiye ettiği tem servis ile iletişime geçin randevulu şekilde gitmeniz gerekiyor,filtre seti araçların canıdır her şekilde etkiler herşeyden önemlisi esnaflık şiarına sahip kişilerle Muhattab olursunuz.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2020, 00:18:04 »
Moderatör arkadaşımız Anıl Bey'in tavsiye ettiği tem servis ile iletişime geçin randevulu şekilde gitmeniz gerekiyor,filtre seti araçların canıdır her şekilde etkiler herşeyden önemlisi esnaflık şiarına sahip kişilerle Muhattab olursunuz.

Temtoyota' da forum indirimi varmı acaba. Mesaj attım fiyat istedim bakalım :). İlk gittiğim yerde işlemi yapan arkadaşlardan biri lastiğimin havasının az olduğunu farketti. Durun bi hava basalım lastiğe dedi, dükkan sahibi bırak ne uğraşıyosun s...gitsin işte dedi arkasını dönüp. Böyle esnafların piyasadan kaybolması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
    • XenForo Destek Forumu
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '21
  • 763 kere teşekkür etti
  • 798 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2020, 01:27:19 »
Temtoyota' da forum indirimi varmı acaba. Mesaj attım fiyat istedim bakalım :). İlk gittiğim yerde işlemi yapan arkadaşlardan biri lastiğimin havasının az olduğunu farketti. Durun bi hava basalım lastiğe dedi, dükkan sahibi bırak ne uğraşıyosun s...gitsin işte dedi arkasını dönüp. Böyle esnafların piyasadan kaybolması gerekiyor.
Herhangi bir fiyatta indirim söz konusu olacağını pek sanmıyorum,
Böyle bir uygulama yok benim bildiğim.
Ama kullanılan  ürünler,servis ve personellerin kalitesini gördüğünüz de verdiğiniz ücretin sonuna kadar hak ettiklerini anlarsınız.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2020, 02:10:18 »
Herkese gerekenin en iyisi ile yardımcı olmaya çalışıyorlar Anıl'ın dediği gibi kullanılan parçalar ve güler yüzlü hizmet fevkalade,tutulan servis geçmişi istediğiniz an çıkarılabiliyor uzaktan alınan parçalar veya serviste yapılan işlemler hepsi kayıt altında faturalı bir şekilde hizmet veriliyor,aracınıza takılan en küçük parça bile kayıtlara işliyorve sorulan her soruya ufuk bey ve ekibi sabır ile bilgilendirici şekilde açıklama yapıyorlar.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2020, 14:22:11 »
Bir arabanın periyodik bakımı tepeden tırnağa kontrol ve standart dışı acil bir durum varsa sahibinin onayına göre yapılmasıdır,lastik ölçümleri yapılmamış ve görüldüğü halde insanlık dışı fikir beyan eden usta,esnaf bozuntularına asla ekmek yeme fırsatı verilmemeli;toyota tüm parçalarını orijinal seviyor ve bu nedenle uzun ömürlü,hal böyle olunca filtrelerden başlayarak tüm malzemenin orijinal veya varsa daha kaliteli olması gerekiyor.Yakıt,polen ,hava ve yağ filtresinin önemi ayrı ayrı çok büyük.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2020, 22:07:12 »
Üstadlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tavsiyelerinizi ve değerli fikirlerinizi mutlaka dikkate alacağım. Sağolun.