Merhaba,
Aracım 2004 COROLLA ,1,6 vvti sorunum şu:
otobanda 120-130 la falan giderken, vitesi boşa aldığımda devir saatinin düşmediğini,hala gaza basmışım gibi çalıştığını fark ettim.Ama bu her zaman olmuyor.Hatta bunu far ettiğimde durdum,devir kendi kendine 1000-2000 devir arasında arttı,azaldı.Bu kısa mesafelerde veya düşük hızlarda olmuyor.Acaba bunun sebebi ne olabilir.
hız sabitleyici olabilirmi?
Belli bir devir/hız dan sonra aracınızı boşa alsanız bile belli bir süre devir kendini belli bir süre konumunda bekliyecetir.Bu sizin tekrar vitese atıp yüksek hızda olduğu için ani bir tepkiyle karşılaşmamanız icin bir nevi önlem diyebiliriz.
Motorunuz sıcak iken rolanti devriniz 1000 devirin üzerindeyse servise gitmenizi tavsiye ederim.
@Birde sormak sitediğim aracınızı ikinci elden yeni mi aldınız?Aracınızda LPG mevcut mu?
Aracınız kac km de..Bence km niz yüksek ise aracınızın Baskı balatasını kontrol ettirin yada devir saatinde bir bozukluk vardır...Bence bu bır arıza benım aracımda 2004 debrıyaja basıp vitesi bosa aldıgım zaman devır saati hızlı bir sekilde 1000 devrin altına düşüyo...ortalama motor ısındıktan sonra 650 700 civari oluyo devir saati..
normal şartlarda rölanti devrinde sorun yok.sadece belli bir süre yüksek hızlarda giderken boşa aldığımda devir düşmüyor.Aracı 77000 kmde almıştım.Lpg yi kendim taktırdım şuanda km 81000de
(Gerçi orjinal km olduğundan şüpheliyim ama)
aracın rolantisinde bir sorun oloabilir. baktırın bence. pek önemli bir şey olduğunu zannetmiyorum.
herhangi bir sorun yok aracınızda korkmadan kullanın. bendede 2005 modeli var aynısını benim aracımda yapıyor aracı sıfır aldım ben. bu bir sorun değil boşuna telaş yapmayın zaten EMRE arkadaşımız gerekli açıklamayı yapmış. bunun birde şu avantajı var yüksek hızlarda vites değiştirirken aracın motoru devir kaybetmesini engellemektir, birçok spor otomobildede bu özellik mevcuttur hatta minibüsçü tabiriyle söylemek gerekirse onlar vites değiştirirlerken devir düşmesin motor bayılmasın diye gaz verirler ve buna ara gazı derler aynı mantıkla düşünün