Gönderen Konu: AE101 Hararet çalışma sıcaklığına gelmiyor. Hatta düşüyor.  (Okunma sayısı 1478 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
98 xei corolla'mın son bir iki haftadır harareti hiç tam yarıya çalışma sıcaklığına gelmiyor. Biraz devirsiz kullandığımda seyir halinde iken dahi düşüyor. Kaloriferlerdende son derece ılık hava veriyor ısınmıyor araba. Acaba nedendir ?

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
98 xei corolla'mın son bir iki haftadır harareti hiç tam yarıya çalışma sıcaklığına gelmiyor. Biraz devirsiz kullandığımda seyir halinde iken dahi düşüyor. Kaloriferlerdende son derece ılık hava veriyor ısınmıyor araba. Acaba nedendir ?
Termostat açık kalmıştır.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Bugün termostati değiştirdim açık kalmış dedi usta yine aynı sorun devam ediyor. Fan musurunu değiştirdik yine aynı 70 derecede çakılıp kaliyor. Fani iptal ettik yükseldi sigortayı takar takmaz fanla beraber yine dustu. Millet hararet yapıyor diye korkar bende yükselmiyor diye 😂😂

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Termostatı hangi marka/model kullandınız? Fan müşirini neden değiştirdiniz, sürekli mi çalışıyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Valla markasını sormadım 70₺ dedi usta kutusundan açtı taktı. Olması gerekenden uzun çalışıyor dedi fan için motor ustası elektirikcide müşiri değiştirdi. Araba 70 dereceye bile ulaşmıyor hele birde rampa felan inersem viteste gaz vermeden hararet düşüyor Allah dusuyor. Arabamdan soğudum inanin. Bı yol gosterinde parası neyse alıp yaptırayım yoksa arabayı satmaya kadar gidicem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Valla markasını sormadım 70₺ dedi usta kutusundan açtı taktı. Olması gerekenden uzun çalışıyor dedi fan için motor ustası elektirikcide müşiri değiştirdi. Araba 70 dereceye bile ulaşmıyor hele birde rampa felan inersem viteste gaz vermeden hararet düşüyor Allah dusuyor. Arabamdan soğudum inanin. Bı yol gosterinde parası neyse alıp yaptırayım yoksa arabayı satmaya kadar gidicem
Eski fan müşiri sağlamsa geri taktırın boşuna değiştirmiş olabilirsiniz,aracınızda fan soketi yerinden çıkarsa fan devamlı çalışır hiç durmaz aynı zamanda klima basınç sensörü de aynı hatayı yaptırır iyi bir elektirikçi bulup detaylı kontrol ettirin fan motoru biyerlerden devre tamamlıyor olabilir veya şase kablosunda sıkıntı olabilir,ayrıca markası belli olmayan termostat sorunlu olabilir @Ufuk Sönmez (16363) beyden orjinal veya muadil japon menşeili bir ürün alarak değiştirin sorun büyük ihtimalle düzelir.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 240000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
Ne yaptın tamir ettin mi acaba
corolla special