0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Benim dikkatimi çeken bir konu, yukarıda da hemen herkes aynı detaylı paylaşmış zaten, günümüz teknolojilerindeki cihazlar, enerji verimlilikleri ve buna rağmen yükselen elektrik faturaları!. Eskiden akkor flamanlı ampuller, tüplü tv'ler, E sınıfı buzdolabı, fırın vb. cihazlar. Şimdi ise, ekonomik ampuller, Ax%+& sınıfı beyaz eşyalar, led tv'ler vs. Daha fazla fiyatla yeni, ekonomik! teknolojilere geçilip, yine de artan elektrik faturaları bir paradoks gibi.Aynı durum otomobiller için de geçerli, eskiden V8, 2.0, 3.0lt, 4 vitesli araçlar, şimdi dizel, uzay teknolojili, lpg'li vb. araçlar ancak yakıta ödenen daha çok fatura. Elektrikli otomobillere geçilince demek durum bundan farklı olmayacak, insanlara sunulan! (dayatılan) ve yine insanların cebinden çekilenler.
Elektrik üretiminde doğalgazın dışarıdan alınması, üretici firmalara dolar üzerinden (0.13 cent olarak biliyorum) ödeme yapılması, kaçak kullananların kullandığı elektriğin kaçak kullanmayanlara yansıtılması, iletim hatlarının bakımsızlığından dolayı iletim kayıplarının kullanıcıya yansıtılması, okuma bedeli adı altında çalışanların maaşlarından fazla ücretin bizden tahsil edilmesi, trt katkı payı eklerle elektrik fiyatı artıyor. Bununla birlikte evde kullandığımız cihazlar az elektrik tüketse de elektrik kullanan cihazlar fazlalaştı. Belki bunun da faturaya etkisi olmaktadır. Elektrikli otomobiller çoğaldığında şarj için kullanılan elektriğin ücreti muhtemelen farklı olacaktır. Ekstra vergiler, ötv eklenecektir. Fosil yakıttan kaybedilen vergilerin bir şekilde yerine konulması gerekir.
Çekirdek aileyiz, kombi ısınma amaçlı çalışmadığında, 65-85 arası, kombi çalıştığında 110-130 arası geliyordu. Bu sene kombi ne kadar katlar bilemiyorum.Orhan Veli diyor ki;Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
1 aydır evde yoktuk, sadece buzdolabı çalışıyordu, 45 tl gelmiş