Gönderen Konu: Ses Yalıtımı  (Okunma sayısı 1844 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '98
  • 21 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ses Yalıtımı
« : Ekim 03, 2020, 16:56:36 »
İyi forumlar, ae101 için ses yalıtımı yapmak istiyorum. Şimdilik kapı pandizotunun arkası ile başlıyacam. İnternette bulduğum bu görsel üzerinden sormak istedim. Yalıtımı bu döşemenin arkasındaki tahtaya yapıştırsam yol sesini azaltma, hoparlörün ses kalitesini iyileştirme gibi artıları olur mu
Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.

Toyota Club Türkiye

Ses Yalıtımı
« : Ekim 03, 2020, 16:56:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Ses Yalıtımı
« Yanıtla #1 : Ekim 03, 2020, 17:14:28 »
İyi forumlar, ae101 için ses yalıtımı yapmak istiyorum. Şimdilik kapı pandizotunun arkası ile başlıyacam. İnternette bulduğum bu görsel üzerinden sormak istedim. Yalıtımı bu döşemenin arkasındaki tahtaya yapıştırsam yol sesini azaltma, hoparlörün ses kalitesini iyileştirme gibi artıları olur mu
Kapı yüz0nün arkasına yalıtım olmaz karşıya kapı sacına içten yapmanız lazım.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 47500
  • Model Yılı: '13
  • 29 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 05, 2020, 15:49:02 »
Kapı sacına titreşim emici malzeme yapıştırmanız lazım.   Bu kapı pandizotuna da  yapışkanlı sünger gibi ikinci bir katman atmanız lazım. 
Aşağıdaki video'lara göz atabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Yolda...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 282000
  • Model Yılı: '96
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 05, 2021, 21:59:43 »

Youtube üzerinde de bu konunun güncel olduğunu gördüm. Dolayısıyla burdan yanıtlamak istedim.
Birden fazla da yalıtım yapan kimse ile görüştüm. Efsane kasalardaki lastik sesi bayağı sıkıntı ben de komple bir boyadan sonra yapacağım..
Yapanların hepsi tam verim alabilmek için taban, bagaj, kaput altı ve kapı içinin dışında kalan saca yaptırıyor. Sadece kapıya yapılan yalıtım ses sistemi için güzel bir izolasyon oluyor. Lastik sesinin en düşüğe çekilmesi için de kabinin tüm tabanı, kapı içi, arka çamurluk üstü, bagaj tabanı, kabin ile ön teker arasında kalan çamurluk, içine ses yalıtım köpüğü koyularak ve imkan varsa ön döş çıkarılıp arkasına yapılan iki katmanlı(birisi plastik diğeri keçe gibi malzeme) uygulama izolasyon yapılması gerekiyor. Ses şiddeti olarak da %25-30 şeklinde istatistiğe vuruyorlar. Ancak şöyle diyebilirim, 96 ve 2015 corolla kullanan birisi olarak, 96’da 2015 ses yalıtımına yaklaşıyorsunuz.