Gönderen Konu: yol sesi  (Okunma sayısı 5432 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
yol sesi
« Yanıtla #20 : Nisan 19, 2007, 11:40:20 »
Bende de 95 Coralla GLİ var. Asfaltta giderken hiç problem yok. Ama pürüzlü yollarda, yavaş giderken bile süspansiyon sisteminden çok ses alıyorum. Geçen bir arkadaş arabayı bırakıp gidesim geliyor demişti. Bazen aynı duyguyu bende hissediyorum. Bu sorunun bir çözümü var mı?

Toyota Club Türkiye

yol sesi
« Yanıtla #20 : Nisan 19, 2007, 11:40:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yol sesi
« Yanıtla #21 : Nisan 20, 2007, 12:31:30 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Hala almadın mı dostum?
[/quote]
kardeş lastikleri aldım eski lastikler mıchelin enerj idi 175 x60 x14 tümseklerden geçerken lastik ebadı küçük olduğu için hem ses yapıyordu hemde yere altını sürtüyordum bir toyotacı arkadaşımda b 330 kullanıyor devamlı eskiyince aynı lastikleri alıyor ben de b330 aldım 185x 65x 14 yol sesi mıchelenle aynı gibi fazla fark yok fakat lastiği değiştirince arabanın süspansiyonu %30 daha iyi oldu  yaklaşık 2.5 cm yerden yükseldi çukurlara düşüş sesinde bayağı gelişme oldu şimdilik memnunum herkese tavsiyeleri için teşekkür ederim.
06 YTV 02        
97 TOURING WAGON COROLLA XEİ

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
yol sesi
« Yanıtla #22 : Nisan 28, 2007, 18:57:30 »
Hayırlı olsun. Peki B330 ları kaça aldın. Michelin le fiyat farkı ve kullanım süresi farkı varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
yol sesi
« Yanıtla #23 : Nisan 30, 2007, 17:53:31 »
Alıntı yapılan: Yusuf Çakır
Hayırlı olsun. Peki B330 ları kaça aldın. Michelin le fiyat farkı ve kullanım süresi farkı varmı?
[/quote]
Yusuf ben lastiği aslında çok amaçlı düşündüm fazla sürat yapmıyorum ve tehlikeli araç da kullanmıyorum baktım toyotadan ne yaparsam yapıyım yol sesini kesemiycez , çünkü eski lastiğim michelindi yine de yol sesini içeri alıyordu devamlı da ava gittiğim için yaz kış idare edebileceğim bir lastik düşünerek diş kalınlığı( arazide avantaj sağlaması için) ve su yollarının fazlalığı nedeniyle b 330 u tercih ettim belki orta sınıf lastik belki yol tutuşu arkadaşların belirttiği gibi iyi değil diyorlar ama ben şimdilik memnunum. 4 adedini 340 ytl ye aldım 6 taksit .Michelinde aşağı yukarı 100 ytl fiyatı fazla olması lazım net bişey diyemiyceğim. arkadaşım 96 toyotayla çok rahat b330 la 50.000 km kullandı tekrar gidip aynı marka lastik taktırdı.
06 YTV 02        
97 TOURING WAGON COROLLA XEİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
yol sesi
« Yanıtla #24 : Mayıs 03, 2007, 21:20:26 »
ARKADASLAR BEN ARANIZA SIRF BU KONULARI ÖĞRENMEK İÇİN KATILMIŞTIM.YALITIM KONUSUNDA FAZLA TECRÜBE YOK.BEN SİZE KENDİ 2004 SEDAN COROLLAM İLE TECRÜBEMİ ANLATAYIM.  ÖNCE LASTİKLERİ CONTİNENTAL PREMİUM CONTACT 2 İLE DEĞİŞTİRDİM VE YOL SESİ BİTTİ.  DAHA SONRA BENİM PSİKOPATLIĞIM OLARAK KÖTÜ ASFALTTAKİ YOL SESİNİ DE KESMEK İÇİN ZİEBART SES YALITIMI YAPTIRDIM , KAPI İÇİ DAHİL. AMA BENCE ÖNEMLİ OLAN LASTİK. ÖNCE LASTİĞİ DEĞİŞTİRİN.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
yol sesi
« Yanıtla #25 : Mayıs 05, 2007, 00:29:53 »
Özgür Bey, öncelikle hoş geldiniz. İlk mesajınızı tanışma bölümüne kendinizi tanıtmak için yazmanızı tercih ederdik doğrusu. İkinci olarak size formu kurallarından bir tanesini hatırlatayım;

"Madde 12- Mesaj yazarken, büyük harf kullanmak bağırmak anlamına geleceği için kesinlikle büyük harf kullanarak yazmayınız. "

Ve madem ki burası bir paylaşım yeri, Ziebart izolasyonunun maliyetini öğrenebilirmiyiz? Nasıl bir işlemdir, ne kadar yararlı sizce?
İyi forumlar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
yol sesi
« Yanıtla #26 : Mayıs 06, 2007, 16:36:20 »
sizi rahatsız ettiyse büyük harf için özür dilerim. 4 adet continental lastik 600 ytl.  ziebart kapı içi dahil izolasyon 380 ytl. ama lastik daha önemli derim. ziebart %10,  lastik %40 etkili derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
yol sesi
« Yanıtla #27 : Mayıs 10, 2007, 10:35:43 »

Bende de 2005 corolla var biliyorsunuz sanırım, daha 22 binde ve lastikler de yeni, şunu da belirteyim Corollaların üzerindeki bridgeston marka lastiklerden memnun değilim, oldukça fazla yol sesine neden oluyor, karlı ve buzlu havalarda da tam bir facia kısacası değiştirmek için eskimesini bekliyorum. Yani yol sesi için birkere lastik seçimini iyi yapmak lazım. Toyota sırf sabancıyı memnun etmek adına araçlarında bridgeston koymaya razı olduysa yazık etmiş.

Yalıtım için yaptığım şey ise şu oldu, oto döşemecisinden 0,5 cm kalınlığında taban halısı satın aldım ön ve arkaların ölçüsünü alarak tabanda açıklık bırakmayacak şekilde kestim ve aracın tabanına pas pas gibi serdim. Hem aracımın tabanını dış etkenlere karşı korudum hemde yaklaşık %20 ses yalıtımı sağladım ucuz ve pratik bir yöntem, havalar ısınıncada aracın altına pütür attıracağım bununda bir miktar etkili olacağını düşünüyorum çünkü arkadaşım reno brodway'ine yaptırdı ve nerdeyse yine %20 yol sesinde azalma oldu. Pütür içinde zibarta falan gidip para saçmanın bir anlamı yok piyasada isim yapmış ses yalıtımında etkili ürünler var onlardan yeterince alıp aracın altına 2-3 kat attırmanın yeterli olacağını düşünüyorum.