Gönderen Konu: Kırmızı ışıkta stop eden araba  (Okunma sayısı 5917 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Kırmızı ışıkta stop eden araba
« : Nisan 12, 2009, 18:39:59 »
99 model benzinli corolla kullanıyorum, biraz tanıtayım:
-120.000km de,
-LPG kesinlikle yok,
-akü göstergeleri normal,
-95 oktan benzin kullanıyorum,
-kullandığım motor yağı castrol,
-trigger 92.000 de değişti (yani aracı aldığımda),
-yağ değişimini yeni yaptırdım,
-hidrolik yağ deviyesi, motor yağı deviyesi, radyatör suyu seviyesi, akü suyu deviyesi normal,
-hava filtresi yeni,
-aracı aldığımda debriyaj takımını debriyaj kaçırdığı için değiştirdim,

sorunum ise:
ilk çalıştırmanın ardından jikle devreden çıktıktan sonra, ki 2. veya 3. viteste motoru ısıtmak için yaklaşık 2000 devirde gidiyor oluyorum, kasis geçmek veya kavşaktan dönmek veya kırmızı ışığa yaklaşıp aracı durdurmak için debriyaja bastığıda motor devri düşüyor doğal olarak fakat tekrar yükselmesi gerekirken 0 devire çok yaklaşıyor çoğunlukla da motor stop ediyor.

Yine motor soğukken ve araç 2. viteste giderken araçta vuruntu meydana geliyor öyle ki gaz verip devri arttırmadıkça beşik gibi ileri geri sallanıyoruz.

99-2000-2001 model corollalarda benzer sorunu yaşayan arkadaşlar var mı, mesajımı okuyanlar anlatabildiğim kadarıyla soruna tanı koyabiliyorsa beni bilgilendirirlerse çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Kırmızı ışıkta stop eden araba
« : Nisan 12, 2009, 18:39:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Kırmızı ışıkta stop eden araba
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2009, 18:52:33 »
Ferhat bey vuruntu için yakıt filitresine bi baktırın en son ne zaman değiştiniz yakıtın da pis olmasından kaynaklanabilir.
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2009, 18:57:44 »
Ferhat bey vuruntu için yakıt filitresine bi baktırın en son ne zaman değiştiniz yakıtın da pis olmasından kaynaklanabilir.
Yakıt filtresini aldığımda değiştirmiştim, ama epey oldu, özel servise gidince ustaya hatırlatırım,
İki sorun birbiriyle bağlantılı, ikisi de aynı zamanlarda başgösterdi, iki ay önce yaklaşık, rutin yağ değişimi bakımı sonucunda da değişiklik olmadı,
İlginiz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2009, 18:59:50 »
Yakıt sistemindeki kirlilikten dolayı tıkanıklık olabilir.Gaz kelebeği etrafında kurum veya pislikten tıkalı olabilir.Deponuzda kirli yakıttan dolayı pislik olabilir.Olasılıklar var yani.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2009, 19:03:27 »
Standart dışı yakıt kullanmıyorum, yakıt sistemi temizliği periyodik olarak yapılmalı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2009, 19:36:47 »
Siz dikkat ediyor olabilirsiniz ama sizden önceki sahibi?
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2009, 19:46:13 »
Siz dikkat ediyor olabilirsiniz ama sizden önceki sahibi?

Yakıt sistemine check-up yaptırmayı ciddi ciddi düşünmeye başladım şimdi umarım arabamın debriyaja basınca stop etmesiyle ilgili de çözüm bulabilir usta
teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2009, 22:34:31 »
Yakıt sistemini ve ateşleme sistemini kontrol ettikten sonra aracınız düzelmedi ise Hava akışını kontrol eden  kelebeği temizletin ve bu kelebeğe bağlı bir adet potansiyometre olması lazım bu potansiyometere aracın gazına ne kadar basıldığını tespit edip ECU ya bilgi gönderiyor bu sayede enjektörler emme manifolduna gerektiği kadar yakıt püskürtüyor.Bu potansiyometreye baktırın.Ayrıca otomatik jigle sistemi gibi çalışan relenti sistemi de mevcut gaz kelebeğinden bağımsız  emme manifoldu ile hava filitresi arasında bir hortum veya bir kanal olaması lazım bu kanalın temizliği son derece önemli. siz ayağınızı gazdan çektiğinizde hava kelebeği tam olarak kapanıyor ve bahsettiğim hortum veya kanaldan araç relentide çalışacak derece hava geçişi sağlanıyor.Bu hava geçişi sağlanamaz ise aracınız relentide stop eder.Araç soğuk iken otomatik jigle üzerinden hava geçtiği için araç stop etmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Nisan 26, 2009, 12:54:09 »
Sorun bahar aylarının başlamasıyla beraber hafifledi, motorun ısınmasına kadar geçen sürede jikle devreden çıktıktan sonra ortaya çıkıyordu zaten, nispeten sıcak havalarda motor daha kolay ve kısa sürede ısındığı için de artık o kadar başımı ağrıtmıyor;
ilgilenen herkese teşekkür ederim, fırsat bulup aracı tamire kesin çözümünü de paylaşacağım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 26, 2009, 14:30:24 »
Enjektor temizleyici benzin katkisi kullanin....
Fe... :-)