Gönderen Konu: Corolla Yığılma Sorunu (Benzin-Lpg)  (Okunma sayısı 1754 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Corolla Yığılma Sorunu (Benzin-Lpg)
« : Temmuz 27, 2020, 21:45:03 »
Arkadaşlar 2018 Corolla Otomatik Benzin/Lpg aracımda araçla yolda giderken yokuş cıkarken herhangi bir sorunum yok. Ancak örnek veriyorum yolda giderken ayağımı gazdan cekiyorum. Araç kendi devriyle gidiyor. Sonra gaza bastıgımda vuruntu yapıyor. Benzinde vuruntu cok az. Ancak Lpg’de hissedilir derecede fazla. Nasıl bir sorundur. Ne yapılması gerekir

Toyota Club Türkiye

Corolla Yığılma Sorunu (Benzin-Lpg)
« : Temmuz 27, 2020, 21:45:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Yığılma Sorunu (Benzin-Lpg)
« Yanıtla #1 : Temmuz 27, 2020, 21:56:51 »
Aldığınız gaz markasını ve filtresini değiştirip iyi bir yol ayarı yaptırdıktan sonra tekrar deneyiniz.

Mesaj Birleştirildi: Temmuz 27, 2020, 21:57:56
Ayriyeten LPG sistemi hangi marka ve araç kaç km'de ?
Bu işlemi yapmadan önce aracı LPG düğmesinden benzine alıp öyle stop edin akü eksi kutup başını sökün ve yarım saat bekledikten sonra takıp aracı çalıştırın ve hiç lpg'ye almayın bir kaç gün benzinde gezin daha sonra ayar yaptırın,yalnız yapılan ayar kesinlikle yolda her yükte ve devirde ayrı ayrı yapılmalı.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 5000
  • Model Yılı: '17
  • 20 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 28, 2020, 17:43:23 »
Arkadaşlar 2018 Corolla Otomatik Benzin/Lpg aracımda araçla yolda giderken yokuş cıkarken herhangi bir sorunum yok. Ancak örnek veriyorum yolda giderken ayağımı gazdan cekiyorum. Araç kendi devriyle gidiyor. Sonra gaza bastıgımda vuruntu yapıyor. Benzinde vuruntu cok az. Ancak Lpg’de hissedilir derecede fazla. Nasıl bir sorundur. Ne yapılması gerekir

Aynı problem benim arabada da vardı.  Benimki BRC LPGli.BRC lerde olan bir problemmiş.Aldığım günden beri de bir çözüm aradım. Ama bulamamıştım. Bugün Özsoy LPG ye gittim. Recep usta bu sorunun çözümünü bulmuş. Benim arabadaki 1100 devirlerdeki o silkeleme problemini çözdü. O silkeleme o kadar rahatsız ediciydi ki anlatamam . Şimdi çok şükür o silkeleme illetinden kurtulmuş bulunmaktayım
2012 Honda Civic FB7 Elegance Manuel LPG
2017 Toyota Corolla Advance Multidrive S LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 27, 2020, 14:43:01 »
Aynı sorun bende de vardı. 2019 Flame X-Pack aracım. BRC LPG var üzerinde. Ancak AFR ayarından sonra sorun gitti. Ki zaten tavsiyem AFR ayarsız LPG taktırılacağına hiç taktırılmasın daha iyi. Özellikle araç fakir karışımda çalışıyorsa araca yararından çok zararı olur. Zaten sorun yaşayanlarda genelde ayarsızlıktan yaşıyor malesef.