Merhabalar herkese,
2019 model corolla aracımın direksiyonunda videolardaki gibi tık tık metal çarpma sesi geliyor.
Aracı aldığımdan beri aralıklı olarak bu ses geliyor.
Servise götürdüğümde izolasyon yaptık deyip gönderiyorlar fakat bi süre sonra ses tekrar ortaya çıkıyor.
Bu ses tam olarak ne sesidir nereden gelmektedir.
Arkadaşlar öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Anket ekledim oylarsanız sevinirim.
İçerideki spiral kabloların birbirine sürtmesinden dolayıdır,böyle bir sesin olmaması lazım,araç zaten garantide,tekrar baktırın.
Direksiyon kolonu sesi. Benzeri 2015 Aurisimde vardı servis garantiden direksiyon kolonunu değiştirdi.
benim aracımda da aynı ses var. Bazan ses oluyor bazan hiç olmuyor. Direksiyon yükseklik ayarını değiştirince de sesin şekli değişiyor. 10000 bakımında servise durumu ilettim, ilgili bölüm ustası sesin direksiyonun hava yastığı bağlantı kablosundan geldiğini, sesin normal olduğunu yapacak bir şey olamığını söyledi. Aklıma yatmadı ama vaktim de yoktu üzerinde fazla durmadım.
Valla hocam bana da aynısını söylediler ben 7-8defa gittim servise en son gören usta sesin kolondan geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi.
Valla hocam bana da aynısını söylediler ben 7-8defa gittim servise en son gören usta sesin kolondan geldiğini değişmesi gerektiğini söyledi.
Iyi akşamlar. Aynı ses bende de vardı. Ara sıra yapıyordu. Servise götürdüm. Direksiyon kolonunun değişme gerektiği söylendi. Yurtdışından sipariş verildi ve 1 ay sonra garantiden değişim gerçekleşti. Direksiyon sesinden eser kalmadı.
Iyi akşamlar. Aynı ses bende de vardı. Ara sıra yapıyordu. Servise götürdüm. Direksiyon kolonunun değişme gerektiği söylendi. Yurtdışından sipariş verildi ve 1 ay sonra garantiden değişim gerçekleşti. Direksiyon sesinden eser kalmadı.
Semih Bey meraba. Öncelikle ses probleminiz çözüldüğü için mutlu oldum. Bu sese neden olan direksiyon kolonunun değişimi yapılırken nereler sökülüyor merak ettim yada nasıl bir işlem yapılıyor. Keyifli sürüşler dilerim.
Semih Bey meraba. Öncelikle ses probleminiz çözüldüğü için mutlu oldum. Bu sese neden olan direksiyon kolonunun değişimi yapılırken nereler sökülüyor merak ettim yada nasıl bir işlem yapılıyor. Keyifli sürüşler dilerim.
Merhaba Ahmet bey ıyi dilekleriniz için öncelikle teşekkür ederim.
Direksiyon simidi ve yükseklik ayarı yapılan yerin alt kapak kısmı açılıp direksiyon kolonu çıkartılıyor. Inşallah en kısa sürede probleminizi çözüme kavusturursunuz Ahmet bey.
2019 model dream paket LPG li Mds aracımdan videoda duyduğunuz gibi direksiyonundan kuş sesi gibi ses geliyor. Farklı zamanlarda yetkili servis ustalarından biri direksiyon kolonundan dedi, özel servis ustası da aynı şekilde sesin direksiyon kolonundan geldiğini söyledi ve garantiden değiştireceklerini söyledi. Bugün de beraber deneme sürüşü yaptığımız başka yetkili servis ustası ise içeride bir yay olduğunu o yayın soğuk havadan dolayı ses yaptığını ve yağlanırsa düzeleceğini söyledi. Kafam karıştı

. Ben de sizlerin değerli fikirlerini almak için paylaşımda bulundum. Sizlerin de fikirlerini alabilir miyim ?
İçerdeki kablo,bagalit kısımların sürtme sesi gibi,kolon olduğunu düşünmüyorum,araba garanti kapsamında olduğu için resmi servis tarafından onarılır.
2019 model dream paket LPG li Mds aracımdan videoda duyduğunuz gibi direksiyonundan kuş sesi gibi ses geliyor. Farklı zamanlarda yetkili servis ustalarından biri direksiyon kolonundan dedi, özel servis ustası da aynı şekilde sesin direksiyon kolonundan geldiğini söyledi ve garantiden değiştireceklerini söyledi. Bugün de beraber deneme sürüşü yaptığımız başka yetkili servis ustası ise içeride bir yay olduğunu o yayın soğuk havadan dolayı ses yaptığını ve yağlanırsa düzeleceğini söyledi. Kafam karıştı
. Ben de sizlerin değerli fikirlerini almak için paylaşımda bulundum. Sizlerin de fikirlerini alabilir miyim ?
Aynisi bende var soguk havalarda yapiyor sadece
Aynisi bende var soguk havalarda yapiyor sadece
Ses sizi rahatsız etmiyor mu ?
Ses sizi rahatsız etmiyor mu ?
Aynı ses bizim 20 model flame x pack te yeni hasıl oldu havaların birdenbire soğuması sonucu ortaya çıktı korkmayın bişey olmaz havalar ısınınca ses tekrar kaybolur,ama araç garantili olduğu için serviste ücretsiz onarım yapılır.
Teşekkür ederim. Kafaya takılacak bir mesele olmadığına sevindim.
aynı sorun bende de oldu ve direksiyon kolonu değişti garantiden ve ses bitti, servise götürün yarım günde hallederler