Gönderen Konu: Yağmurlu havalarda araç içi buğulanma ve klima rutubet kokusu  (Okunma sayısı 4233 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
Merhabalar, Aracımda özellikle kış aylarında çok fazla buğulanma problemi yaşıyorum. Aracımın klima ayarları sürekli olarak dışarıdan hava alacak şekilde ama yinede aracımı iş yerine park ettiğim zaman akşam aracımın yanına gittiğimde bütün camları buğulu bir şekilde buluyorum. Bazen bu buğu o kadar yüksek derecede oluyor ki bezle silerken bez sırılsıklam oluyor. Bir diğer problemde klimanın ilk çalıştırmada içeriye rutubet kokusu verme durumu. Polen filtresini defalarca değiştirmiş olmama rağmen aracın klimasını açtığım zaman içeriye rutubet kokusu vermesini kesemedim. Aynı durum normal fan çalışırken yaşanmıyor. Fan ne kadar çalışırsa çalışsın klimayı açtığımda 5dk falan kokuyu alıyorum sonra kesiliyor. Çözüm olarak havalandırma kanallarını buhar ile temizlediklerini okudum internet üzerinden ama okuduğum kaynaklar hep farklı farklı yorumlarda bulunmuş. Sizce problemlerimin kaynağı ne olabilir ve nasıl kurtulabilirim? Araç e120 corolla terra. Manuel klimalı model.
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '14
  • 18 kere teşekkür etti
  • 73 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağmurlu havalarda araç içi buğulanma ve klima rutubet kokusu
« Yanıtla #1 : Haziran 16, 2020, 00:37:50 »
Kedi kumu kullan birde havalandırmayla polen filtreni kontrol ettir
1996 1997 xli 1997 xei 1.6 gri
2007 corolla hb sol boncuk&Auris coupe d4d elegant buz bey.
2010 corolla d4d elegant manuel gri 2011 verso d4d
2014 Dizel Tekna Qashqai

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 16, 2020, 12:16:09 »
Kedi kumu kullan birde havalandırmayla polen filtreni kontrol ettir

ben kedi kumu kullandim. Pek farkini goremedim..tabi bu degiskenlik gosterir...

Mesaj Birleştirildi: Haziran 16, 2020, 12:22:52
Merhabalar, Aracımda özellikle kış aylarında çok fazla buğulanma problemi yaşıyorum. Aracımın klima ayarları sürekli olarak dışarıdan hava alacak şekilde ama yinede aracımı iş yerine park ettiğim zaman akşam aracımın yanına gittiğimde bütün camları buğulu bir şekilde buluyorum. Bazen bu buğu o kadar yüksek derecede oluyor ki bezle silerken bez sırılsıklam oluyor. Bir diğer problemde klimanın ilk çalıştırmada içeriye rutubet kokusu verme durumu. Polen filtresini defalarca değiştirmiş olmama rağmen aracın klimasını açtığım zaman içeriye rutubet kokusu vermesini kesemedim. Aynı durum normal fan çalışırken yaşanmıyor. Fan ne kadar çalışırsa çalışsın klimayı açtığımda 5dk falan kokuyu alıyorum sonra kesiliyor. Çözüm olarak havalandırma kanallarını buhar ile temizlediklerini okudum internet üzerinden ama okuduğum kaynaklar hep farklı farklı yorumlarda bulunmuş. Sizce problemlerimin kaynağı ne olabilir ve nasıl kurtulabilirim? Araç e120 corolla terra. Manuel klimalı model.

klima kapatinca nem yapiyor. Sprey temizleyicilet var. Onlardan kullun. Bir sure idare ediyor tekrar basliyor..
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Haziran 16, 2020, 17:06:14 »
Cevaplar verilmiş zaten.

5 dakika sonra koku mu gidiyor, burundaki reseptörleriniz artık algılamıyor mu?

Havalandırmayı kapatmadan önce klimayı kapatıp, sadece dışarıdan hava alma ile bir üre daha sistemi çalıştırmak doğru olur.
Kullanılan polen filtresinin kalitesi de önemlidir.
Parkettiğiniz yerde mazgal varsa aracın konumunu da değiştirmeniz iyi olur. Ayrıca nemli hava akımlarının olduğu yerde de parketmemek iyi olur, su giderleri gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '05
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Haziran 16, 2020, 23:35:24 »
Polen filtrem her 10bin bakımında bir değişiyor ondan olmadığına kanaat getirdim. Test amacıyla polen filtresi olmadan klimayı çalıştırdığım zaman aynı rutubet kokusunu alıyorum.

Aracım sanki dışarıdan yeterli havayı alamıyor, O yüzden içerisi çok nemli kalıyor gibi. Buğulanmaya çözüm olarak ön iki camı çok az aralık bırakmayı buldum. Bu şekilde buğulanma minimuma iniyor. Acaba iç dış havalandırma sirkülasyonunu sağlayan parçada problem olabilir mi?
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota candır gerisi heyecandır.
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '12
  • 52 kere teşekkür etti
  • 70 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Haziran 17, 2020, 09:49:46 »
Merhaba anlatacaklarım olasılıklar dahilinde, öncelikle sileceklerin orada yağmur gideri var o tıkalı ise içeri su alıyor olabilir ve zemindeki halının sürekli ıslak olmasına ve nem yapmasına sebep olur, ayrıca bagajda yan tampon hizasında havalandırma mazgalları var onları da kontrol ettirin onlarda görevini tam yapmıyor olabilir... Birde klimanın nem tahliye borusu var araç içinde ki klima evaporatörün içindeki suyu tahliye eder, sağ yolcu ayak ucunda solda taban halısını kaldırın siyah kauççuk bir hortum tıkalı mı diye kontrol edin.
Avensis Elegant Extra 1.6

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 17, 2020, 10:12:23 »
Merhaba aracınızda  normal kauçuk paspas yerine halı paspas kullanıyor iseniz  . Özellikle yağmurlu karlı havalarda ayaklarınızdan kaynaklı ıslanan halı paspas aracının içine aşırı derecede nem yapar ne yaparsanız yapın bunu kesemezsiniz . Kauçuk paspas yani lastik paspas kullanın . Ayrıca silecek kolları altında yağmur gideri var  . E12 kasalarda buralar hayli dar ve çabuk tıkanıyor .Sonucu olarak aracın içi ve polen filtresi ıslanıyor olabilir buda bahsi geçen duruma neden olur . Ben 8 yıldır kullanıyorum aracımı bahsi geçen durumu hiç yaşamadım .Sadece yağmurlu havalarda buğulanma olur oda aşırı nemden kaynaklı ondada klima açıp iç sirkülasyon dügmesine basarım  içer deki nemi evapratör kurutur sorun kalmaz . 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "