Gönderen Konu: t25 D4 2006 Otomatik şanzıman geri kaçırıyor ve gösterge paneli sorunu  (Okunma sayısı 915 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür etti
Merhabalar. İki hafta önce 2006 model 2.0 ex.eleg 183 binde aracı aldım. Tüm beklentilerimi karşıladı. Sizlere 4 sorum olacak.
1: otomatik şanzıman rampada geri kaçırıyor fakat vites geçişleri yağ gibi hissettirmiyor tepkimeleri çok güzel. Geri kaçırmada ki sorun nedir ? Değişmesi gereken bir parcami var. Aldığım kişi sanziman yağına baktırmis yağ temiz demişler.

2: aracı aldığımda gösterge panelinde sorun yoktu dün anlık yakıt tüketimi doğruyu göstermediğini fark ettim. Yani 3 sn geriden geliyor sanki öyle diyeyim. Sebebi nedir acaba.

3: araç soğukken rolenti 1 in üzerinde sesli çalışıyor araç ısındıkça normal seviyesine geliyor nedeni nedir veya normalmidir

4: aracımda BRC marka LPG var eski sistem motor lambası benzine alınca yanıyor çoğunlukla benzinde kullanıyorum şehir içinde yakıt ortalamam 10 litre civarı. LPG problem çıkarır mı ? Bir de yeni LPG kiti çıkmış galiba garanti veriyorlar taktıran var mı ? Biraz maliyetli

Sorularım fazla oldu kusura bakmayın yabancısı olduğum bir araç teşekkür ederim sağlıcakla kalın.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 10, 2020, 08:16:52
Gösterge panelinde ki anlık yakıt tüketimi şu şekilde: gaza asıldığımda 30 litre seviyelerinde olması gerekirken 3 litre seviyelerinde oluyor. Aynı şekilde sakin kullanımda anlık tüketim 6 litre olması gerekirken 30 litre seviyelerinde oluyor. Dün aşırı yakıt tüketigini fark ettim aracın aklımı çok karıştırdı problem neyden kaynaklanıyor olabilir

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
Merhaba İbrahim Bey,
Öncelikle aracınız hayırlı olsun. aynı aracın 2005 modeli bende var. Araç gerçekten kaliteli. Yokuşta geri kaçırma normal ama çok abartılı boyutlarda değil çünkü araçta Hill Holder dedğimiz sistem yok. Nede olsa 2004 model bir araçtan bahsediyoruz. Gösterge paneli anlık yakıt sarfiyatını tekerlerden aldığı için 3sn bence normal ben hiç dikkate almadım şahsen. Araç soğuk iken ilk bir kaç dakika çok az sesli çalışması da normal ama en fazla bir kaç dakika sonra nerdeyse hiç çalışmıyor kadar sessizliğe bürünüyor. Aracınızdaki en büyük sorun LPG olması. Bu araçlara takılmıyor maalesef. Taktıranlar ise pek çok sorun ile karşılaşmakta. Şehir içi 10 litre çok normal bir rakam. Yeni tip LPG sistemi hakkında hiç bir bilgim yok.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
Öncelikle aracınız hayırlı olsun,iyi günlerde kullanın.
Önceden T25 1.6 manuel kullanıcısı olarak gösterge paneli ile ilgili şunu ekliyeyim.
Eğer gösterge panelinde bir terslik varsa yani gaza basınca anlık tüketim düşüyor gaz kesince yükseliyorsa,akü kutup başını çıkartıp yaklaşık 1 da. kadar bekleyin ve geri takın.
Bu işlemden sonra gösterge paneliniz büyük ihtimal normale dönecektir.
ANCAK bu işlemden sonra otomatik cam kaldırma fonksiyonu (radyo hafızaları da sanırım) yeniden ayarlamak gerekir,bunun için camları manuel açın (sonuna kadar) sonrasında gene elle sonuna kadar kaldırıp elinizi kaldırma butonundan çekmeden 3-5 sn bekleyin bu kadar :) Bu işlemi tüm camlar için yapmanız gerekiyor.
Selamlar
Sadece V-POWER - Anti LPG