Gönderen Konu: Teknoloji Tavsiye  (Okunma sayısı 930 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Dört Dörtlük Şehir (44) MALATYALI
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '18
  • 217 kere teşekkür etti
  • 318 kere teşekkür edildi
Teknoloji Tavsiye
« : Haziran 09, 2020, 12:59:55 »
Merhaba arkadaşlar, malum pandemi sürecindeyiz, yaz da geldi, çocuklar evde çok sıkılmaya başladı.

Bazı önerilerinize ihtiyacım var. smart tv ( youtube'a bağlanan bilgisayar olarak da kullanılabilen televizyon) almayı düşündüm fiyatlar bayağı yüksek.

Kaliteli markalar 4000 tl civarı, smart tv ile aynı işi gören çin malı  tv box diye bir cihaz var, tv'ye takıyorsunuz, bilgisayara bağlanabiliyorsunuz.

ortalama fiyatı 500 tl.

blu-ray ev sinema sistemleri de aynı işlevi görüyor, ikinci el ortalama fiyatları 1500 tl civarı.

sony play station 4 hem oyun hem de bilgisayara bağlanabiliyor ortalama fiyatı 3000 tl civarı.

Tecrübeli arkadaşlar görüntü kalitesi, işlevsellik ve ekonomiklik açısından hangisini önerir acaba?

Toyota Club Türkiye

Teknoloji Tavsiye
« : Haziran 09, 2020, 12:59:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Ynt: Teknoloji Tavsiye
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2020, 13:50:47 »
Bu zamandaki tvlerin hemen hemen hepsi bilgisayara bağlanır. Bilgisayara bağlanmaktan kasıt  TV büyük bir monitör görevi görür.  Bu standart,  smart tv olup olmasının bilgisayara bağlanmasıyla  hiç bir alakası yok.  Smart tv genelde çocukların evde sıkılmasını önlemez.  Smart tv sizinde bahsettiğiniz gibi genelde büyük ekran tv de, internet tarayıcısı çalıştırmak, destekliyorsa akıllı telefonunuzun ekranını tv ye yansıtarak içeriği tv den izlemek, usb bellek, internet tarayıcısı üzerinden  web ortamında,  netflix gibi portallar üzerinden film, dizi izleme olayları için birebir.  Ama işin içine çocuklar girince bunlar onları etkilemez bence.  Çocuklar için en mantıklısı Playstation alıp, herhangi bir büyük ekran tvyi monitör olarak kullanarak vakit geçirmeleri olacaktır.

TV box cihazları da  aynen, smart özelliği olmayan tv ye smart özelliği kazandırır.

Bluray sistemlerde  sadece film izleme amaçlı kullanılabilir, çocuklar için iş görür mü bilmiyorum.

2011 yılında almış olduğum Samsung marka smart led tv yi halen kullanıyorum. Herhangi bir memnuniyetsizliğim olmadı. Oldukça canlı renklere sahip bit tv.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 90000
  • Model Yılı: '12
  • 7 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2020, 16:38:20 »
yalnızca çocukların güzel vakit geçirmesi içinse eski atari oyunlarını barındıran oyun konsolları satılıyor ve bu ara çok revaçta. ister televizyona kablo yoluyla yansıtılıyor ister konsolda oynanabiliyor.

https://www.trendyol.com/sub/video-oyun-konsolu-400-oyunlu-mini-atari-gameboy-p-34703998

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2021, 18:22:00 »
Cümleten hayırlı akşamlar, Selamun Aleyküm, abime Compact ( mini) Sony Xperia Z5 telefon almayı düşünüyorum, (büyük telefon kullanamıyor) bu telefonun sıfırı yok maalesef.  Yenilenmiş ( bataryası, kasası değişmiş) garantili  akıllı telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce alınır mı, yoksa sıfırı mı tercih edilmeli? Tecrübeli arkadaşların tavsiyesi faydalı olur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 144000
  • Model Yılı: '13
  • 170 kere teşekkür etti
  • 120 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2021, 09:37:16 »
Cümleten hayırlı akşamlar, Selamun Aleyküm, abime Compact ( mini) Sony Xperia Z5 telefon almayı düşünüyorum, (büyük telefon kullanamıyor) bu telefonun sıfırı yok maalesef.  Yenilenmiş ( bataryası, kasası değişmiş) garantili  akıllı telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce alınır mı, yoksa sıfırı mı tercih edilmeli? Tecrübeli arkadaşların tavsiyesi faydalı olur diye düşünüyorum.

Bahsettiğiniz telefon 3GB ram kapasitesine sahip. Yani buda telefon açılana kadar abiniz sinir krizleri geçirir demektir. Programlar arası geçişte de duraksamalar olur. Hatta donar kalır. Sony Android işletim sistemini kullandığı için muhtemelen telefon Whatsapp uygulamasını açmayabilir. Bende Android  (Samsung A72) kullanan birisi olarak size tavsiyem ram kapasitesi en az 6 ve üstü  olan bir android modele  veya  yazılımı ve  işletim sistemi aynı olan bir markaya bakmanız . Burada bir seçenek büyük olmayan model olarak İphone 6s veya 7ler devreye girer. Ram kapasiteleri azdır ama işletim sistemi de Apple olduğu için seridir. Aslında eskiden Blackberry denen harika marka vardı ama maalesef alicengiz oyunlarına yenildi. Tanıdık bir yerden  "gerçekten" yenilenmiş telefon almakta hiç bir zarar yoktur bence.
Cep telefonları;
Trafikte sosyal medya takibi veya  Kırmızı ışıkta beklerken mesajlaşma için DEĞİLDİR.
Sağa veya Sola dönerken önce sinyal sonra dikiz aynaları LÜTFEN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 217 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2021, 09:50:25 »
Bahsettiğiniz telefon 3GB ram kapasitesine sahip. Yani buda telefon açılana kadar abiniz sinir krizleri geçirir demektir. Programlar arası geçişte de duraksamalar olur. Hatta donar kalır. Sony Android işletim sistemini kullandığı için muhtemelen telefon Whatsapp uygulamasını açmayabilir. Bende Android  (Samsung A72) kullanan birisi olarak size tavsiyem ram kapasitesi en az 6 ve üstü  olan bir android modele  veya  yazılımı ve  işletim sistemi aynı olan bir markaya bakmanız . Burada bir seçenek büyük olmayan model olarak İphone 6s veya 7ler devreye girer. Ram kapasiteleri azdır ama işletim sistemi de Apple olduğu için seridir. Aslında eskiden Blackberry denen harika marka vardı ama maalesef alicengiz oyunlarına yenildi. Tanıdık bir yerden  "gerçekten" yenilenmiş telefon almakta hiç bir zarar yoktur bence.

Bilgi için teşekkürler Önder Bey :tamam: