0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cümleten hayırlı akşamlar, Selamun Aleyküm, abime Compact ( mini) Sony Xperia Z5 telefon almayı düşünüyorum, (büyük telefon kullanamıyor) bu telefonun sıfırı yok maalesef. Yenilenmiş ( bataryası, kasası değişmiş) garantili akıllı telefonlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce alınır mı, yoksa sıfırı mı tercih edilmeli? Tecrübeli arkadaşların tavsiyesi faydalı olur diye düşünüyorum.
Bahsettiğiniz telefon 3GB ram kapasitesine sahip. Yani buda telefon açılana kadar abiniz sinir krizleri geçirir demektir. Programlar arası geçişte de duraksamalar olur. Hatta donar kalır. Sony Android işletim sistemini kullandığı için muhtemelen telefon Whatsapp uygulamasını açmayabilir. Bende Android (Samsung A72) kullanan birisi olarak size tavsiyem ram kapasitesi en az 6 ve üstü olan bir android modele veya yazılımı ve işletim sistemi aynı olan bir markaya bakmanız . Burada bir seçenek büyük olmayan model olarak İphone 6s veya 7ler devreye girer. Ram kapasiteleri azdır ama işletim sistemi de Apple olduğu için seridir. Aslında eskiden Blackberry denen harika marka vardı ama maalesef alicengiz oyunlarına yenildi. Tanıdık bir yerden "gerçekten" yenilenmiş telefon almakta hiç bir zarar yoktur bence.