Gönderen Konu: arkadan gelen ses hk  (Okunma sayısı 9250 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 70000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
  • 74 kere teşekkür edildi
arkadan gelen ses hk
« : Nisan 10, 2009, 05:20:28 »
arkadaşlar aracım 80 km ve üzeri giderken bi uğulştu yapıyor serviste arka balataların orjinal olmadığını ve swert balata olduğundan seben bu uğultuyu yaptu,ığını söylediler.Böyle bir şey mümükjünmüdür fikirlerinizi söylermisiniz
yine toyota inadına corolla

Toyota Club Türkiye

arkadan gelen ses hk
« : Nisan 10, 2009, 05:20:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: arkadan gelen ses hk
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2009, 08:28:51 »
  Selam.
 Ses tam nereden geliyor? Bagajdan mı, lastiklerin oralardan mı, egzoz civarından mı? Tam yerini keşfetmek lazım bence öncelikle. Tam sesin şeklide önemli.
 Bu arada lütfen yazımda biraz daha dikkat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2009, 10:16:04 »
80 üzerine çıkınca , bizim araçtan da, garip bir ses geliyor, ama kesik kesik bir uğultu, uguguguguguguguuguuguuguuguuu  gibi derinden gelen bir ses... bu aralar müsait olmadığım için, ustamın yanına gidemedim, p.tesi gideceğim... tahminim sizin ses de aks bilyalarndan gelebilir , yani alt aksamdan... bence de arkadan mı yoksa önden mi geliyor bir tespit edin...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2009, 01:24:36 »
ses tam olarak arkadan bir uğultu olarak geliyor yani lastikten mi veya başka yerden mi bileme ama bir uğultu var ve arkadan geldiğini biliyorum.arka balataları bi değiştireceğim bosch marka bu arada arka balatalar.valla bilmiyorum ne yapacağım bu ses beni araba kullanma zevkimi bitirdi diyebilirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2009, 22:57:36 »
Bu uğultu frene bastığınızda geliyor ise balatalardan olabilir. Fakat sürüş halinde sürekli var ise arka tekerleğin bağlı olduğu poryenin üzerindeki rulmanda bu sesi yapa bilir diye düşünüyorum.Aracınızın arka tekerleklerini seyyar balans cihazınada kontrol ettirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2009, 23:14:41 »
poryalara baktılar seyyar balansada soktular ama hiç birşey yok dedikleri sadece arka balataların set olması ve disk i bırakmaması dediler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2009, 00:44:49 »
porya, rulman... bunlar tam olarak ne işlev görürler... bizim arabada, hızlanınca, dalga dalda bir ses geliyor, sanki bir yerlere sürtünme hızlanıyor, veya bir parça sallanıyor gibi bir his ve sadece ben duyuyorum o sesi, babamlar duymuyor, bir de fırça atıyorlar, yok öyle bir ses, kafanı taktın sen de diye :)... git gide soğumaya başladım arabadan, yani kullanırken aklım hep o seste, acaba nereden geliyor diye... şimdi gideceğim ustaların yanına, ses yok abi diyecekler , ya da biliyorum ki bulamıyacaklar, orasına burasına bakacaklar, belki de gereksiz yere masraf çıkartacaklar vs...  brodway in her yerinden ses geliyordu, o yüzden sesi filan sorun etmiyorduk ne güzel :)
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2009, 02:25:56 »
arkadaşım aynı arıza eski toyotamda da vardı büyük ihtimalle rulman gibi gözüküyor seninkide

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2009, 07:58:40 »
porya, rulman... bunlar tam olarak ne işlev görürler... bizim arabada, hızlanınca, dalga dalda bir ses geliyor, sanki bir yerlere sürtünme hızlanıyor, veya bir parça sallanıyor gibi bir his ve sadece ben duyuyorum o sesi, babamlar duymuyor, bir de fırça atıyorlar, yok öyle bir ses, kafanı taktın sen de diye :)... git gide soğumaya başladım arabadan, yani kullanırken aklım hep o seste, acaba nereden geliyor diye... şimdi gideceğim ustaların yanına, ses yok abi diyecekler , ya da biliyorum ki bulamıyacaklar, orasına burasına bakacaklar, belki de gereksiz yere masraf çıkartacaklar vs...  brodway in her yerinden ses geliyordu, o yüzden sesi filan sorun etmiyorduk ne güzel :)

Mustafa Bey, şu sesi bir şekilde kaydedip bize dinletme imkanınız var mı acaba? Merak ettim doğrusu. Ses kalitesi iyi olan bir viedo kaydı da olabilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2009, 08:24:38 »
  Mustafa KARA, o ses fren disklerinde oluşan balanstanda olabilir. Ses tam nereden geliyor?

Mustafa KARVAN, arka frenler kampana mı, disk mi? Kampana ise o balataların yüksekliğini ayarlayan yay ve vida var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2009, 20:34:26 »
Hakkı Bey, fotoğraf makinemin videosu ile, ya da mp3 playerımın ses kaydı ile, o sesi size dinletmeye çalışırım, ama , alır mı o sesi bilmiyorum , çünkü derinden gelen bir ses, özellikle, otobanda, kaymak yolda,70 i 80 i geçince, gelen bir ses, aşaıdan geliyo hissediyorum, hatta özellikle ,geçen yokuş aşağı inerken sanki daha çok geliyor gibi hissettim.. yani arka akslardan mı, yoksa, sağ arka tekere biraz yamuktu, düzeltildi,rot-balans yapıldı ondan mı geliyor, bilemiyorum, arabaların alt aksamı konusunda da yeterli bilgim yok, tarif edemiyorum tam olarak... ama bu hafta içi, işlerim bitsin, babala gidip, arabayı bir bakıtacağız, motoruna da alt aksamına da, ustaya verip bir test sürüşü yaptıracağız... detaylı bilgileri veririm size o zaman, bulamazlarsa sesin yerini, kaydedebilirsem, size de dinletirim...

Hakan Bey, fren disklerinde oluşan  balansın ne demek olduğunu tam bilmiyorum, ilk defa yeni nesil bir araç kullanıyorum, ama ustaya sorarım, bu ses fren diski balansından olabilir mi diye, teşekkürler...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2009, 08:54:00 »
  Bunu bir ihtimal olarak söylüyorum, bir göz atılmasından zarar gelemz bence. Özellikle arda arda yapılan sık frenlerden sonra fren diskerli ısınır. Bu sırada bir su birikintisinden geçince sıçraya su ile ya da hemen bir yıkamacıda vurulan su ile sıcak diskler birden soğur ve disklerde eğilmeler olabilir. Bu eğilme belli bir töleransı geçince balatalara sürtmeye yol açabilir ve bunu fren pedalındaki titremeden (ABS titremesi ile karıştırmamak lazım) de hissedilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2009, 23:57:19 »
hmm, olabilir, sonuçta hızlandıkça gelen bir ses, bu da bir sürtünmeye işaret ediyor... onu da soracağım ustama... ah bir de vakit olsa, gidebilsem...
çok teşekkür ederim...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #13 : Mayıs 24, 2011, 13:07:07 »
arkadaşım mrhaba. benimde 2011 model bir yaris im var onunda arka tarafından uğultu şeklinde bir ses geliyor.
tüm bagajı boşalttım, ses bagajdan gelmiyor.
özellikle stabrize veya parke taşı döşeli yolda düşük hızda ilerlerken geliyor. sanki arka tekerleklerde boşluk varmış gibi bir ses,bir uğultu.
bir türlü çözüm bulamadım. sen bulabildiysen anlatırmısın.
şimdiden teşekkürler
By Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 24, 2011, 13:19:53 »
Tahminime göre o ses koltuklardan geliyor,Bende de yapıyor arada eskinden daha sık geliyordu ama servise şikayetimle koltuklara ayar yaptıklarını söylediler şimdilik eskisi kadar şikayetçi değilim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 24, 2011, 15:11:15 »
Hafta sonu uzun yola gittim. 70 ve üstündeki hızlarda bütün camlarım kapalıydı  araba hava alsın diye yalnızca sağ arka camı indirdim,kaymak gibi yolda müthiş bir uğultu sesi ve araba sanki titriyor cam ların hepsini kapatıyorum ses yok.arka camları kapatıp Ön camları açıyorum yine ses yok. ilginç bir durum acaba aynı sorunmu sizin bahsettiğiniz uğultu sesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #16 : Mayıs 24, 2011, 16:34:44 »
ne yazıkki o söylediğiniz ses rüzgar sesi. H.B arabalarda arka cam açılınca bu sesin gelmesi normal. ama titreme tarzında ise ark tekerlerde balans olabilir.
benim arabamdan gelen ses 10 k.m. hızda bile geliyor. özellikle parke döşeli yolda ve hafif stabrize bozuk yolda bile var. (sadece arka tarafta.)
tüm bagajı boşalltım, çelik jant taktım, arka tampon ve plakayı taş gibi sabitleştirdim ama hala aynı ses. ve bu ses arka tekerleklerin mekanik aksamından geliyor sanırım.
daha önce bu sese vakıf olan ve çözüm bulan varmı? teşekkürler.
By Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #17 : Mayıs 24, 2011, 20:50:05 »
tekrardan merhaba . arkadaşlar,
yorumlarınızı bekliyorum. teşekkürler
By Birol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 24, 2011, 21:01:33 »
aracımın lastikleri eskidi son bir ayda 3 sefer patladı ve arka tekerin birini çıkma lastikle değiştirdim, haklısınız sanırım sorun balans ayarlarından olabilir. Sizin aracınızdaki sesin özellikle parke yollarda geliyor olması amörtisör probleminden olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Mayıs 26, 2011, 22:36:16 »
hakkı bey merhabalar. arkadaşların sorularına yazdığınız cevapları takip ediyorum. biçok soruna cevap yazmışsınız.
sizce benim sorunum ne olabilir. ve yaris kullanan arkadaşlar busesi takip etseler aynı ses varmı acaba
By Birol