0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
keşke sinyal verince de kısılsa.
Niyeki? Led kısma modülünün (varsa eğer, başka nasıl kısabilir bilmiyorum.) girişine sinyalin + sından girilse kısılabilir aslında.
Konu dışı ama bizim araçlarda sinyalde gündüz farları sönse yada sinyalle ters yansa nasıl durur acaba Kaan ??Bir süredir aklımda bu proje
Basitçe yapılabilir aslında bu da kısma da. Gündüz ledlerine gelen kablonun teki kesilip 12v röle bağlanacak ve ground ve normally closed ayaklarına bağlanacak. Tetik de sinyal artısından alınacak. Sinyal yandıkça da gündüz ledine giden elektrik kesilmiş olacak. Böylece zıt yan sön olacak. Eğer kısılması da isteniyor, normally open ayağından dirençle paralel bağlanacak. İsterseniz çizerim de.
Selamlar tekrardan ,Devreyi yapmak mesele değil ,ayrıca gündüz LED lerde direnç/dekoder olduğu için yanarken söndürüp,tekrar yakmakta problem oluşturmaz.Benim asıl sormak istediğim bu sistem yapılınca araba birden hacı murat olurmu diye merak ediyorum
Ümit abi bizi paklayacak arabalar Vag grubu ama eğer böyle bir şey yapılabiliyorsa ben cidden isterim ama gündüz farı ile parklar ayrı iki sistem değil mi? Mutlu abi, Ümit abi daha iyi anlar bu fikirden ama benim de bulduğum bi kaç bağlantı şeması var. "bu devrede gündüz farını 87a ya bağlarsan sinyal verince söner, sinyali kapattıktan bi kaç sn(kondansatörün değerine göre, ben 4700 kullanmışım bi kaç 3-4sn sürüyor) sonra geri açılır."Alıntıdır : http://www.geceucusu.com/topic/6539-sinyal-devreye-girince-gündüz-farının-kapanması/
Modül olarak değil de, standart röle kullanılsa olmaz mı Mutlu ?
Bu şekilde muayenede sorun olur mu acaba?
Bence olur, portable bir şeyler yapılmalı. Muayeneye giderken sökülüp orjinale çevrilmeli, daha sonra tekrar takılmalı. Bir ara hatırlarsan araçların çamurluk sinyallerini parklara bağlanırdı. Normalde park olarak yanar, sinyali verince de sinyalle ters fasılada yanar sönerdi. Bu şekilde muayeneden kalmıştı bir arkadaş.