Gönderen Konu: lpg ayarı  (Okunma sayısı 864 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '09
  • 2 kere teşekkür etti
lpg ayarı
« : Mayıs 08, 2020, 11:45:36 »
aracım 2009 t27 avensis 1.6 lpg ayarını yaptırdım o ayarla bır kac hafta bındım sonra basıma su talıhsızlık geldı aracımla kısa mesafe gıttım benzinden gaza gecmediğini görmüştüm ben stop ettim sonra geriye dönecekken arac  calıştırırken gaz yemedi bende gaz verdim   bat bat dıye eksozdan ses geldi eksoz arkasına baktığımda benzin ve siyahlıklar vardı zemin üzerinde sonra bırkac kez yapacakmı dıye denedım yapıyor bu sorunu kısa mesafede yada calıstırıp stop etmede yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekıyor.
:) :)

Toyota Club Türkiye

lpg ayarı
« : Mayıs 08, 2020, 11:45:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg ayarı
« Yanıtla #1 : Mayıs 08, 2020, 13:55:21 »
aracım 2009 t27 avensis 1.6 lpg ayarını yaptırdım o ayarla bır kac hafta bındım sonra basıma su talıhsızlık geldı aracımla kısa mesafe gıttım benzinden gaza gecmediğini görmüştüm ben stop ettim sonra geriye dönecekken arac  calıştırırken gaz yemedi bende gaz verdim   bat bat dıye eksozdan ses geldi eksoz arkasına baktığımda benzin ve siyahlıklar vardı zemin üzerinde sonra bırkac kez yapacakmı dıye denedım yapıyor bu sorunu kısa mesafede yada calıstırıp stop etmede yardımcı olurmusunuz ne yapmam gerekıyor.
pat pat sesini benzindeyken mi verdi? Yoksa çalıştırdığınızda gaza geçmişmiydi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 08, 2020, 15:08:25 »
benzin deyken yapmış oluyor gaza gecemedi ki  araba o kısa mesafede. Normalde benzınden gaza gecısler hızlımıdır yavasmıdır bılmıyorum ama benım geldığım kısa mesafede gaza gecmemişti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Mayıs 08, 2020, 15:24:22 »
benzin deyken yapmış oluyor gaza gecemedi ki  araba o kısa mesafede. Normalde benzınden gaza gecısler hızlımıdır yavasmıdır bılmıyorum ama benım geldığım kısa mesafede gaza gecmemişti.
eğer regulatördeki ısıyı ölçen ısı sensörü bozuksa soğuk motorda da geçebilir ve dediğiniz gibi gaz yemez veya soğuk gaz motora girer ve aracın pat pat diye çalışmasına neden olabilir, gaz düğmesini kapatıp benzinde biraz kullanıp yine benzinde test edin eğer sorun yoksa dediğim gibi motora soğuk gaz geliyor demektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mayıs 08, 2020, 17:24:15 »
evet benzinde bunu yapmıyor denedim. soğuk gaz dediğiniz nedir tam anlayamadım benim ne yapmam gerekiyor daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 67 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mayıs 08, 2020, 17:59:09 »
evet benzinde bunu yapmıyor denedim. soğuk gaz dediğiniz nedir tam anlayamadım benim ne yapmam gerekiyor daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz lütfen.
Lpg ayarında bir geçiş sıcaklığı olur (30 35 40) regülatördeki sıcaklık bu ısıya geldiğinde gaz açılır ve enjektörlere gaz girişi olur, yani regülatörden ısınmış gaz enjektörlere girer, ancak regülatördeki ısı sensörü bozuksa ya lpg hiç açılmaz yada daha regülatör ısınmadan gazı açar ve enjektörlere gaz ısınmadan gelir ısınmadan gelen gazda donar soğuk gaz motorun tekleywrek çalışmasına veya patırdayarak çalışmasına neden olur ve enjektörlere büyük zararı olur, lpg cinize regülatörün ısı sensörünü kontrol etmesini isteyin, benim tahminim sorun orada