Gönderen Konu: 2004 avensis 1.6 comfort  (Okunma sayısı 632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
2004 avensis 1.6 comfort
« : Mayıs 05, 2020, 17:40:59 »
Selamün aleyküm  forumda bi iki yerde sıkıntım ile alakalı bir kaç konu  gördüm ama bayağı zaman geçmiş.... aracı alalı   1 ay oldu  oturduğum evin site içerisinde ve yolu kilit taşı döşeli barda 10- 20 km hızla giderken lakır lakır takır tukur ses geliyordu..  arka amortisörleri değiştirdim şükür arka taraf  normale döndü. ancak ön tarafta ön amortisör desem emin değilim sanki bişeyler boşta lakur lukur ses geliyorr...bunlarda kronik miş   sanırım direksiyonla alakalı kısım geçen sene servis kapsamında değişmiş..  engin tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim..

Toyota Club Türkiye

2004 avensis 1.6 comfort
« : Mayıs 05, 2020, 17:40:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
Ynt: 2004 avensis 1.6 comfort
« Yanıtla #1 : Mayıs 05, 2020, 18:49:33 »
Merhaba, "bunlarda kronkmiş" cümlesi sanayide duyabileceğiniz efsane klişelerden, onu söyleyen kişi bir zahmet sorunu da söylesin o vakit :)

Sorununuz tespit edilmesi gereken bir konu, 2003-2008 Avensis için viraj demir lastikleri, askı rotları, amortisör kule takozları öncelikli kontrol edilmesi gereken noktalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mayıs 05, 2020, 22:58:35 »
cevabınız için teşekkür ederim :) milletimizin kısa ve öz cevapları bunlar tabi...yani araç normal yolda seyirdeyken bı sıkıntı yok ama çukurlu veya kilit taşı gibi olan yerlerde düşük hızda acayip bi ses takur tukur dedim heralde bi yerde boşa çıkmış düştü düşecek :) ses yoğunluğu sol ve orta kısım arasında ....kısa bi süre sonra bi sanayiye uğrayacaz artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mayıs 05, 2020, 23:04:54 »
Rica ederim, yapılan tespite göre hareket etmeniz her halükarda menfaatinize olacaktır, ek olarak sorunun kaliper pimlerinden çıkması halinde "ustaların önerisi ile" kaliperlerinize işlem yaptırmayın, kaliper pimlerinizi orijinali ile yenileyin, sorunun direksiyon kutusu bağlantı noktalarından çıkması halinde (orijinal bağlantı burçları ayrı gelmiyor maalesef) burçları "kestamit" gibi sert malzemeden değil, "poliüretan" gibi nispeten yumuşak malzemeden yaptırmaya çalışın, bir çok torna atölyesi yumuşak malzeme çabuk bıçak bozduğu için kestamit malzeme kullanmayı tercih eder ancak sertliği nedeniyle araç üzerindeki kullanım ömrü az olur.