Gönderen Konu: sonunda jantlarımı taktım (leylek demeyin ama yaa :) )  (Okunma sayısı 22614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
bildiğiniz gibi bora deniz levent arkadaşımızın jantlarını almıştım, o jantlar uzun bir süredir bende duruyordu, yay almayı bekledim ama bugün dayanamadım ve taktırdım, jantlar bayağı bir ağırmış direksiyonum çok sertleşti biraz da çekişten düştü araç, yani yakıt tüketimi beni bekler !! ebat olarak 195/45/16 karar verdim, renk olarak da krom yaptım, boyama takma ve takılmış halleri resimlerde, işte resimler;
boya aşaması (içinde zımparalı, boyalı ve orjinal rengindeki hallerini görebilirsiniz)

montaj aşaması;

kaportacıda çamurluk içlerini büktürüşüm;

tornacıda bilezik yaptırışım;

sonuç :)  ;

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: sonunda jantlarımı taktım (leylek demeyin ama yaa :) )
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2009, 23:32:19 »
Türkay abi yavaş yavaş ucuruyosun bakalım kazasız belasız kullanman dilegiyle.Bu arada o kadar şey yaptırdın hala yıkamadın arabayı :D
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2009, 23:32:51 »
Birde o kadar leylek durmamış çok göze batmıyor.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2009, 23:33:11 »
vayyyyyy Türkay abi süper olmuş valla kimse leylek falan diyemez süper olmuş ben çok beğendim ve jantlar arabayı çok diri gösterdi abi hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim abi  :alkis:
..::тcт αηкαяα::..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • türkayınki..
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2009, 23:33:29 »
çok güzel olmuşlar :) güle güle kullan, izmir yollarında paralansııın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2009, 23:35:24 »
haklısın coşkun yaa, yıkatmayı sevmiyorumi kendim yıkamayı seviyorum ama yıkayacak yer bulamadım bir türlü, şöyle hortumla vursam suyu, okşaya okşaya yıkasam :( puff

ön biraz havada coşkun, öne 3.5 yay şart sanırım, arkanın kıvamı süper, ama önün biraz inmesi lazım ;)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2009, 23:37:38 »
vayyyyyy Türkay abi süper olmuş valla kimse leylek falan diyemez süper olmuş ben çok beğendim ve jantlar arabayı çok diri gösterdi abi hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim abi  :alkis:
ah berkay bu arabaya leylek diyecek 5-6 kişi vardır kesin, şu forumda her arabasının resmini koyana aynı şeyi söyledim :) "yay şart, leylek gibi olmuş" herkes benim jant takmamı bekliyor benim arabaya leylek demek için :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2009, 23:38:52 »
çok güzel olmuşlar :) güle güle kullan, izmir yollarında paralansııın :)
inşallah beraber eskitiriz be melek, özledim izmiri, 9 gün kaldı..9 gün sonra ordayım !!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2009, 00:26:30 »
arkadaşım hayırlı ugurlu olsun Rabbim kaza bela vermesin inş. ama alete far,spolier,tesisat bass vs.jant, alcana git bi kaportadaki çürükleri temizlettir sonrada boyattır cidden söylüyorum berbat senin aracı gördükçe kendimden utanıyorum artık elimden gelse kolundan tutup ben götürcem seni sanayiye ben vercem ücreti neyse onu reflektorle berbat igrenç yani yazık parana,pilakada çüü. gibi olmuş, dtm güzel jantların boradaki hali daha bi güzeldi ama ii olmuş geyik gibi bu arada ön kaput ayarı yaptır fardan kaynaklanıyorsa eger panjuru değiştir kesinlikle arka bagajdaki rollayı ve 1.6 xli de çıkar al yansanayi yay vurdur gitsin orjileri kalsın,tamponlar kesinlikle boyanmalı boyatmıycaksanda reflektorü çıkar.Bedava ver vallahi takmam cidden mööö gibi olmuş boranın araca benzet biraz ucundan yani tertemiz olsun aracın hurdacılardaki corollalar gibi aracın alınma ama buda benim fikrim kusura bakma begenmedim h.helal et. tabi arabayıda pis kullanma toyotaclubtr sitesi üyesinin aracı temiz olmalı heleki birde corolla kullanıcısı isen kesinlikle temizlemelisin ne zmn gördüysem pis aracın arkadaşım son olarakta bijonların ortasındaki boşluga 4 tane kapaklar var aksesuarcılarda alıp takarsan deli olcak....  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2009, 00:44:44 »
Cok guzel olmus Turkay. Masallah. Gule gule kullan. Jantlar cok hos, spoiler ve arka reflektorle birlikte arabanin gorunusunu tumden degistirmis.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2009, 01:32:57 »
ön biraz havada coşkun, öne 3.5 yay şart sanırım, arkanın kıvamı süper, ama önün biraz inmesi lazım ;)
Arkanın daha alçak olmasının sebebi arka koltuğunda zannedersem duran jant lastiklerin olabilir mi?

Bence ön ve arkaya en az 3,5cm lik yay lazım.Bir birinden bağımsız değiştirmek pek sağlıklı olmayabilir.

Genel anlamda güzel.Emeğinin karşılığını alabiliyorsan ne mutlu sana. :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2009, 01:33:34 »
Olmuş bence değişik bir jant,, bu arada kaputun sol ön tarafı biraz havada duruyo ona bir ayar çeksen daha iyi durur :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2009, 01:42:35 »
Güzel olmuş MAŞALLAH arka süper duruyor ön neden o kadar fark etmiş anlamadım.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2009, 02:14:38 »
arkadaşım hayırlı ugurlu olsun Rabbim kaza bela vermesin inş. ama alete far,spolier,tesisat bass vs.jant, alcana git bi kaportadaki çürükleri temizlettir sonrada boyattır cidden söylüyorum berbat senin aracı gördükçe kendimden utanıyorum artık elimden gelse kolundan tutup ben götürcem seni sanayiye ben vercem ücreti neyse onu reflektorle berbat igrenç yani yazık parana,pilakada çüü. gibi olmuş, dtm güzel jantların boradaki hali daha bi güzeldi ama ii olmuş geyik gibi bu arada ön kaput ayarı yaptır fardan kaynaklanıyorsa eger panjuru değiştir kesinlikle arka bagajdaki rollayı ve 1.6 xli de çıkar al yansanayi yay vurdur gitsin orjileri kalsın,tamponlar kesinlikle boyanmalı boyatmıycaksanda reflektorü çıkar.Bedava ver vallahi takmam cidden mööö gibi olmuş boranın araca benzet biraz ucundan yani tertemiz olsun aracın hurdacılardaki corollalar gibi aracın alınma ama buda benim fikrim kusura bakma begenmedim h.helal et. tabi arabayıda pis kullanma toyotaclubtr sitesi üyesinin aracı temiz olmalı heleki birde corolla kullanıcısı isen kesinlikle temizlemelisin ne zmn gördüysem pis aracın arkadaşım son olarakta bijonların ortasındaki boşluga 4 tane kapaklar var aksesuarcılarda alıp takarsan deli olcak....  ;)
şimdiii :) ben pis arabaya binmeyi hiç sevmem, izmirde yani evimde olsam her gün temizlerim ama evimden uzak öğrenci yurdunda yaşıyorum, temizletme olayını da sevmiyorum, kendim yıkamayı seviyorum ;) o yüzden araç hep pis ;) sonraa, boranın araca benzet demişsin, en son yapcağım iş bu :) ben kendime has yapmaya kasıyorum, kişisel birşey çıkarmaya çalışıyorm sen tutmuş boranınkine benzet diyorsun :) sonra al yan sanayi yay vurdur gitsin dediğine göre araba işini sadece görsel birşey olarak görüyorsun, güvenlikten falan haberin yok :) bu araç için üretilmiş kısa ve sert spor yay dışında başka bir yöntem kullanmam ben aracı indirmek için ;) tamponlar kesinlikle boyanmalı diyorsun, bu tamamen kişisel bir görüş, ben bu siyah tamponlarla daha çok seviyorum beyaz arabamı, şimdi plaka sorunum var, onu halletmem lazım yine de siyah tampon olması için kasıyorum, bir çare bulana kadar da böyle dolaşcam..arka yazıları sök demişsin, sökülmüşlere bakıyorum ve çok boş geliyor, o halini sevmiyorum, bomboş duruyor..bir de DTM demişsin, benim aracımda DTM spoyler yok, anatomik spoyler var...beğenmemek tabii ki en doğal hakkın, hakkım helal olsun ;) haa son olarak ben gidip aksesuarcılardan 4 tane jant göbeği alacak kadar "çakma" iş yapmam, yapmıyorum ;) haa boya konusunda çok çok uçuk bir projem var o yüzden bu halde dolaşıyorum ;)

ayrıca bu siteye üye olan herkesin tanışma bölümünde yeni bir topic açıp kendini tanıtması gerekmektedir ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2009, 02:16:49 »
Arkanın daha alçak olmasının sebebi arka koltuğunda zannedersem duran jant lastiklerin olabilir mi?

Bence ön ve arkaya en az 3,5cm lik yay lazım.Bir birinden bağımsız değiştirmek pek sağlıklı olmayabilir.

Genel anlamda güzel.Emeğinin karşılığını alabiliyorsan ne mutlu sana. :)
jant ve lastikler olmadan çektiğim fotoğraflar da var emre, arkanın yüksekliğinden memnunum ama ön havada biraz :( arkanın en çok 3.5 önün de 5cm inmesi lazım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2009, 02:20:08 »
Olmuş bence değişik bir jant,, bu arada kaputun sol ön tarafı biraz havada duruyo ona bir ayar çeksen daha iyi durur :)
kaput komple havada duruyor abi, ama herkesin yanıldığı gibi takozlardan değil yani öyle kaputu ayarlattır tarzı bir sorun değil bendeki :) alttan darbesi var, kaldırıma çıkmıştım, ön panel biraz yukarıya kalktı, kilit yukarda yani, kaput o yüzden havada duruyor ;)
Güzel olmuş MAŞALLAH arka süper duruyor ön neden o kadar fark etmiş anlamadım.
zaten benim araba hep böyleydi, öndeki boşluk 8cm arkadaki boşluk 4 cm idi..yine öyle ama resimlerde böyle çıkmasının nedeni emrenin dediği gibi arka koltukta duran 4jant-4 lastik :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2009, 08:31:34 »
Güzel olmuş güle güle kullan...Bir de koyu füme boyayıp etrafına kırmızı şerit çeksen tam süper olacak:)))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2009, 08:39:13 »
selam  Türkay,
Hem sana maşallah hemde arabana tü tü tü ... :D
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Gülümseyin...
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2009, 08:46:42 »
Türkayım eline sağlık güzel olmuş öyle abartı Leylek likde yok ;)
dediğin gibi paran olunca alırsın bir yay seti olur biter.
Farklı yapmaya çalışıyorum ona buna benzemesin diyorsun gidip jantları standart boyuyorsun
bunun için  bana inanmayıp beyaza boyatmamana üzüldüm :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2009, 08:57:29 »

Bizim siteden biri şaka yapmış heral :) yani öyle düşünüyorum.(mek istiyorum)
...