Gönderen Konu: 97 GLİ Arka Cam Düğmesi  (Okunma sayısı 940 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
97 GLİ Arka Cam Düğmesi
« : Nisan 01, 2020, 00:19:15 »
Arkadaşlar merhaba bu düğmeden nerde bulabilirim. Düğme calışmìyor içi kırılmış.
Çıkma satış yapan varmı forumda ya da tanıdığı olan.
Benim modellerden farklı bazı düğmeler öndeki gibi ondan piyasa da çok.

2.bir konu açmamak adına bir de sağ kapı otomatigi çalışmıyor kumanda veya şoför tarafı düğmeden neden kaynaklanıyor olabilir elim yatkındır yapabileceğim bir şey midir?
Önce emniyet,sonra hareket...

Toyota Club Türkiye

97 GLİ Arka Cam Düğmesi
« : Nisan 01, 2020, 00:19:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: 97 GLİ Arka Cam Düğmesi
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2020, 11:18:39 »
Merhaba firmalar bölümünden Tem oto Ufuk beye sorun. Çıkma için Gaziantep, Kilis, Adana ve Ankara ostimde bulunur. Daha uygun fiyatlı arıyorsanız buraya bakın
https://m.n11.com/corolla-1992-1998-ae101-efsane-kasa-arka-cam-acma-dugmesi-P324997634?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw95D0BRBFEiwAcO1KDF9xmOHG6lVCJ6LdCuEGvHMqktBEzOEW8um7T_HGomfEf_D__OQyeRoCVhsQAvD_BwE
Sağ kapı cammı kilit motorumu arızalı? Benimde arızalıydı içindeki dişliyi sıyırmış üniversal merkezi kilit motoru takmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2020, 11:54:11 »
Kilit arızalı cam değil?

Mesaj Birleştirildi: Nisan 01, 2020, 11:55:53
Link de ki ürün aynı sanırım aldiğimda bir sorun çıkmayacaktır.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2020, 11:23:47
Bu düğmeyi sipariş verdim bakalım nasıl olacak zaten sadece düğme kısmı gerekli.
Sağ kapı kilit sıkıntısını sanırm kilit motorundan ustaya götürmem gerekecek

Uzun zamandır efsane bu şekilde hiç ufak tefek problemler vermiyordu sanırım yaşlandı:)
Arka Cam da  çok yavaş çalışıyor inip çıkıyor bazen duruyor enerji topluyor ö da cam motorundan olabilir bunu da göstermem gerek sanıyorum.Temizlikle halledilebilir mi acaba söksem yağlasam temizlesem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2020, 18:36:51 »
Urun geldi taktım. Çalışıyor ama yan sanayi olduğu çok belli plastik kalitesi vs orijinalinin yanından geçemez. Rengi de 2 ton daha açık.
Biraz uyumsuzluk oldu yerine oturmadı ama eskisinin arkasındaki demir sıkıştırma malzemesini kelepçeyi söküp yenisine taktım o şekilde oturdu.

Arka Cam aşağı inmede sıkıntı yok yukarı çıkarken gücü yetmiyor ustaya sordum direk değişmesi gerek dedi krikonun çıkma falan bulabilirsin dedi kontrol etmeden. Ama ben yinede söküp bir temizlik yapacağım motor vs biraz hizlansa yeterli olur zaten

Mesaj Birleştirildi: Nisan 03, 2020, 18:50:26

Kilit motorunu hangi üründen aldınız lingi var mi acaba. Kendim değiştirebilirim büyük ihtimal elimden gelir ama ürün hangi ürün.
Bir de başka bir ariza olabilir mi sıkışma takılma vs.

Alıntı yapılan: (Gizli Üye)
Merhaba firmalar bölümünden Tem oto Ufuk beye sorun. Çıkma için Gaziantep, Kilis, Adana ve Ankara ostimde bulunur. Daha uygun fiyatlı arıyorsanız buraya bakın
https://m.n11.com/corolla-1992-1998-ae101-efsane-kasa-arka-cam-acma-dugmesi-P324997634?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw95D0BRBFEiwAcO1KDF9xmOHG6lVCJ6LdCuEGvHMqktBEzOEW8um7T_HGomfEf_D__OQyeRoCVhsQAvD_BwE
Sağ kapı cammı kilit motorumu arızalı? Benimde arızalıydı içindeki dişliyi sıyırmış üniversal merkezi kilit motoru takmıştım.

Mesaj Birleştirildi: Nisan 04, 2020, 18:35:18
Panzulotu söküp baktığımda motora bağlı kabloların baya çürük ve köpük olduğunu gördük temizleyip tekrar bağlayıp bantladık çalışır hale geldi sorun çözüldü teşekkürler.

Arka Cam problemi de büyük ihtimal temizlik ve yağlamadan sonra çözülecek ona da bakacağım bir ara.