Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 09, 2025, 03:30:15
Emniyet kemeri hayat kurtarır!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu:
2000 model avensis immobilizer
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Gönderen
Konu: 2000 model avensis immobilizer (Okunma sayısı 2218 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: ---
«
:
Nisan 07, 2009, 18:33:42 »
saygıdeger arkadaslar öncelikle hepinize bol selamlar. 2000 model avensis aracım var. aracımı ikinci el aldım aldığımda (yaklaşık 1 yıl önce) anahtar üzerindeki kumanda ile kapıları açıp kapayamıyordum servise gittim serviste anahtarı araca tanıttılar ve o problemim çözüldü. geçenlerde aracın el kitabını karışırırken bu immobilizer hakkındaki bölümde lock/kilit butonuna bastığımda sinyallerin yanacagını ve ses çıkartacagı gibi ayrıca arac kiltli ilen paılar açıldığında alarm verecegini felan yazmıslar bu olaylar benim arabamda olmuyo ne ses var nede görüntü sadece açılyor kapanıyor.
bu konu ile ilgili olarak yardımlarınızı bekliyorum sorun benim aracımda mı yoksa bu modeller mi böyle şimdiden tesekkurler
Toyota Club Türkiye
«
:
Nisan 07, 2009, 18:33:42 »
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Ynt: 2000 model avensis immobilizer
«
Yanıtla #1 :
Nisan 07, 2009, 20:48:21 »
aracınızın alarmı yok o zaman... alarm takılı modeller için sanırım o özellik... bizimkinin de alarmı yok, açılık kapanırken ötmüyor, sadece sinyalleri yanıyor...selamlar...
sol...
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #2 :
Nisan 07, 2009, 21:28:36 »
Mehmet bey kitapçıklar her araçiçin ayrı ayrı basılmazlar.Bir kitapçıkta sedan,Hb ve Satation modellerler ile beraber o modellarde kaç çeşit motor varsa onların hepsini kapsayacak şekilde basılırlar.Siz ordaki bilgileri okurken aracınıza uygun olanları dikkate alacaksınız.Örnek derki stoğ ampülleri değişirken diye yazar parantez içindede (Hb modeller) yada (sadece sedan modeller) gibi belirtmeler yaparlar.Yazılan her özellik sizin aracınızda da olacak diye bir durum söz konusu değildir.Siz içinizi ferah tutun.Aracınız da her hangi bir problem yada arıza söz konusu değildir..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Avensis
Kan Grubu: ---
«
Yanıtla #3 :
Nisan 09, 2009, 19:23:47 »
alakanıza tesekkurler arkadaslar ama aracta normalde sinyaller yanıyo ama kapatıp acarken yanmıyo bir de immobilizer konusunda sedan için ayrı hb için ayrı olacagını sanmıyorum kitapta da ayırmamış zaten sadece benim aklıma yatan 2000 model de boyle 2000 den sonraki modellerde farklı olabilir ona ok. kapıları kilitleyince ve ya acınca alarımın otmesi veya sinyallerin yanması benim için çokda onemli değil benim bu konuyu size açmamın nedeni ilk mesajda yazdığım gibi serviste bi tamir gördü bu aracın kumandası servismi eksik yaptı onun için.
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Seni unutmayacağız Burak TOLGA
Araç: Başka Marka
Kilometre: 109000
Model Yılı: '12
536 kere teşekkür etti
508 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #4 :
Nisan 09, 2009, 20:07:14 »
İmmobilzer'ırın sinyal yada kumanda ile bir ilgisi yok ki.O direk motoru yetkisiz bir anahtara karşı bloke etmektir.Bu sizin anahtarınızda bulunan çip ve kontakta bulunan çip ile ilgili bir şey.Anahtarınızın tanıtımı yapıldığı için kumandanız aktif hale gelmiş.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Corolla
«
Yanıtla #5 :
Nisan 20, 2009, 12:04:50 »
Selam, 1999 modelini kullandım.
Anahtarın kodu silinmişti, servise gitmeden bir alarmcıda tekrar kodlandı bir daha sorun yaşamadım.
Benim kullandığım araç üzerinde fabrikasyon alarm vardı. Anahtar ile açıp kapattığımda sadece sinyal lambaları yanıp sönüyordu.
Sesli bir uyarı vermiyordu. Ayrıca alarmı devre dışı bırakmak için anahtar üzerinde bir düğmeye basılı tutmamı falan yazıyordu kitapcığında.
Fakat çok uğraşmama rağmen alarm ı devre dışı bırakamadım. Anahtar ile bagaj kapağını açtığım zaman alarm devreye giriyordu.
Muhtemelen bir yetkili servise sorman gerekebilir diye düşünüyorum.
Rahatsız edici bir durum değil diye düşünüyorum.
İyi günler
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Avensis
»
Konu: