0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Orası kesin. Yılda 7-8bin km altı için gereksiz denebilir.
yılda 15-16 bim km için takılmasına gerek var mı
Sürüş tekniği çok fazla önem arz ediyor,şehir içi 6.5 olan ortalama yakıt değerimiz şehirler arası Ankara-İzmir yolunda 5.7 lt/100 km ortalamaya düştü,aracımız lpg siz 27.500 km de düz vites,1.6 normal trafik işareti yönlendirmelerine göre kullanıyoruz,bagajımız her zaman yüklüdür,çok az klima kullanıyoruz kısaca Corolla daha ne yapsın?
Araçlar aslında yakmıyor petrol fiyatları yüksek...1.33 aracım ile maksimum 7.2 LT Görüyorum kimse inanmıyor benzinli.Sürüş tekniği fark ettiriyor.
1.6 multidrive s cvt şanzımana sahip aracım şehir içi normal kullanımda 11.5 12.5 arası yakıt tüketimim oluyor. Bu bana fazla geldi sizce normal mi?Ve yol bilgisayarında yakıt tüketimi ortalama olarak yok anlık gösteriyor araç makyajsız kasa mavi yol bilgisayarı değil küçük ekran olan yol bilgisayarına sahibim.
Yıllardır araç kullanıyorum. 3 u Corolla idi. 1999, 2006, 2018 1,6 motorlar. Çıkardığım sonuç, Toyota kendini yenilerken, konfordan, yol tutustan, yakıttan yana iyileşmek yerine daha kötüye gidiyor. Ve bu durum insanları Toyota markasından uzaklaştırıyor. Şimdiki 2018 1,6 manuel aracımda BRC platinium kit ile sakin kullanımda şehir içi 230 km de 26 litre LPG tüketimi yapıyor. Aracın ve lpgnin Tüm ayarları, bakımları tam.
Kutay bey, amacım diğer markalar ya da dizel ile kıyaslamak değil. Corolla in kronolojik olarak değerlendirilmesi . 3 farklı nesil Corolla kullandım. Halen de 2018 manuel 1.6 Corolla kullanıyorum. Yakıt anlamında 132 hp lik versiyonu en fazla tüketim yapan forumda da bahsi hayli geçiyor. Diğer bahsettiğim konularda da benim algiladigim eski nesil corollalarin daha iyi olduğu yönünde .
Bir aracım çok yakıyor problemiyle bende soluğu burada aldım . Malum lpg fiyatlarının yüksek olması sebebiyle lpg tankı tamamen bitince Lpg tuşundan aracı benzine aldık ve öyle kullanmaya başladık. Yalnız şöyle bir durum var. Benim aracımın benzin deposu 55 litre ve yol bilgisayarı ortalamam 7.3 ve 7.6 arasında oynuyor genelde. Lpg ile kullanırken bu değere %25 gibi bir değer ilave ederdim. Toplamda 100km'de 10 litre yakıt tüketimi vardı aracın. Şimdi benzinde kullanıyorum ve yol bilgisayarı verim 7.6 litre gösteriyor. Mantık olarak bi depoyla en az 650km gitmem gerekir bu tüketimle. Yalnız depoyu fullememden bu yana 450km olmuş ve ibre çeyreğin altına indi. Taş çatlasın 50km sonra yakıt almam gerekecek. Araç 10litre benzin tüketiyor bu şartlar altında. Lpg'dede 10 litre yüketiyordu . Aracın ecusu uzun zamandır lpg'de kullanıldığı için benzinin yakıt haritasını bozmuş olabilir mi? Kendi kendine düzelir mi yoksa akü kutup başını çıkarıp 15-20dk bekleyip ecuyu sıfırlamalı mıyım? Veya sonrasında bu problemle yeniden karşılaşmamak için ne yapmam gerekir.
Yakıt tankının 55 lt olduğundan emin misin? Benim 2020 corollada da bildiğim 50 ltlik depo var. Işık yandıktan sonra yol bilgisayarında 20 km daha gider diye gösterdiğinde pompaya yanaştığımda maksimum 43 lt benzin alıyor. Depoda kalan 7 lt benzinle en az 80 km yol gitmesi gerekiyor halbu ki. Deponu doldurduktan bir ölçüm daha yap istersen.
2004 rav 4 şehircilik 1 km de 1.90 tl yakıyorMesaj Birleştirildi: [time]Nisan 02, 2022, 18:40:51[/time]2004 rav 4 şehiriçi 1 km de 1.90 tl yakıyor. Çok fazla ama düzelmiyor çok ustaya gittim değişmediMesaj Birleştirildi: Nisan 02, 2022, 18:42:12Rav 4 nisan 2022 de daha az yakıyor diyen var mi