Arkadaşlar arka cama bundan beş on yıl önce tam olarak bilemiyorum film çekilmiş. Bunu çeken arkadaş üç parça çekmiş şimdi sağından solundan soyulmaya ve kötü bir görüntü oluşmaya başladı...dün oto camccıları ve cam filmi takan yerleri gezdim dedikleri şu:film çekileli çok olmuş.. ve özelliğini kaybetmiş tek çare jiletle kazımak o zamanda rezistansın bozulur...ya camı değiştireceksin yada rezistansı feda edeceksin...yada mevcut duruma razı olacaksın....film çektirirken dikkat edin ve kaliteli film kullanın..
kendi ağzınızla diyorsunuz 10 sene diye doğal olarak on sene önceki filimler kalite olarak düşük ve en olarak kısa olduğu için 2veya 3 parçada çekiliyordu. onun için de doğal olarak zamanla ve güneşinde etkisi ile film camla bütünleşmiştir. ya oturup kendiniz dikkatli bir şekilde rezistansa zarar vermeden temizleyeceksiniz yada rezistansı yenileyeceksiniz
fılm cekmek ısteyen arkadasların cekmesınde bı sorun teskıl edıcek bı durum yoktur sadece gunesın yogunnluk gostermeye basladı zamanlarda yanı rengını kaybetmeye basladıgında yenılenmesıyle boyle bı sorunla karsılasılmaz saygılar..
ya 3-5 kuruşun hesabı yapılacağına, ramazan beyin yöntemi gibi her zaman değiştirileceğine adam gibi bir defa fazla para verilir, ömür boyu garantili bir film takılır ! tolga beydi sanırım, arka camdaki filmde sorun vardı, sonaxta taktırmıştı, filmin değişimi için sonaxa gitti, para almadan değiştirdiler filmi, rezistans zarar görmüş, tolga bey bunun için de yine sonaxa gitti, sonax camın faturasını ödedi üstüne yine film yapıştırdı ! sanayi işi bir cam filmi olsaydı bu masraf ne olacaktı? böyle mi kullanmaya devam edecektiniz? gidin ziebarttan, sonaxtan yaptırın... en azından sadece arka camı ordan yaptırın, 100ytl verin ömür boyu garantili olsun böyle sorun yaşamayın..
aydın abi bu arada rezistans değiştirilmiyor, camla beraber oluyor onlar, camın değişmesi gerekiyor..
Selam.
Geçmiş olsun.
Eskiden rezistanslar set halinde satılıyordu ve alıp kendiniz takabiliyordunuz arka cama. Ama artık üretilmiyor sanırım.
Cam filmi, Türkay'ın da söylediği gibi garantili ve kaliteli olmalı bencede.
Selam.
Geçmiş olsun.
Eskiden rezistanslar set halinde satılıyordu ve alıp kendiniz takabiliyordunuz arka cama. Ama artık üretilmiyor sanırım.
Cam filmi, Türkay'ın da söylediği gibi garantili ve kaliteli olmalı bencede.
Bunu ilk defa duydum ve şaşırdım doğrusu, bununla ilgili bir fotoğraf yada çalışma varmı acaba çok merak ettim açıkçası nasıl olduğunu...
Selam ve dua ile
Saygılar...
Resimleri varmıdır bilmiyorum Efe ama eskiden böyle bir ürün vardı.
kaskonuz varsa arka camı değiştirin gitsin.
bencede filim taktırmayın, bozmayın arabanın orijinalliğini
bencede filim taktırmayın, bozmayın arabanın orijinalliğini
film arabanın orjinalliğini bozsun ki :blink :
kaskonuz varsa arka camı değiştirin gitsin.
Bu fikir daha öncede verilmişti ama camda belli sorunlar yoksa kasko camı değiştirmez ve bunda bence haklıdırda. Bunun dışındaki, daha sonra sorun olabilecek fikirleri paylaşmakta yasal düzenlemeler açısından problem oluşturabilir. Bence filmi çıkarmak için bu işi bilen birisinden teknik yardım alınmalı eğer sağlıklı bir yolu varsa.
film arabanın orjinalliğini bozsun ki :blink :
Sanırım arada ''Neden'' olacaktı dimi Türkay?

Sıcaklar vs. bir yana aracı (üzülerek söylüyorum) Türkiye şartlarında eğer bayanda kullanıyorsa bence de film şart. Çok koyu olmadıktan sonra aracın orjinalliğini bozacağını bende düşünmüyorum. Tabi filmin rengide araca uygun olmalı.
(Şimdi yazacağım yorumdan sonra bu topik kuruyacak eminim

)
Aynı sorunu bu yazın yaşadım. 6-7 yıl önce yaptırdığım filmin değişmesi gerekti. Yenisini çekecek arkadaş eski filmin jiletle kazınacağını ve rezistansların kopacağını söyledi. İşi erteleyip kendim çözmeye karar verdim. Hergün kavurucu günesin altında jiletle tek tek kazımama (1 hafta boyunca hergün 2-3 sıra anca yapabiliyordum) ve çok dikkat etmeme rağmen yinede 6-7 tane rezistansı kopardım. Aslında bahsedilen gümüş boyayı bulabilseydim tamir edebilirdim ancak bulamadım ve camı değiştirmek zorunda kaldım.
Arkadaşlar kopan cam rezistansları için satılan gümş iletken boyadan aldım kopuk yerlrere 1 damla halinda sürdüm ama sonuç eskisi gibi değil sağlam rezistans telleri buğuyu açar açmaz yok ediyor tamirliler 5 dk sonra yavaş yavaş eritmeye başlıyor ama ısı sı yetersiz kalıyor.Gümüş boyanın da direnci olduğu için buğu çözümü yetersiz kalıyor.
Sanırım arada ''Neden'' olacaktı dimi Türkay?
Sıcaklar vs. bir yana aracı (üzülerek söylüyorum) Türkiye şartlarında eğer bayanda kullanıyorsa bence de film şart. Çok koyu olmadıktan sonra aracın orjinalliğini bozacağını bende düşünmüyorum. Tabi filmin rengide araca uygun olmalı.
ay evet neden olcaktı

çok haklısın hakan abi, yeni corollaya ziebartta yaptırdım cam filmi, ön yan camlar en açık, arka yan ve arka cam orta koyulukta yaptırdım, şimdilik çok çok memnunuz, başta göremiyoruz vs dedi annem ve dedem ama annem şu anda aşırı memnun koyuluğundan da yararlarından da, elinde olsa ön cama da yaptırcak
arka camı tek parça yaparlarsa ilk yapılırken bi sorun çıkmaz yapılma aşamasında rezistanslara bişey olmaz ama daha sonra atarsa film geçmiş olsun