0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Valla dün çok sessiz gelen araç bugün biraz daha sesli geldi. Niye oldu anlamadım. 100 gibi yine rüzgar sesi vardı. Hakan abi, marşpiyel aşağı kadar inmesi kötü oluyor özellikle kış aylarında, paçalar kirleniyor.
1.6 atmosferik motor çekmiyor, çıkmıyor diyen arkadaşlar için çektim. Bolu dağı çıkışı.//www.youtube.com/watch?v=HwKRo0yCiv4
Mutlu bey zaten videoda mevcut yumuşak kullanimla her türlü araç rampayı çıkıyor. 1.2 atmosferik araçlar bile çıkıyor. Kimse rampa çıkmıyor demiyor. Biraz performanslı çıkışta veya arac yukluyken video da da duyulan elektrik supurge sesi geliyor. Tabiki mds vites değiştirme durumu olmadığı için farkedilmiyor ama manuel ile rampalar bir ızdırap.
Ersin bey manuelde de mantık farklı değil ki, ramprada vites düşürüp devir yükselteceksiniz hepsi bu.
Rampalarin daha doğrusu uzun soluklu rampalarin pekcogu stabil degilki. Videodaki gibi yani. Manuelde vites düşüreceksin ok. Belli vitesle gidiyorsun hop keskin viraj geliyor vitesi düşürüyorsun . Sonra biraz daha düz kısmı geliyor motorda devirleniyor bu arada vites yukseltiyorsun. Ki bazen o yuksek viteste arac yine bayılıyor. Tekrar vites düşürüyorsun. Yada önüne sollama yapan araç geliyor. Tekrar vites düşür. Sonra tekrar devirlen. Gercekten eziyet. Özellikle 6 viteste aralıkların dar olması rampada seni kamyon şoförü moduna sokuyor. Cvt bu yönden avantajlı ama kimse demesin arac devir cevirlendikce motor sesi gelmiyor diye. Ustelik astra kullanınca sunu anladim ki corollada aynı devirde motor sesini içeri daha çok alıyormuş. İzolasyon yonunden araclar zayıf ki bunu arka çamurluk içi davlumbaz olmadığından anlıyoruz.
Ersin Bey'in otomatik zamanı gelmiş bence. Manuel kullanımda evet atmosferik işkenceye dönüşebiliyor, hak veriyorum.
Kutay bey amacım polemik kesinlikle değil ancak ülkemiz yukselti ve rakım farkları olarak avrupadan daha engebeli. Dediğiniz gibi olay tamamen araçtan beklenti ile ilgili. Ben sakin takılır a noktasından b noktasına aracı sadece taşıma amaçlı kullanırım. Sorunsuz bir arac istiyorum derseniz corolla tam size göre. Halk arasında bir tabir var corolla için emekli memur arabası. Ama yol gitmekten arac sürmekten keyif alan biri için hiç keyifli değildir. Donanım zenginliği derken benim advance donanim aracımdan anlık yakıt tüketimi kalan yakit ile kac km gidilebilecegi hangi kapının açık olduğu bakım zamanının geldigi şeklinde uyarı yoktu. En basiti suan kullandığım astra da hız sabitleme aktif ise ve siz fren yapmadan vites değiştirirseniz hız sabitleme aktif olarak devam ediyor. Bunlar corollada yoktu. Japon araçları Avrupa araçlarından daha sorunsuz. Çünkü daha basit uretim teknolojileri var. Ancak düzgün kullanilan bakımları zamanında yapılan bir Avrupa aracida sorunsuz olacaktır düşüncesindeyim.
Ersin Bey, anladığım kadarıyla atmosferik size hitap etmiyor, keşke 1.5 turbo Civic veya yeni kasa Corollayı da test edip baksaydınız. Astra yol tutuşu güzel bir araç ama süspansiyonları çok sert, iç hacmi dar, ben sevemedim ve kronik arızalarından korktuğum için almaya cesaret edemedim. Dedim ya araçtan beklenti çok önemli. Donanıma gelince Corolla Passion x pack paketteki TSS güvenlik paketi ( şerit takip, kör nokta, yaya ve bisiklet algılama vs) d sınıfı çoğu araçta bile opsiyonel olarak sunulan özellikler. Şu an Sıfır araba alacak olsam önceliğim kesinlikle Corolla, Civic ve Mazda olurdu.
Bahsettiğiniz sorunların hepsini iyice inceledim. Özellikle soğutma sistem sorunları çok fazla. Bunun en büyük etkeni zamanında değişmeyen soğutma sıvısı veya soğutmak sıvısı yerine su/kalitesiz antifriz koymak. Birde malesef ülkece hastalığımız işi bilmeyen ustalara aracımızı emanet etmek. Opelin varsa opel ustasına götüreceksin. Ama toyota bu konulara daha dayanıklı o bir gerçek. Ozellikle sogutma sistemi sorunsuz çalışıyor ki orta doğuda jip ve pikapların çoğu Toyota. Şunu da belirteyim astra da bulunan 1.4 t motor GM grubunun fiat kısmından çıkma ve italyanlar lpg kullanımında Avrupanın en iyileri. Motorları da lpg uyumlu yapıyorlar. 1.6 atmosferik ise tipik opel motoru. Şubat ve conta yakmalarin çoğu 1.6 da. Manda bence zaten gerçek Japon. Ama malesef ülkemizde insanlar değerini bilemiyor.Daha öncede belirttim Toyota madem aynı motordan daha iyi verim alabiliyordu neden neredeyse 10 yıl ayni motoru aynı şekilde sattı. Bazen diyordum aracı kullanırken mühendisler bu araç ile hiç uzun yol gitti mi? 2004 kasa corollalar bizim e160 dan daha iyi yol gidiyordu. Videonuzu sonuna kadar izledim. Özellikle rampada sollama yapan kamyondan sonra hızlanmanız falan kötü değildi ama hala bir turbo asla olamaz.