Gönderen Konu: Dizel motorların bakımı  (Okunma sayısı 11137 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
Dizel motorların bakımı
« : Mart 27, 2009, 18:45:16 »
Arkadaşlar dizel motorların ağır bakımlarının çok masraflı olduğu ve yüksek kilometrelerdeki dizel araçlardan uzak durulması gerektiği söylenir hep ben bunu senelerdir duyarım kendim benzin/lpg li araç kullandığım için olayı tam ayrıntılı bilmiyorum...Ayrıca işim gereği panelvan dizel araçlar kullanıyorum...yani çok öyle masraf çıkarttıkları şu an hatırlamıyorum...periyodik olarak hangi parçalar değişir bunların maliyeti nedir?bu meseleyi etraflıca ve benim anlayabileceğim şekilde izah eden olursa sevinirim saygılar
2005 1.6 sol

Toyota Club Türkiye

Dizel motorların bakımı
« : Mart 27, 2009, 18:45:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Dizel motorların bakımı
« Yanıtla #1 : Mart 27, 2009, 19:47:33 »
Ben başıma geleni söyleyeyim...
2004 Ford Fusion 1.4 Tdci şirket arabası kullandım. Şirket şartlarında kusursuz derecede servis bakımları yapıldı. Tamamen Shell Euro dizel kullanıldı. 90.000 km.de garantiden çıktıktan 5000 km sonra egzantrik mili üzerinden bilmem ne okuyucusu bozuldu. Bu sebeple 2500 TL.ye silindir kapağı değişti. Aynı anda ön aksların her ikiside 4000 TL gibi bir rakama değişti, ki ben şirket aracı bile olsa kendi arabam gibi kullanırım. 3-4000 km sonra enjektörler sıkıntı yaratmaya başladı. E dedim bu kadar masraftan sonra değiştirin devede kulak dedim...Tanesi 525 TL imiş meğerse sevgili enjektörlerin!!!!! Devede kulak değil devede bacakmış yani. kalsın dedik. 40.000 km falan bozuk enjektörle dolaşıp (ki bu da ilginç) 150.000 km de şirket satıp kurtuldu.
Şu an mekanik düz dizel 92 Hilux kullanıyorum, sulu, kaçak vs en iğrenç mazotu koyuyorum...Gözünü seveyim mekanik motorların diyorum, kahrolsun teknoloji diyorum:))))
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 27, 2009, 22:33:44 »
Şu an mekanik düz dizel 92 Hilux kullanıyorum, sulu, kaçak vs en iğrenç mazotu koyuyorum...Gözünü seveyim mekanik motorların diyorum, kahrolsun teknoloji diyorum:))))
+1 :D
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2009, 09:55:04 »
  Dizellerin yakıt pompalarıda enjektörleri gibi daha pahalı bildiğim kadarı ile benzinlilerden.
 Ama bence aracın alt yapısı sağlamsa (kronik sorun yoksa) ve temizde kullanılırsa (turbo dizelin prensiplerine göre) dizelde de sorun çıkmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2009, 13:46:49 »
d4e güveniyorum toyotayada onun için toyata dızel.periyodik servis bakımları arasında biraz fazla ama abartılıcak kadar fark yok..ama dediğiniz masrafları her araba arıza yapabilir ama toyatada bu oran daha az olduğu için toyota.fordla,opelle,renoyla yan yana koymam almadan önceden bile aynı şeyi düşünüyodum,farklı düşünenler olabilir tabi saygı duyuyorum diğer markalara da,tercih meselesi ama hem dızel hem toyota diyorsan bakımlarını yap korkma diyorum en azından ben öyle yapıyorum.toyota diğerleri gibi arıza yapsın araba gelsin diye bi mantıkla araba yapmıyor bence servisten para kazanma mantığı daha fazla diyelim diğer markalar için.bu da kaliteye yansıyor,arıza aralıkları arasında da büyük farklar oluyor ben böyle düşünüyorum toyota olsun çamurdan olsun:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2009, 14:57:12 »
yılda 5 bin km yi geçmeyeceğimiz için, babamın , motor ustası arkadaşları dieli önermediler, gerek yok dediler... uğraşamazsın hocam sen dediler, zaten şehir içinde kullanacak lpg li aracın da var dediler... 1.6 benzinli aldık... ama kullananlar, ne kadar bakım ücreti ne bileyim arıza ücreti verirlerse versinler, yılda yaptıkları 10 bin 15 bin 20 bin km ile yakıttan tasarrufla , daha ekonomik bir ulaşım sağlıyorlar kendilerine...

ben ise atmosferik benzinli motorun o muhteşem sesine hastayım, japon ferrarisi gibi maşallah :) dizel tır tırına gelemem :) kuzenimin dizeli ilk km de çok sessizdi, 100 bini aştı 200 binlere geldi, taksici kendisi, şimdi mahallenin girişinden alıyorum sesini... gerçi yine diğer kuzenimin dizel albea sından iyi sesi, 4d4 ler en sessiz olanı dizelde...
sol...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2009, 01:21:49 »
tır tır mı mır mı:)10 bin bakımı 160 milyon pazarlıksız yağ,yağ filtresi değişçekler..diğerlerine bakılacağını solediler.800 kmde yol yapıyorum bi depoyla şehir içinde daha ne istiyim.d4lerde sorunsuz sessiz dizel yapıştır gitsin :)benzinliyi aratırmı derseniz evet aratıyor,benzinciye daha az gidiyorsun özletiyor insanı :)