Gönderen Konu: corolla deneyimin (10 bin km devirdim)  (Okunma sayısı 969 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 44000
  • Model Yılı: '16
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
corolla deneyimin (10 bin km devirdim)
« : Ağustos 27, 2019, 11:19:12 »
Herkese merhaba
yaklaşık 1 aydır 2016 model corolla 1.33 Lpg li kullanıyorum.
1 ay süre zarfında 11.000 km yol yaptım. Sizlerle sürüş deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Daha önce 111.yıl astra sedan 1.3cdti, i20CRDİ ve 1.4 lpg li linea sahibi idim.
En keyifli arabam corolla oldu diyebilirim gönül rahatlığıyla.
Yokuşlarda zayıf kalacağını az çok tahmin ediyordum, ancak beklentimin üzerinde çıktı. Zira daha önce atmosferik 77hp linea kullandığım için bu motorların nasıl ivmelendiğini biliyorum yokuşu görünce vitesi düşürüp köklüyorum gaza gayet de başarılı.
konforu, yol tutuşu çok hoşuma gitti.
tek alışamadığım şey alçak olması. Çanakkale'de araçta 4 kişiydik araçların yavaşlaması için yapılan tümseklerden(asfalttan tümsek) geçerken arabanın altı öyle bir oturdu ki içim gitti. Bursa çevre yolunda 70 le falan giderken yolun ortasında yan yatmış bir ayakkabı gördüm ortaya alıp geçeyim ezmeyim dedim ön tampano çarptı :) sanırım daha önce alıştığım araçlardan epey bir alçak ancak bu da yol tutuşu olarak geri dönüyor.
araçta 2013 astra ya göre trim sesi epey bir az.Bilenler bilir astrada direklerdeki kemer kısmından özellikle tümseklerde katur kutur ses geliyordu.
Corollada en çok trim sesi benim araçta ön göğüs değil üst kapı tutamaçlarında idi. minik sünger parçalarını düzgün kesip yapıştırarak iç kısımlarına çözdüm.
Diğer olumsuz kısım bluetooth. Bağlanıyor bi şekilde geç de olsa ancak rehbere ulaşmak çok zor. En çok konustuğun 3 numaranın kısayolu olsa müthiş olurmuş (belki vardır ama ben bulamadım)
 Her şeyden önemlisi corolla sayesinde sizlerle tanışmam oldu. Burada herkes bir sorun olduğunda yardımcı oluyor hoş bir ortam var.
Herkese teşekkür ediyorum bu güzel ortam için.
Kastamonu' dan sevgiler
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Toyota Club Türkiye

corolla deneyimin (10 bin km devirdim)
« : Ağustos 27, 2019, 11:19:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Rızkımı veren Hüdadır kula minnet eylemem...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 3000
  • Model Yılı: '23
  • 13 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla deneyimin (10 bin km devirdim)
« Yanıtla #1 : Ağustos 27, 2019, 15:57:40 »
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
2023 hibrit corolla flame x pack....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 27, 2019, 19:17:04 »
Aracınızı güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin inşallah.  Bir ayda iyi gezmişsiniz. 11 bin km bayağı fazla benim için.

Yol iyi ise trim sesi yok. Ancak bozuk yolda bayağı ses yapıyor içerisi. Ben pek önemsemiyorum trim seslerini.

Altı gerçekten çok alçak. Her yere sürtüyor. Kaldırıma dik parkediyorym diğer araçlar tamponunu kaldırım üstüne getirirken ben tampon altını sürtüyorum. Değiştirirsem sırf bu yüzden satarım sanırım. Bunu satarsam da suv paklar bizi 🙂

Motor göreceli bir konu performans isteyeni beni koltuğa yapıştırsın diyeni 1.33 motor üzer. Performans isteyeni 2.0 turbo da kesmeyebilir.🙂  Ancak ekonomi olsun. Az yaksın diyorsan kullanıcıyı mutlu edecektir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 56100
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ağustos 27, 2019, 19:23:08 »
Bizden de Kastamonu'ya selam ve sevgiler olsun,evet corollanın altı çok alçak ve süspansiyon yumuşak,kasisleri arkadan gelenleri kontrol ederek çapraz geçmeye çalışın,alış veriş merkezleri alt otoparka girerken bazen köşeli çıkıntılar olabiliyor,oraları da çapraz ve yavaş geçin,Avensis bu konuda daha iyi.Diğer konularda ise zaten corolla oldukça başarılı.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 44000
  • 10 kere teşekkür etti
  • 66 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 27, 2019, 19:42:56 »
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Amin teşekkür ederim

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2019, 19:44:39
Aracınızı güle güle kullanın. Allah kaza bela vermesin inşallah.  Bir ayda iyi gezmişsiniz. 11 bin km bayağı fazla benim için.

Yol iyi ise trim sesi yok. Ancak bozuk yolda bayağı ses yapıyor içerisi. Ben pek önemsemiyorum trim seslerini.

Altı gerçekten çok alçak. Her yere sürtüyor. Kaldırıma dik parkediyorym diğer araçlar tamponunu kaldırım üstüne getirirken ben tampon altını sürtüyorum. Değiştirirsem sırf bu yüzden satarım sanırım. Bunu satarsam da suv paklar bizi 🙂

Motor göreceli bir konu performans isteyeni beni koltuğa yapıştırsın diyeni 1.33 motor üzer. Performans isteyeni 2.0 turbo da kesmeyebilir.🙂  Ancak ekonomi olsun. Az yaksın diyorsan kullanıcıyı mutlu edecektir.
Yılda genelde 50 ile 60bin km yapıyorum hepsi de gezme amaçlı, eşimle kafalarimiz aynı , hadi diyince çıkıyoruz 😁

Mesaj Birleştirildi: Ağustos 27, 2019, 19:45:01
Bizde de Kastamonu'ya selam ve sevgiler olsun,evet corollanın altı çok alçak ve süspansiyon yumuşak,kasisleri arkadan gelenleri kontrol ederek çapraz geçmeye çalışın,alış veriş merkezleri alt otoparka girerken bazen köşeli çıkıntılar olabiliyor,oraları da çapraz ve yavaş geçin,Avensis bu konuda daha iyi.Diğer konularda ise zaten corolla oldukça başarılı.
Teşekkür ederim Tokay abi
Gazi Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 190000
  • Model Yılı: '13
  • 227 kere teşekkür etti
  • 187 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 27, 2019, 21:31:09 »
Yılda genelde 50 ile 60bin km yapıyorum hepsi de gezme amaçlı, eşimle kafalarimiz aynı , hadi diyince çıkıyoruz 😁
Size hybrit veya dizel lazımmış. Bu kadar gezmeye benzin dayanmaz. Allah yolunuzu açık etsin. Gezmek güzel ancak yorucu oluyordur.