Herkese merhaba
yaklaşık 1 aydır 2016 model corolla 1.33 Lpg li kullanıyorum.
1 ay süre zarfında 11.000 km yol yaptım. Sizlerle sürüş deneyimlerimi paylaşmak istedim.
Daha önce 111.yıl astra sedan 1.3cdti, i20CRDİ ve 1.4 lpg li linea sahibi idim.
En keyifli arabam corolla oldu diyebilirim gönül rahatlığıyla.
Yokuşlarda zayıf kalacağını az çok tahmin ediyordum, ancak beklentimin üzerinde çıktı. Zira daha önce atmosferik 77hp linea kullandığım için bu motorların nasıl ivmelendiğini biliyorum yokuşu görünce vitesi düşürüp köklüyorum gaza gayet de başarılı.
konforu, yol tutuşu çok hoşuma gitti.
tek alışamadığım şey alçak olması. Çanakkale'de araçta 4 kişiydik araçların yavaşlaması için yapılan tümseklerden(asfalttan tümsek) geçerken arabanın altı öyle bir oturdu ki içim gitti. Bursa çevre yolunda 70 le falan giderken yolun ortasında yan yatmış bir ayakkabı gördüm ortaya alıp geçeyim ezmeyim dedim ön tampano çarptı

sanırım daha önce alıştığım araçlardan epey bir alçak ancak bu da yol tutuşu olarak geri dönüyor.
araçta 2013 astra ya göre trim sesi epey bir az.Bilenler bilir astrada direklerdeki kemer kısmından özellikle tümseklerde katur kutur ses geliyordu.
Corollada en çok trim sesi benim araçta ön göğüs değil üst kapı tutamaçlarında idi. minik sünger parçalarını düzgün kesip yapıştırarak iç kısımlarına çözdüm.
Diğer olumsuz kısım bluetooth. Bağlanıyor bi şekilde geç de olsa ancak rehbere ulaşmak çok zor. En çok konustuğun 3 numaranın kısayolu olsa müthiş olurmuş (belki vardır ama ben bulamadım)
Her şeyden önemlisi corolla sayesinde sizlerle tanışmam oldu. Burada herkes bir sorun olduğunda yardımcı oluyor hoş bir ortam var.
Herkese teşekkür ediyorum bu güzel ortam için.
Kastamonu' dan sevgiler