0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İkisi de cvt şanzıman solda ki resim 2013-2016 sağda ki 2016-2018 makyajlı modeli olarak biliyorum. Birinci resimden kesinlikle eminim kullandığım araç. İkinci resme tahmin yürütüyorum. mmt şanzıman vitesi daha farklı diye biliyorum. Mmt şanzıman görüntüsü
Zannedersem birisi MDS diğeri cvt ikiside otomatik şanzıman normalde bu şanzımanlar da manuel mod veya vites atma hissi olmaz Planet sistemdir sonsuz vites vardır devir arttıkça araç hızlanır veya tam tersi olur ama yazılımla belirli devirler Aralık verilerek hem vites hissiyatı verilmiş hemde manuel mod eklenmiş aslında ikiside sanaldır,özünde çok sağlam aynı zamanda yakıt ekonomisi getiren bir vites kutusudur tork Konvertörlü olanlar bunlara göre hem hantaldır hemde fazla ysktırır.
CVT MDS Multi Drive S olarak geçiyor abi tam otomatik MM/T dizel de bulunmakta o da kafa sallayan cinstendir performansı güzel öldürüyor
Anıl bende mmt den bahsetmedimki eğer o yazılım olayına takıldıysan evet cvt de mmt gibi yazılım vardır ama ikisi birbirinden çok farklı sistemlerdir cvt otomatiktir bundaki yazılım vites attığına dair hissiyat verilsin diye yapılmıştır mmt manuel şanzımanın robotize edilmiş halidir kullanmayı bilirsen o bile konforlu dur yeterli aracın isteklerini ve üretim mantığı mı iyi analiz etmeniz lazım .
Bu konuda genel olarak bir bilgi karmaşası var gördüğüm kadarıyla.Arkadaşlarımla konuşmalarımda da kimisi viteste rakamlar varsa yarı otomatiktir sen müdahale edebiliyorsun diyor.Sahibinden.com'da mesela 2016 sonrası corollaları incelediğimde kimisi yarı otomatik, kimisi tam otomatik yazılı aynı arabada.Servislere soruyorum. Sağdaki resime cvt(toyotadaki adı mds olarak geçiyor) diğerinden daha üstün diyor.Kafam iyice karıştı açıkcası.
Fotograftaki iki sanzimanda CVT,Sadece makyaj sonrasi gorsellik farki var.Aslinda sanzimandada fark varda, cok fazla degil.