Gönderen Konu: 2015 coralla da titreme ve silkeleme  (Okunma sayısı 13247 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '15
  • 30 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: 2015 coralla da titreme ve silkeleme
« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2019, 17:00:18 »
Ersin bey le görüştük ten sonra vazgeçtim, gittim arabayı aldım geldim. Ustada daha sökmemisti. Yaptığımız işlemler de haberleşelim.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Haziran 18, 2019, 17:00:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Haziran 21, 2019, 12:49:41 »
Arkadaşlar 1,5 yıldır aradığımız sorunun kaynağını bulduk sanırım. Moderatör abiler veya bilenler yorumlarsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Haziran 21, 2019, 12:59:07 »
Arkadaşlar 1,5 yıldır aradığımız sorunun kaynağını bulduk sanırım. Moderatör abiler veya bilenler yorumlarsa sevinirim.

Edit: daha önce kompresyon testi yapıldığı belirtilmiş.

Tespit sonrası naçizane tavsiyem mümkün ise tüm contaları, mümkün değil ise en azından silindir kapak contasını orijinal kullanın, geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Haziran 21, 2019, 13:03:08 »
Ufuk bey kompresyon testinde neden normal çıkıyordu. Hem de iki kere yapıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Haziran 21, 2019, 13:32:56 »
Adem bey Geçmiş olsun,ufuk bey en önemli uyarıyı yapmış uymanızı tavsiye ederim, nacizane olarak tavsiyem parçacılardan takım conta olarak orjinal adı altında satılan setlerden almayın,ya servisten yada ufuk bey'den alın derim.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Haziran 21, 2019, 15:04:09 »
Teşekkürler Ufuk bey ve Ümit bey. Conta konusunu üstüne basa basa ustaya söyledim. Yetkili servisten alacağını söyledi. Ustanın vicdanına kalmış artık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Haziran 21, 2019, 20:43:27 »
Adem hocam naptiniz oyle motoru actirmissiniz sorunu buldunuz mu neymis tam olarak anlamadim ben ayni sorun bendede var biz demi ayni islemi yapmamiz gerekiyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2019, 20:55:12
Hocam senin resmi gosterdim ustama arabanin hararet yapip jonta yaktigini ve su aldigini soyledi bilmiyorum su eksiltiyomuydu diye soruyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • En masrafsız ve sağlıklı araç tabanvay.
  • Araç: Corona
  • Kilometre: 420000
  • Model Yılı: '93
  • 419 kere teşekkür etti
  • 2293 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Haziran 21, 2019, 21:37:41 »
Adem hocam naptiniz oyle motoru actirmissiniz sorunu buldunuz mu neymis tam olarak anlamadim ben ayni sorun bendede var biz demi ayni islemi yapmamiz gerekiyor

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2019, 20:55:12
Hocam senin resmi gosterdim ustama arabanin hararet yapip jonta yaktigini ve su aldigini soyledi bilmiyorum su eksiltiyomuydu diye soruyo
Ustanız zannedersem siboblardaki kırmızılığı görünce hararet yapmış olarak yorumlamış o kırmızılık herzaman hararetten kaynaklanmaz yakıtın düzensiz yanmasından veya sibob erimesinden de aynı görüntü ortaya çıkabilir veya alınan yakıt içerisinde su molekülleri ve nafta olursa o şekilde görüntü oluşturur.
EGEA 1.4 BENZİN 95 HP URBAN
TOYOTA CORONA 3S FE
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN UĞRUNDA AKAN KANDIR TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR.
EMNİYET KURALLARINA UYALIM UYMAYANLARI UYARALIM.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Haziran 21, 2019, 21:42:29 »
Sogrudur ümit bey bilmiyorum adem bey sorunu halledebildimi acaba onu merak ettim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Haziran 21, 2019, 23:06:04 »
Yok İlyas bey, hararet yapmadı araç. Ustalar lpg kaynaklı olduğunu söyledi. Ama lpg nin neden yaktığını bilmiyorlar. Araç şu an yapılıyor. Pazartesi bitecek dedi ustalar. O zaman belli olacak titreme ve silkeleme sebebi.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2019, 23:09:32
Araç su filan eksiltmiyordu. Alalı 20 bin km oldu. Bir damla su koymadım araca. Sorun düşük devirlerde (1000/1500) arası titreme ve silkeleme yapıyordu araç. En son artık tekleme ve gaz yememe de başlamıştı.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2019, 23:17:47
Şimdi forumdaki bilen arkadaşlara ve moderatör arkadaşlara birkaç sorum olacak.
1.araçtaki titreme ve silkelemeye bu yanık siboplar mı sebep olur
2. Araç neden arıza lambasını yakmadı
3. Araçta sadece sarsıntılı rölanti arızası kaydı oluşuyordu, neden silindir arızası kaydı vermedi.
4. İki kere kompresyon testi yapıldı (birisi yetkili serviste), ikisinde de neden normal çıktı.
5. Araç yapıldıktan sonra ne önerirsiniz.
6. Aracı ustalardan teslim alırken nelere dikkat etmeliyim. Teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Haziran 22, 2019, 08:25:55 »
Öncelikle yapılan işlemler hayırlı olsun,ustaya yetkili servisten üst kapak contasını al demiştiniz,oradan aldıysa faturası olur,onu isteyin bakalım.Artık 3.000 devri geçmeyin,titremenin subaplardan olduğunu,kompresyon testinin soğuk iken yapılmadı ise ve toyotanın 60.000 km de diğer arabalara göre daha dirençli olduğu için sorun göstermediğini,contayı yakmadığı için su eksiltmediğini düşünüyorum.
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Haziran 22, 2019, 14:37:44 »
Teşekkürler Tokay abi. Evet soğuk iken yapılmamıştı kompresyon testi. LPG montajı mı sebep oldu acaba sibop yanmasına?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Haziran 22, 2019, 15:39:09 »
Adem bey bende bugun buji lere baktirdim dipleri hep yanik cikti usta kacirmaya baslamis bunlar dedi bilmiuorum degisyirsek mi acaba araba 72 binde su anda degistirirsek duzwlir falan dedi bilmiuorum bakacaz artik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '18
  • 67 kere teşekkür etti
  • 172 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Haziran 22, 2019, 17:52:27 »
Teşekkürler Tokay abi. Evet soğuk iken yapılmamıştı kompresyon testi. LPG montajı mı sebep oldu acaba sibop yanmasına?
Lpg ayarı etkili olmuştur diye düşünüyorum ayar eğer fakir karışıma neden olmuşsa bu durum yanma sıcaklığını artırır buda uzun dönemde bu hasara sebebiyet vermiş olabilir, lpg ile ilgili okuduklarımdan izlediklerimden öğrendiklerim şunlardır 1. Yolda her yük ve devirde ayar yapılacak araç ne zengin nede fakir karışımla çalışacak 2. Lpg de 3000 devir üstü araç kullanılmayacak gerekirse benzine geçilecek 3. Dik yokuş ve bayırlarda da lpg kullanılmayacak araç zorlanmayacak benzinle yokuşlar çıkılacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Haziran 22, 2019, 18:27:50 »
Lpg ayarı etkili olmuştur diye düşünüyorum ayar eğer fakir karışıma neden olmuşsa bu durum yanma sıcaklığını artırır buda uzun dönemde bu hasara sebebiyet vermiş olabilir, lpg ile ilgili okuduklarımdan izlediklerimden öğrendiklerim şunlardır 1. Yolda her yük ve devirde ayar yapılacak araç ne zengin nede fakir karışımla çalışacak 2. Lpg de 3000 devir üstü araç kullanılmayacak gerekirse benzine geçilecek 3. Dik yokuş ve bayırlarda da lpg kullanılmayacak araç zorlanmayacak benzinle yokuşlar çıkılacak
Kilit nokta düzgün bir lpg ayarı. Ayar düzgün olduktan sonra istersen sürekli rampada kullan. Zaten mesela Brc de belli bir devirden sonra benzin de püskürtmeye başlar. Rampa öncesi benzin veya belli deviri geçmeme bana saçma geliyor. Eğer ayar düzgün değilse 2000 devirde düz yol git yine yapacağını yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Haziran 22, 2019, 23:05:26 »
Adem bey bende bugun buji lere baktirdim dipleri hep yanik cikti usta kacirmaya baslamis bunlar dedi bilmiuorum degisyirsek mi acaba araba 72 binde su anda degistirirsek duzwlir falan dedi bilmiuorum bakacaz artik
Bizim bujiler 100 bin km'lik diyor servis ama LPG'li araçlarda 70 bin km'de değiştirmek gerekiyor sanırım. Ben de degiştirdim ama sen sonuç değişmedi. İnşallah sizinkinde düzeltir.

Mesaj Birleştirildi: Haziran 22, 2019, 23:10:54
Kilit nokta düzgün bir lpg ayarı. Ayar düzgün olduktan sonra istersen sürekli rampada kullan. Zaten mesela Brc de belli bir devirden sonra benzin de püskürtmeye başlar. Rampa öncesi benzin veya belli deviri geçmeme bana saçma geliyor. Eğer ayar düzgün değilse 2000 devirde düz yol git yine yapacağını yapar.
Bence de kilit nokta ayar. Ama yüksek devirlerde uzun süre gitmenin de siboplara zarar verdiğini söyledi Ödemiş teki ustam. Bilmiyorum artık keşke benzin ucuz olsada hiç lpg kullanmak zorunda kalmasak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Haziran 23, 2019, 17:31:37 »
Insallah adem bey bujilerin porselenlerin dipleri hep kizarik cikti insallah sorun odur Ankaraya gidecem orjinalini bulunup degistirmek istiyorum bakalim hayirlisi insallah sizinkide pazartesiye tamamen duzelmis olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Haziran 24, 2019, 21:01:40 »
Değerli arkadaşlar, çok şükür araba kendine geldi. Sibop değişimi sonunda titreme, silkeleme ve tekleme kalmadı. Yakıt değerleri de düştü. Tabi deneme sürüşü 130 km filan oldu. Bilmiyorum daha uzun sürüşlerde bi sorun çıkar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 850
  • 4 kere teşekkür etti
  • 57 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Haziran 24, 2019, 22:04:55 »
Değerli arkadaşlar, çok şükür araba kendine geldi. Sibop değişimi sonunda titreme, silkeleme ve tekleme kalmadı. Yakıt değerleri de düştü. Tabi deneme sürüşü 130 km filan oldu. Bilmiyorum daha uzun sürüşlerde bi sorun çıkar mı?
Geçmiş olsun Adem bey. Inşallah bir daha böyle tatsız sorunlar çıkmaz. Bir süre benzinli kullanın daha sonra lpg ustasına gidip ayar yaptırıp lpg ye geçin. Aracın ayarı düzgün yağı suyu zamanında değişince korkmayın birşey olmaz. Olsada dizel arabanın turbosunun maliyetine bu arabalara motor yapılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 30 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Haziran 24, 2019, 23:23:00 »
Teşekkürler Ersin bey. İnşallah kimsenin başına gelmesin böyle kötü durumlar.