0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar 1,5 yıldır aradığımız sorunun kaynağını bulduk sanırım. Moderatör abiler veya bilenler yorumlarsa sevinirim.
Adem hocam naptiniz oyle motoru actirmissiniz sorunu buldunuz mu neymis tam olarak anlamadim ben ayni sorun bendede var biz demi ayni islemi yapmamiz gerekiyorMesaj Birleştirildi: Haziran 21, 2019, 20:55:12Hocam senin resmi gosterdim ustama arabanin hararet yapip jonta yaktigini ve su aldigini soyledi bilmiyorum su eksiltiyomuydu diye soruyo
Teşekkürler Tokay abi. Evet soğuk iken yapılmamıştı kompresyon testi. LPG montajı mı sebep oldu acaba sibop yanmasına?
Lpg ayarı etkili olmuştur diye düşünüyorum ayar eğer fakir karışıma neden olmuşsa bu durum yanma sıcaklığını artırır buda uzun dönemde bu hasara sebebiyet vermiş olabilir, lpg ile ilgili okuduklarımdan izlediklerimden öğrendiklerim şunlardır 1. Yolda her yük ve devirde ayar yapılacak araç ne zengin nede fakir karışımla çalışacak 2. Lpg de 3000 devir üstü araç kullanılmayacak gerekirse benzine geçilecek 3. Dik yokuş ve bayırlarda da lpg kullanılmayacak araç zorlanmayacak benzinle yokuşlar çıkılacak
Adem bey bende bugun buji lere baktirdim dipleri hep yanik cikti usta kacirmaya baslamis bunlar dedi bilmiuorum degisyirsek mi acaba araba 72 binde su anda degistirirsek duzwlir falan dedi bilmiuorum bakacaz artik
Kilit nokta düzgün bir lpg ayarı. Ayar düzgün olduktan sonra istersen sürekli rampada kullan. Zaten mesela Brc de belli bir devirden sonra benzin de püskürtmeye başlar. Rampa öncesi benzin veya belli deviri geçmeme bana saçma geliyor. Eğer ayar düzgün değilse 2000 devirde düz yol git yine yapacağını yapar.
Değerli arkadaşlar, çok şükür araba kendine geldi. Sibop değişimi sonunda titreme, silkeleme ve tekleme kalmadı. Yakıt değerleri de düştü. Tabi deneme sürüşü 130 km filan oldu. Bilmiyorum daha uzun sürüşlerde bi sorun çıkar mı?