0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet, yetkili servisler bana da 5w30 dediler. Ben 0w20 diye üsteleyince 0w20 koydular. Ama şimdi fark ettim 0w16 olması gerekliymiş. Bu değişimde özel servise gitmeden 0w16 yağ alacağım. Ankara'da Şaşmaz'da orjinal Motul veya Liqui Moly bulabileceğim güvenilir satıcılar var mı?
bu sıcaklarda o yağ motoru korurmu! bu konu üzerine konuşulması gerekir. ortalama sıcaklıklar ülkemizde iyice arttı hele yazın 40 dereceler normal olmaya başladı. bu sıcaklıkta 0,20 0,16 yağların koruması ne kadar olur. toyota 10 bin km de bakım öneriyor. acaba kış mevsimlerinde 6 ay 0,20-0,16 yaz mevsimlerinde 5,30 yağ kullanın mı diyor acaba özellikle türkiye için.
Bir kaç mesaj önce yazdım
Hangi LPG kitini kullanıyorsunuz ve gaz kesici filtreyi kaç km.de degismis oldunuz?
Merhaba. Fren hidroliği değişimi için Ankara'da önerebileceğiniz özel fren servisi var mı? Şimdiden teşekkürler...
merhabalar, e210 1.6 corolla otomatik 70bin bakım için fiyat araştırıyorum. geçen hafta lpg bakımı için candan otogaz da işlem yaptırırken yağ bakımı yaptıklarını öğrendim fiyat sordum 6500 lira dediler. yağ motul. filtreleri sormadım. sonra tem toyotayı aradım usta 9500-10000 arası olur dedi, fiyat çok gelince yetkili servisi aradım 0-20 yağ ile ıvır zıvır olmadan 13400 lira dediler. sonra bostancı ricar ı aradım önceden bir işlem için gidip memnun kalmıştım. ricar 6250 olur dedi 0-20 yağ ile fiyat 6500 olur dendi. şimdi geleyim midemi bulandıran kısma ricar ın whatsup hattından bilgi almak için şasi numarasını yazıp 70 bin bakım için fiyat istedim aracın 2019 e210 corolla olduğunu belirttim bana araç benzin mi, dizel mi, hibrit mi diye sordu. benzin bilgisini verdikten sonra fiyat 6250 dendi bende bunlar şasiden bakarak parça bilgisi vermeden standart kullandıkları malzeme ile fiyat verdikleri için orjinal yağ filtresi ve 0-20 yağ ile fiyatta fark olur mu diye yazdım. yazılı cevap vermeden telefon ile arayıp orjinal yağ filtresi takıyorum diyen yalan söylüyordur biz bosch marka yağ filtresi takıyoruz, sizin aracınızın yağı 5-30 diyor. 0-20 yağ ile fiyatta ısrarcı olduğumda 250 lira fark olur bilgisini paylaştılar. kendi işi dışında bilip bilmeden başkasını kötüleyen insanlardan artık irite oluyorum. senelerce tem toyotada bakım yaptırdım filtreyi orjinal istiyorsan orjinal takıyor bu kadar basit. benim aracımın yağı 0-20 olmasına rağmen hayır 5-30 diyor. milleti salak yerine mi koyuyorlar gerçekten mi bilmiyorlar onu anlamadım ama gideceğim varsa da içimden gelmiyor.